NS weert posters zoenende Wilders en Poetin

28 maart 2016 om 20:49 door Remco Visser
NS weert posters zoenende Wilders en Poetin

De Nederlandse Spoorwegen zijn niet van plan een campagneposter van de Jonge Socialisten op te hangen op stations. De afbeelding van een zoenende Geert Wilders en Vladimir Poetin zou te aanstootgevend zijn, zo oordeelde het bureau dat verantwoordelijk is voor reclames op stations.

De jongerenafdeling van de PvdA wil met de campagne duidelijk maken dat dat de 'liefde tussen Wilders en Poetin' kan worden beklonken door op 6 april tegen te stemmen. "Deze liefde kent alleen verliezers", zo staat te lezen op de poster, waarmee kiezers worden overgehaald op 6 april voor het associatieverdrag met Oekraïne te stemmen.

 

Het reclamebureau van de NS weigerde ook een andere poster van de Jonge Socialisten, waarop Wilders en Poetin slechts aanstalten maken om te gaan zoenen. De afbeelding van Poetin die met een rood potlood landen inkleurt zal wel op NS-stations getoond worden.

GVB

De gewraakte posters zullen overigens wel te zien zijn op bus- en tramhaltes in Amsterdam. De GVB heeft de afbeeldingen namelijk gewoon geaccepteerd.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!