Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 25 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

Studente: Gewrichten schieten uit kom tijdens seks

Er is niets mis met een kleine verrassing in de slaapkamer op zijn tijd, maar voor Darey Kelley eindigt elke vrijpartij in een drama: ze kan namelijk geen seks hebben zonder dat haar heup of een ander gewricht uit de kom vliegt. De 19-jarige lijdt aan het syndroom van Ehlers-Danlos, een zeldzame en pijnlijke aandoening.

Ernstige aandoening

De aandoening is zo ernstig dat de studente een vloeibaar dieet volgt om te voorkomen dat ze haar kaak bezeert. Ze kan niet eens een waterflesje openen zonder haar pols te ontwrichten. Maar de grootste ramp was nog wel toen ze voor het eerst seks had met haar vriendje; haar heup vloog toen uit de kom: „Ik was toen nog vrij jong en op die leeftijd is seks sowieso al best eng”, vertelt ze aan The Tab.

Ze vervolgt: „Ik besloot ervoor te gaan, maar opeens hoorde ik een harde krak. Hij hoorde het niet, maar zag dat ik een van pijn vertrokken gezicht trok. Ik wilde hem niet beledigen, vroeg om een momentje en probeerde mijn heup weer op zijn plek te zetten in de badkamer. En toen gingen we weer verder.”

Erfelijk

De ziekte is erfelijk en dus hebben haar broer en zus er ook last van. Darey heeft echter de ergste klachten: „Op een slechte dag kan ik niet eens mijn bed uitkomen, omdat er dan al tien dingen uit de kom vliegen. Maar op een goede dag kan ik van alles doen en gebeurt het misschien zes keer.”

Door de aandoening heeft Kelley ook een levensverwachting van tussen de 35 en 40 jaar oud. Toch blijft ze positief: „Ik luister daar niet teveel naar. Mij is ook verteld dat ik op mijn 18e in een rolstoel zou belanden, maar ik maak nog rustig een wandeling.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.