Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 8 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Studenten spelen bizar drankspel: Joden VS Nazi’s

Een groep studenten uit New Jersey vond standaard ‘beerpong’ maar saai en bedacht een ander drankspel: Joden VS Nazi’s. Toen een medestudent de foto op Snapchat ontdekte, verspreidde ze hem op social media.

Toekijken

De 17-jarige Jamaica Ponder was naar eigen zeggen ‘geschokt’ toen ze zag wat de studenten aan het doen waren. Op haar blog schrijft ze: „Ik kon niet toekijken zonder iets te doen. Het is ongelofelijk dat mensen zulke dingen op social media posten en denken ermee weg te komen. Deze keer dus niet.”

Jamaica Ponder

Op de foto staan er aan de ene kant van de tafel bekers in de vorm van een hakenkruis en aan de andere kant de bekende Davidster. Het spel is een versie van het populaire drankspel beerpong waarbij je balletjes in de bekers van je overbuurman of buurvrouw moet gooien.

Alleen bij ‘Holocaust Pong’ of ‘Alcoholocaust’ mogen de Joden een van hun bekers verstoppen (‘Anne Frank’) en kunnen de Nazi’s een persoon aanwijzen die een beurt moet overslaan (‘Auschwitz’).

Antisemitisme

Hoewel het spel zeker elementen heeft van antisemitisme, weerhield dat Joodse studenten niet om te weigeren om mee te doen. Volgens Jamaica is minstens een van de jongens die bij de Davidster staat, zelf Joods. Ze vindt het raar dat ze gewoon meedoen, alsof ‘het de normaalste zaak van de wereld is’.

Naar aanleiding van de foto stapte de studente naar de leiding van de school. Steve Cochrane, de opzichter van Princeton Public Schools, noemt tegen NJ.com het bestaan van het spel belachelijk en stelt onmiddellijk een onderzoek in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.