Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Good vibes 18 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Kinderen ziek na aankoop papegaai

Het Papegaaien Paradijs in Den Haag bleek voor de familie Schaap alles behalve het paradijs te zijn. Nadat zij een papegaai in de dierenwinkel kochten, stierf het beest al na elf dagen aan de papegaaienziekte. Dat niet alleen: die ziekte droeg hij ook nog eens over aan de zoon (5) en dochter van het gezin. Beide kinderen slikken nu antibiotica.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de GGD komen eind volgende week met de resultaten van een onderzoek naar de winkel. Tot die resultaten er zijn, mag de winkel geen vogels meer verkopen.

Duur grapje

Claudia Schaap, de moeder van de kinderen, reageert boos tegenover Omroep West. „Mijn kinderen hebben hoofdpijn, koorts, ze zweten en je kunt zelfs doodgaan aan papegaaienziekte”, zegt ze. Volgens haar heeft de zieke papegaai haar al bijna 1000 euro gekost. De vrouw wil haar geld terug, maar de winkel biedt haar alleen een nieuwe papegaai aan. „En dat wil ik dus niet.”

Treurige situatie

De eigenaar van Papegaaien Paradijs betreurt de situatie. Hij werkt mee aan het onderzoek en zal tot de resultaten er zijn geen vogels verkopen. Helaas is de familie Schaap daar niet mee geholpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.