Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 16 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Schoolverlater kan auto besturen met zijn telefoon

Terwijl iedereen wacht tot Google op grote schaal zijn zelfrijdende auto’s de wereld in pompt, is de 28-jarige Bhomraj Singh gewoon zijn eigen auto gaan ontwerpen. In deze auto hoeft hij het stuur ook niet vast te houden, wel zijn telefoon.

De Indiase lasser die vroegtijdig school verliet heeft zichzelf via internet aangeleerd hoe hij dit kon doen. Hij zag hoe Google te werk was gegaan met het bouwen van hun zelfrijdende auto en al die informatie samen leidde tot zijn uitvinding: de auto die hij bestuurt met zijn telefoon.

Voor iedereen

Bhomraj vertelde Daily Mail: ,,Ik was heel erg verheugd toen ik hoorde dat Google’s auto kwam, maar ik was er onzeker over of en wanneer hij op de weg zou rijden. En als dat dan zo ver zou komen, zou de auto heel duur zijn om te kopen. Dus besloot ik iets te bouwen waarmee mensen uit alle klassen kunnen genieten van het rijden in een auto zonder bestuurder.”

De man heeft in zijn prototype de stoel aan de bestuurderszijde vervangen voor een instrument dat contact heeft mijn zijn mobiele telefoon. Dit zorgt ervoor dat hij eigenlijk gewoon een hele grote bestuurbare auto heeft, zoals vroeger.

Hoewel het nu alleen nog maar een prototype is, zegt Bhomraj dat het al compleet veilig is en wil hij het zeker verder ontwikkelen. Hij blijft dus lekker testen en is ondertussen al een ware attractie geworden in zijn buurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.