Good vibes

Camera videoMoordverdachte weet te ontsnappen uit rechtszaal

Foto van 'Remco Visser'

17 JUL 2016

In de Verenigde Staten is een klopjacht aan de gang naar een voortvluchtige moordverdachte. De 21-jarige Dayonte Resiles wist donderdag op spectaculaire wijze te ontsnappen uit een rechtzaal in Fort Lauderdale, zo meldt NBC News.

Nog voor hij veroordeeld kon worden voor de roofmoord waar hij van verdacht werd, lukte het Resiles om uit het beklaagdenbankje te springen. Onderweg naar de nooduitgang kreeg hij het bovendien voor elkaar om ook zijn handboeien los te krijgen en zijn oranje overall te lozen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe Resiles uiteindelijk in shirt en korte broek naar buiten rent.

Zoektocht

De beelden zijn het laatste wat men van Resiles heeft vernomen. De politie gaat ervan uit dat de verdachte hulp heeft gekregen bij zijn ontsnapping en zich ondertussen ook heeft bewapend. Er is dan ook een fikse zoekactie naar hem op touw gezet.

„We zullen elke steen omdraaien om hem te vinden”, aldus de politie. Er wordt momenteel gezocht bij de woning van de verdachte en werden er helikopters en de marine ingeschakeld. Bovendien is er een beloning van 20.000 dollar uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van Resiles.

BEKIJK OOK


  Nieuwe Mean Girls film in aantocht

  Nieuwe Mean Girls-film in aantocht

  De plastics in de musicalversie / ANP

  Foto van 'Metro'

  24 JAN 2020

  Het mag dan al een zestien jaar geleden zijn dat Mean Girls uitkwam, de film over Cady en de Plastics zal nooit vervelen. En voor de diehard fans hebben we goed nieuws: er komt namelijk een nieuwe film! 

  Het gaat om de Broadwaymusical die verfilmd zal gaan worden. De makers van de musical (en de originele film) zullen ook het script voor de film gaan verzorgen.

  Trots


  Wat is er gebeurd met de kat van Karl Lagerfeld?

  Wat is er gebeurd met de kat van Karl Lagerfeld?

  Wat is er gebeurd met de kat van Karl Lagerfeld? / Instagram Choupette

  Foto van 'Metro'

  22 JAN 2020

  Na het overlijden van de Chanel ontwerper Karl Lagerfeld gonsde het dat zijn fortuin naar zijn kat Choupette zou gaan. Maar waar is het dier nu? 

  Volgens Caroline Lebar, die lange tijd de communicatie voor Lagerfelds merk verzorgde, leeft het dier momenteel met een oppas in Parijs. „Het gaat goed met haar en ze is omgeven door liefde", laat ze weten aan de New York TimesMaar bovenal is kat Choupette heel erg druk.

  Druk? Ja echt. Choupette heeft namelijk haar eigen bedrijf, laat haar agent Lucas Bérullier weten. „Ze komt soms langs bij My Pet Agency", vertelt hij. „Dan maken we foto's voor haar Instagramaccount. We hebben een aantal prachtige projecten lopen."


  Met koaladildo geld ophalen voor Australië

  Met koaladildo geld ophalen voor Australië

  Met koaladildo geld ophalen voor Australië / Geeky Sex Toys

  Foto van 'Metro'

  14 JAN 2020

  Over de hele wereld wordt er geld ingezameld voor de slachtoffers van de Australische bosbranden. Ook het Australische Geeky Sex Toys doet een duit in het zakje met een speciale Koaladildo.

  Hoewel het klinkt als een grap, is het dat absoluut niet. Het bedrijf is heel serieus over de Down-Under Donation Dildo. 


  Amerikaanse veteraan (104) wil valentijnskaartjes

  Amerikaanse veteraan (104) wil valentijnskaartjes

  Amerikaanse veteraan (104) wil valentijnskaartjes / Screenshot YouTube Fox 40

  Foto van 'Metro'

  14 JAN 2020

  Heb je nog geen valentijn? Misschien dat je een kaartje wilt sturen naar een Amerikaanse veteraan van 104 jaar oud. Hij hoopt namelijk valentijnskaartjes binnen te krijgen, zodat hij ze kan toevoegen aan zijn verzameling.

  Bill White, die in de Tweede Wereldoorlog bij de Marine zat, verzamelde tijdens zijn carrière tientallen medailles. Zijn meest gekoesterde is de Purple Heart, die gegeven wordt aan militairen die verwond of gedood zijn in actie.

  Vrienden


  Doodgewaande kat overleeft Australische bosbranden
  Likeability of5

  Doodgewaande kat overleeft Australische bosbranden

  Doodgewaande kat overleeft Australische bosbranden / Reddit Bozwoggle

  Foto van 'Anne Kersten'

  8 JAN 2020

  Miljoenen dieren hebben de Australische bosbranden niet weten te overleven. De familie van kat Angel dacht dat het dier overleden was, tot het opeens weer op de stoep stond. 

  De Australische Ben Symonds was - samen met zijn familie - gedwongen om het huis achter te laten en te evacueren. Tijdens de evacuatie zetten hun twee katten Angel en Mickey het op een lopen, in een poging de vlammen te ontsnappen. De kans dat de twee katten het razende vuur zouden overleven was nihil, dacht Symonds.

  Toen de familie weer terugkwam in hun huis, dat wonder boven wonder nog overeind stond, waren de twee katten nergens te bekennen. „Het terrein om het huis was zwartgeblakerd. Alleen het gras had het overleefd." Hoop voor de katten had hij dan ook niet.


  like
  user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

  Dit doen dj's écht achter de draaitafel

  Dit doen dj's écht achter de draaitafel

  Dit doen dj's écht achter de draaitafel / ANP

  Foto van 'Metro'

  4 JAN 2020

  Meestal kan je nét niet de draaitafel van de dj op dat ene festival zien en moet je maar aannemen dat ze met hun superserieuze hoofd live aan het draaien zijn. Een Instagramgebruiker heeft ontdekt wat er écht achter de draaitafel schuil gaat. 

  Met een serieuze uitdrukking op hun gezicht en de traditionele 'handjes in de lucht' is het standaard dj-plaatje wel compleet. Maar er wordt helemaal niet altijd live gedraaid tijdens een dj-set, sommige dj's spoken hele andere dingen uit.

  Wortels


  Baby Yoda-kat zoekt huisje
  Likeability of6

  Baby Yoda-kat zoekt huisje

  Baby Yoda-kat zoekt huisje / CNN

  Foto van 'Metro'

  29 DEC 2019

  Grote oren, enorme ogen en ongelooflijk schattig. Nee, we hebben het niet over Baby Yoda, maar over een kat die er sprekend op lijkt. 

  De kleine Joy heeft behoorlijk wat weg van het wereldberoemde Star Wars figuur. Het enige verschil is dat deze kat wél echt bestaat en naast je op de bank kan liggen.

  De kat werd namelijk eerder deze maand gevonden met een grote wond in haar nek. Hoe die wond is ontstaan, is nog niet helemaal duidelijk. Dierenartsen denken aan een aanval door een ander dier, dierenmishandeling of een ongeluk.


  likelove
  user_2955c27e6606324f433eb07a3c37405ce771d1a2_avataruser_0d2464c8141a5e8155f73e441d5d8a364c35d358_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

  Papa geeft dochtertje ‘slechtste kerstcadeau ooit’
  Likeability of6

  Papa geeft dochtertje ‘slechtste kerstcadeau ooit’

  Papa geeft dochtertje ‘slechtste kerstcadeau ooit’ / Twitter

  Foto van 'Metro'

  25 DEC 2019

  Een man gaf zijn dochtertje voor de grap een banaan als kerstgeschenk. Hij had uiteraard diepe teleurstelling verwacht, maar niets was minder waar.

  Het tafereel speelde zich af in Los Angeles. De papa van de piepjonge Aria zette zich met camera in de hand schrap om de reactie van zijn dochter te filmen terwijl ze haar kerstcadeau opent. Als Aria ziet dat het een banaan is, gaat ze door het dolle heen. „Een banaan!”, roept ze enthousiast. „Ben je blij?”, vraagt haar moeder. „Ja!”, antwoordt ze. Vervolgens verorbert de peuter het stuk fruit vol genot.

  Oprecht


  lovelol
  user_2955c27e6606324f433eb07a3c37405ce771d1a2_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

  KFC verkoopt naar kip ruikend haardhout

  KFC verkoopt naar kip ruikend haardhout

  KFC verkoopt naar kip ruikend haardhout / KFC

  Foto van 'Metro'

  7 DEC 2019

  Zoek je nog een creatief, alternatief kerstcadeautje? Pak je kans: KFC verkoopt naar kip ruikend haardhout. En wees gewaarschuwd: de keten verwacht dat het ha(a)rd gaat. 

  Een haardvuurtje is natuurlijk altijd gezellig, maar wat nou als je haardvuur ook nog eens naar je favoriete avondmaaltje ruikt? KFC is terug met het naar eigen zeggen „beroemde" gefrituurde kip haardhout.

  Fans


  Niemand wilde baby met down adopteren, tot de homoseksuele Luca
  Likeability of5

  Niemand wilde baby met down adopteren, tot de homoseksuele Luca

  Luca en Alba / Screenshot Instagram Trapaluca

  Foto van 'Metro'

  29 NOV 2019

  Baby Alba was dertien dagen oud toen ze door de 41-jarige Luca Trapanese geadopteerd werd. Ze was op dat moment al door twintig families afgewezen, omdat ze het syndroom van Down had. 

  Ook haar moeder gaf Alba om het syndroom op voor adoptie. Voor de Italiaanse Luca was het echter geen probleem. Luca is homoseksueel en single, wat het voor hem moeilijk maakte om een kindje te adopteren. En áls hij dan al mocht adopteren, zou het alleen maar een kind met gezondheids- of gedragsproblemen kunnen zijn, vertelde hij aan onder andere aan Bored Panda. Maar dat hield hem niet tegen.


  love
  user_2955c27e6606324f433eb07a3c37405ce771d1a2_avatar

  Zin in kerst? Zo kom je in de kerstsfeer

  Zin in kerst? Zo kom je in de kerstsfeer

  Zin in kerst? Zo kom je in de kerstsfeer / Pexels

  Foto van 'Famme.nl'

  29 NOV 2019

  Kerstmuziek aan, kerstboom opgetuigd en kersttrui aan? Met deze films erbij ben je hélemaal klaar voor de kerst. 

  „Wat, heb je nu al een kersttrui aan? Maar het is nog niet eens Sinterklaas geweest!" Grote kans dat dat al minstens vijf keer tegen je gezegd is. Maar of het nou november of december is: kerst is gewoon een hele fijne periode.

  Dus wij snappen het écht als je nu al begint met kerst vieren, zodat je wat langer van deze gezellige periode kan genieten. Daarom hebben we een aantal films op een rijtje gezet, waarmee je helemaal in de kerststemming komt.


  Likeability of6

  Politie vervangt gestolen fiets van 6-jarige

  De politie in Milaan heeft deze week een mooie daad verricht, nadat de nieuwe fiets van een zesjarig jongetje al direct op zijn verjaardag was gestolen Foto: Colourbox

  Foto van 'Metro en ANP'

  5 OKT 2019

  De politie in Milaan heeft deze week een mooie daad verricht, nadat de nieuwe fiets van een zesjarig jongetje al direct op zijn verjaardag was gestolen. Het rijwiel werd deze week ontvreemd terwijl het kind op school zat. De moeder belde de politie, die bij het zien van het wanhopige ventje meteen geld inzamelde en een nieuw exemplaar kocht.

  Maar bij deze goede daad bleef het niet, schrijft de krant Corriere della Sera zaterdag. De agenten hingen aan de fiets ook nog een briefje in een poging het vertrouwen van het jongetje in de wereld te herstellen. „Iemand heeft geprobeerd je dag te verpesten, maar dat is niet gelukt", schreef de politie. „De wereld behoort niet toe aan degenen die stelen, maar aan de rechtvaardigen en fatsoenlijken als jij."

  Ontroerd door gulle gebaar


  like
  user_2955c27e6606324f433eb07a3c37405ce771d1a2_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  20 euro weggeven aan een vreemde: 'Geven maakt gelukkig'
  Likeability of6

  20 euro weggeven aan een vreemde: 'Geven maakt gelukkig'

  Merijn Ruis is een nieuw initiatief gestart, met een simpel 20 euro biljet. Hij geeft het aan een vreemde, in de hoop dat zij iemand anders (en zichzelf) ermee blij maken. /Merijn Ruis

  Foto van 'Roos Ravensbergen'

  27 SEP 2019

  Geven maakt gelukkig, weet geluksexpert Merijn Ruis. Daarom is hij een nieuw initiatief gestart, met een simpel 20 euro biljet. Hij geeft het aan een vreemde, in de hoop dat zij iemand anders (en zichzelf) er blij mee maken.

  Het begon met een bericht op LinkedIn. Daarin schreef Merijn dat hij 20 euro aan een vreemde zou geven, met daarbij een boodschap. De ontvanger heeft twee opties, staat op het briefje. Je kunt jezelf trakteren, op een lunch of bezoek aan de bios, maar je kunt ook een ander gelukkig maken door het geld door te geven. Welke optie de ontvanger koos? „Dat weet ik niet, het is geheel vrijblijvend. Ik wilde niemand onder druk zetten om aan mij te vertellen wat ze hebben gedaan, het gaat om mensen gelukkig maken”, zegt Merijn.

  20 euro weggeven aan een vreemde: 'Geven maakt gelukkig'

  Merijn Ruis is een nieuw initiatief gestart, met een simpel 20 euro biljet. Hij geeft het aan een vreemde, in de hoop dat zij iemand anders (en zichzelf) ermee blij maken. /Merijn Ruis


  love
  user_11c8fb00d10270d2dc9ba049a24dca0f8cdc4f60_avataruser_0ac462d1c5b4838304de11b0f5dafa29b34ce0f8_avatar

  Deze Homecoming Dance met Marvel-thema maakt je dag hélemaal goed

  Videostill YouTube ThePac Walden Grove

  Foto van 'Daisy Heyer'

  14 SEP 2019

  Ook in Amerika zijn na de summer break de scholen weer begonnen. Eén van de scholen waar de rest van de wereld altijd halsreikend naar uitkijkt tot ze weer beginnen is de Walden Grove High School in Arizona. Daar is de homecoming-dans namelijk ieder jaar weer een spektakel om naar te kijken! 

  Walden Grove High School is de op één na grootste middelbare school in Sahuarita, Arizona en opende in 2011 pas haar deuren. Op de school zit een behoorlijk groot dansgezelschap, The PAC Dance Team, die tot vijf keer toe staatskampioen zijn geworden met hun dansoptredens.

  Als wij de Homecoming-dance van dit jaar - met tot in de puntjes verzorgd Marvel-thema - zien, begrijpen we dat wel. Wat is dit tof!


  NK Politiehonden vol suspense, brokjes en pakmannen

  Pakman en hond in actie / Peter Verrijdt van Verrijdtfotografie.

  Foto van 'Iris Hermans'

  6 SEP 2019

  Rudy heeft het trainen van politiehonden in zijn bloed zitten. ,,De Nederlandse zijn de beste ter wereld, eentje van mij zat bij de Navy Seals.” Vrijdag start het NK.

  Rocco en Rudy

  Zijn huidige heet Rocco, net zoals de vorige, en twee ervoor. Het bekt gewoon lekker, ,,ik houd van een naam waar druk op kan worden gezet.” Rudy van den Elzen traint niet alleen politiehonden, hij is ook voorzitter van de NK-commissie van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging, de landelijke organisatie die is opgericht in 1907 en ruim 5000 actieve leden telt. Vandaag en morgen is het moment suprême waar de baasjes en hun honden het tegen elkaar opnemen tijdens het Nederlands Kampioenschap.


  Social media gaat los op nieuwe kattenchallenge

  Social media gaan los op nieuwe kattenchallenge

  / Pexels

  Foto van 'Metro'

  31 AUG 2019

  Een internethype mag het gerust wel genoemd worden. Het filmpje dat tiener Jade Taylor-Ryan maakte gaat al enige dagen rond op social media. De hoofdrolspeler? Haar rode kat.

  Dansmoves


  Homoseksuele pinguïns adopteren ei

  Homoseksuele pinguïns adopteren ei

  Illustratie van pinguïnjong / Pexels

  Foto van 'Metro'

  16 AUG 2019

  Twee homoseksuele pinguïns zijn hard op weg wereldnieuws te worden met hun zoektocht naar een jong. Onlangs adopteerde het stel uit de Berlin Zoo een ei dat door een andere pinguïn was achtergelaten. Sindsdien wordt er goed gezorgd voor hun toekomstige kleintje.

  Vissen en stenen

  Skipper en Ping, zoals de pinguïns heten, zijn volgens Berlin Zoo woordvoerder Maximalian Jäger al tijden op zoek naar een kleintje van hunzelf. Eerder probeerden ze al „vissen en stenen uit te broeden", schrijft de Berliner-Zeitung


  'Strafzaak Hongarije kan nog wel jaren duren'

  Symboolfoto voor gerechtigheid / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  13 AUG 2019

  Hongaarse advocaat werpt een licht op de Hollandse drugszaak. „Drugsdelicten worden heel zwaar bestraft in Hongarije." Maar geen levenslang, zo verwacht hij.

  Zwaar


  Bijzondere vluchten luchtmacht voor tv-serie

  Bijzondere vluchten luchtmacht voor tv-serie

  Op woensdag en donderdag scheren verschillende toestellen van de Luchtmacht over Nederland voor tv-opnames. Foto: ANP - Remko de Waal

  Foto van 'Metro en ANP'

  7 AUG 2019

  Niet vreemd opkijken als er plotseling gevechtsvliegtuigen overvliegen, van een invasie is geen sprake. De Koninklijke Luchtmacht haalt woensdag en donderdag voor een tv-serie bijzondere manoeuvres uit met diverse vliegtuigen.

  Spektakel