Good vibes

Bizar! Meisje wordt opgeslokt door sneeuw

Beeld: Colourbox

Foto van 'Ingelise de Vries'

24 FEB 2016

Ze dachten een rustige wandeling door de sneeuw te maken, Samantha White en haar ouders William en Hilda. Heel even was het spannend of Samantha het einde van de wandeling wel zou halen, toen ze wegzakte in de sneeuw.

Vader William, een brandweerman met pensioen, probeerde zijn 10-jarige dochter te redden en haar uit de sneeuw te trekken. Moeder denkt dat dochter gewoon vastzit, en filmt nog een beetje. Tot ze erachter komt dat het serieus is...

Gat

„Ik kon mijn dochter wel horen, maar ik kon haar niet meer zien”, vertelt de opgeluchte moeder aan The Mirror. Wat blijkt? Samantha zakt steeds dieper weg in de sneeuw. Twee voorbijgangers vragen al snel of ze hulp nodig hebben. Dat laat vader zich geen twee keer zeggen. Als ze dan ook nog van de Marin County Search and Rescue blijken te zijn, is de opluchting groot.

Het meisje blijkt in een gat onder de sneeuw beland te zijn. Gelukkig weten de reddingswerkers haar in een mum van tijd weer boven te halen en is het leven van het meisje gered. In een tekening laat ze zien hoe het eruit zag.

BEKIJK OOK


  John Cleese begint 'uit verveling' met Instagram

  John Cleese begint 'uit verveling' met Instagram

  John Cleese. | Foto: ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  2 APR 2020

  John Cleese heeft donderdag voor het eerst een Instagram-account aangemaakt. De Monty Python-acteur kondigde zijn komst naar het sociale mediaplatform aan op Twitter: „Vanwege de verveling tijdens deze quarantaine heb ik besloten om Instagram aan te maken. Je kunt me volgen voor allerlei leuke dingen. #johncleese."

  De Brit plaatste op zijn nieuwe account meteen een video om zichzelf te introduceren. „ Zijn we al begonnen? Hallo! Ik ben John Cleese." De 80-jarige had af en toe nog wel wat moeite met de naam van het platform. „Tijdens deze periode van zelf-isolatie heb ik besloten dat ik mijn eigen killergram... Instant-gram, sorry, ik bedoel Instagram ga beginnen."

  „ Nu kun je mij bezoeken en duizenden meest privédingen en intieme zaken van mijn telefoon bekijken. Sorry dat dit filmpje niet beter is, maar je moet ergens beginnen", verontschuldigde de acteur zich. Tot nu toe heeft zijn account al meer dan 8000 volgers verzameld.


  Lockdowngezin schrijft coronaparodie op Les Misérables

  Lockdowngezin schrijft coronaparodie op Les Misérables

  Lockdowngezin schrijft coronaparodie op Les Misérables | Foto: Screenshot YouTube

  Foto van 'Metro en ANP'

  2 APR 2020

  Wat doe je als je al dagen thuiszit met het hele gezin en helemaal gek van elkaar wordt? Precies, je schrijft een coronaparodie op een bestaand musicalnummer.

  Een Brits gezin heeft zich met de parodie in de afgelopen dagen ontpopt tot een waar internetfenomeen. De vader, moeder en vier kinderen zijn groot fan van de musical Les Misérables en konden dan ook niet anders dan tijdens hun coronalockdown een speciale 'pandemieversie' van One Day More op te nemen.

  Bezorgpizza


  Briljante oplossing voor gemis openbaar vervoer

  Briljante oplossing voor gemis openbaar vervoer

  Het is normaal gesproken behoorlijk druk in het Londense openbaar vervoer | Foto: ANP

  Foto van 'Metro'

  2 APR 2020

  Je moet wat, als je 24/7 aan huis zit gekluisterd. Zeker als je normaal gesproken dagelijks met de metro reist en nu alleen maar thuiszit. Maar daar heeft een stel Britse huisgenoten wat op gevonden. 

  De heren, Rowan (26), Felix (27) en Pablo (25), reisden voor de Londense lockdown dagelijks met het openbaar vervoer naar en van hun werk. Sinds de coronamaatregelen in hun stad van kracht zijn, zijn ze aan huis gekluisterd en beginnen ze die dagelijkse ritjes nog te missen ook.

  Routine


  Welke positieve bijwerkingen houden we over aan de coronacrisis?

  Welke positieve bijwerkingen houden we over aan de coronacrisis?

  Als deze ellende - ooit - achter de rug is, kunnen sommige dingen ten goede veranderd zijn. | Foto: ANP.

  Foto van 'Merel van 't Hooft'

  25 MRT 2020

  In het midden van deze crisis kan het moeilijk zijn om de toekomst rooskleurig in te zien. Toch komt er een einde aan het coronatijdperk, en dan moeten we de vruchten plukken van de lessen die we geleerd hebben. Twee hoogleraren over mogelijke positieve bijwerkingen van het virus. 

  Als deze ellende - ooit - achter de rug is, kunnen sommige dingen namelijk ten goede veranderd zijn, denkt hoogleraar arbeidsmarkt Ton Wilthagen. Zo krijgen we volgens hem een brede herwaardering voor bepaalde beroepen. „We worden op dit moment allemaal weer fan van de zorg. We realiseren ons dat we zonder die vakkenvuller geen eten hebben, en zijn extra dankbaar voor de pakketbezorger en de vuilnisman."

  Sowieso zorgt deze periode voor meer solidariteit, denkt Wilthagen. „Je ziet ineens weer de saamhorigheid in de buurt. Mensen denken: kan ik iets doen? Dat is een heel groot goed in de moderne, individualistische maatschappij."


  #OpaApp challenge strijdt tegen eenzaamheid

  #OpaApp challenge strijdt tegen eenzaamheid

  De #OpaApp challenge moedigt jongeren aan om eenzame ouderen te bellen. | Foto: GETTY IMAGES

  Foto van 'Metro'

  20 MRT 2020

  Door de coronacrisis zitten veel ouderen voor een lange periode alleen thuis of in een verpleeghuis. Jongerenbeweging Young Impact lanceert daarom de #OpaApp challenge.

  Donderdag gingen alle verpleeghuizen en instellingen voor ouderenzorg dicht voor bezoekers, omdat mensen boven de 70 een verhoogd risico hebben als het op COVID-19 aankomt. Ook ouderen die nog thuis wonen, kunnen op weinig menselijk contact rekenen.

  Daarom roept Young Impact jongeren op om (met toestemming) telefoonnummers van hun grootouders in groepsapps te delen, om zo een massale belactie voor ouderen in gang te zetten. Zo wil de organisatie een positieve draai geven aan deze rumoerige periode.


  Man hoort hartslag van overleden zoon kloppen door mooi gebaar
  Likeability of5

  Man hoort hartslag van overleden zoon kloppen door mooi gebaar

  Foto ter illustratie: Pexels

  Foto van 'Metro'

  14 MRT 2020

  Een Amerikaanse man die zijn zoon verloor bij een auto-ongeluk, kan diens hart weer horen kloppen door een mooi gebaar.

  Toen de man vorig jaar veel te vroeg afscheid moest nemen van zijn zoon besloot hij de organen van de 16-jarige jongen te doneren. Zijn hart, weten we nu, kwam terecht bij een dankbare ontvanger. Diegene besloot de vader van zijn orgaandonor op unieke wijze te bedanken.

  In onderstaande video zien en horen we hoe de vader een brief voorleest en vervolgens een cadeau uitpakt: een teddybeer met daarin een opname van het kloppen van het hart dat ooit van zijn zoon was.


  like
  user_ba9fbcb633be4a44b2c6942c720221dafaea4398_avatar

  Hond na bijna zes jaar in asiel eindelijk geadopteerd
  Likeability of5

  Hond na bijna zes jaar in asiel eindelijk geadopteerd

  Merrick heeft na tweeduizend dagen een nieuw thuis gevonden / Foto: Humane Society of Greater Kansas City

  Foto van 'Max van der Heijden'

  11 MRT 2020

  Vijf en een half jaar lang wachtte het hondje Merrick op zijn nieuwe baasje. Vanuit het asiel in Kansas City zag Merrick honden komen en gaan, maar nooit werd hij geadopteerd. Totdat een weldoener 3000 dollar betaalde om een foto van Merrick af te drukken op een gigantisch bilboard. 

  De zes jaar oude hond poseerde voor foto's, speelde in video's, het asiel startte zelfs een sociale media campagne. Het mocht allemaal niet baten, schrijft The Guardian.

  Tweeduizend dagen lang zat Merrick in het asiel. Uiteindelijk was het Jordan Nussbaum, die het bilboard met de foto van Merrick in de stad zag en zijn vriendin ervan wist te overtuigen dat Merrick de ideale hond is.


  like
  user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

  Zo zagen we Matthijs nog nooit

  Zo zagen we Matthijs nog nooit

  De presentator draagt een opvallend kledingstuk / Foto: ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  9 MRT 2020

  Matthijs van Nieuwkerk heeft zijn colbertje verruild voor een jurk. De presentator van De Wereld Draait Door verscheen in een filmpje waarin hij in een turquoise avondjurk danst. De beelden gingen al snel viral.

  Het filmpje werd online gezet door presentatrice Emma Wortelboer en is onderdeel van een nieuwe internetchallenge, getiteld Flip the Switch. Daarin worden mensen uitgedaagd om elkaar na te doen, vaak inclusief kleding.

  Eerst is te zien hoe de 59-jarige Matthijs stoïcijns in een spiegel filmt hoe Emma achter hem staat te dansen. In de laatste seconden zijn de rollen omgedraaid en laat Matthijs, in de jurk van Emma, zijn moves zien terwijl Emma de beelden schiet. Zij draagt op haar beurt Matthijs' kleren.


  Politie houdt 'joy-ridende' hond staande
  Likeability of5

  Politie houdt 'joy-ridende' hond staande

  Politie houdt 'joy-ridende' hond staande / Politie Victoria

  Foto van 'Metro'

  7 MRT 2020

  Een opmerkelijk tafereel in Australië. De politie trof een 'joy-ridende' hond aan en hield het dier prompt staande. „Gepakt op rijden onder de invloed van schattigheid", schrijft de lokale politie op Facebook. 

  Het dier zat in een kleine zwarte speelgoedauto en reed op het voetpad, gevolgd door zijn eigenaar. De agenten konden hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en hielden het dier staande.

  Blind en doof


  lol
  user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

  'Luke Skywalker' feliciteert fan met bionische Star Wars-arm

  'Luke Skywalker' feliciteert fan met bionische Star Wars-arm

  'Luke Skywalker' feliciteert fan met bionische Star Wars-arm / Screenshot YouTube

  Foto van 'Metro'

  7 MRT 2020

  De 11-jarige Bella Tadlock was al dolblij met haar bionische Star Wars-arm. Door het skypen met acteur Mark Hamill, beter bekend als Luke Skywalker in de Star Wars-films, kon haar dag helemaal niet meer stuk.

  „Ik zag het filmpje op Twitter, van je R2D2-arm", begint Hamill het gesprek, waarop Bella hem een ok-teken geeft met haar 'robot-arm'.

  Cool patroon


  Peuter weet het zeker: De hond is zijn broer
  Likeability of5

  Peuter weet het zeker: hond is zijn broer

  Peuter weet het zeker: De hond is zijn broer / Colourbox

  Foto van 'Metro'

  5 MRT 2020

  Waag het niet om de hond van de tweejarige Jenson Webster een huisdier te noemen. Ze zijn namelijk broers, weet Jenson zeker. 

  Hond Fenn werd negen dagen na Jenson geboren en doet nu - twee jaar later - alles samen. De ouders van Jenson hadden dan ook nooit kunnen bedenken dat de band tussen hond en zoon zo sterk zou zijn. „Ze zijn echt broers", vertelt moeder Laura aan Metro UK

  Ze zijn letterlijk samen opgegroeid en zijn altijd samen. Als 's ochtends Jenson's haren worden geborsteld, dan moet Fenn's vacht ook geborsteld worden. Ze poetsen samen hun tanden, kijken samen tv en gaan altijd samen wandelen." Het was dan ook Fenn die Jenson leerde hoe hij moet kruipen en zitten.


  lol
  user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

  Temptation Island is terug: 'Vol voor verleiding gegaan’

  Temptation Island is terug: 'Vol voor verleiding gegaan’

  Deelnemers voorspellen spannendste seizoen tot nu toe. / RTL

  Foto van 'Vincent Smit'

  25 FEB 2020

  Drank, jaloezie en verleiding: het recept van Temptation Island. Woensdag start er weer een nieuw seizoen van de realityshow.

  Volgens Mediadeskundige Ron Vergouwen is de aantrekkingskracht van Temptation Island simpel uit te leggen: “Je zit eigenlijk naar een ongeluk in slow motion zit te kijken. Maar dan wel een zonder doden, je verantwoordt jezelf dat je blijft kijken.”

  In Temptation Island testen vier koppels hoe sterk hun relatie is. Ze zitten twee weken lang afgezonderd van elkaar in een villa met verleidelijke vrijgezellen. De afgelopen seizoenen zijn er al behoorlijk wat relaties gesneuveld door het programma.


  Duo verliest elkaar uit het oog, trouwt 50 jaar later alsnog

  Duo verliest elkaar uit het oog, trouwt 50 jaar later alsnog

  Duo verliest elkaar uit het oog, trouwt 50 jaar later alsnog / Pexels

  Foto van 'Metro'

  10 FEB 2020

  Al op de basisschool hadden ze een oogje op elkaar: Joan Reid en George Low. Nu, bijna zestig jaar later, stapt het tweetal alsnog in het huwelijksbootje. 

  Joan en George waren acht en negen jaar oud toen ze elkaar voor het eerst zagen. Toen ze beide tieners waren hebben ze gedate en op hun achttiende vroeg George Joan ten huwelijk. Het enige probleem: George ging het leger in, en als Joan met hem zou trouwen, zou ze mee moeten verhuizen naar Duitsland. Ze wilde haar familie niet achterlaten en de twee verloren elkaar uit het oog.

  Tot Joan eind 2017 de moed bij elkaar schraapt en George een berichtje stuurt op Facebook. „Ik heb altijd met het idee gespeeld om George te contacten, maar ik wist niet hoe ik moest beginnen", vertelt de nu 65-jarige Joan aan Metro UK„Ik dacht eigenlijk iedere dag wel aan George, me afvragend wat hij deed in zijn leven. Hij was mijn eerste liefde en ik probeer niet teveel spijt te hebben, maar ik had met hem mee moeten gaan naar Duitsland. Ik heb hem al die tijd niet uit mijn hoofd kunnen krijgen."


  80-jarige: 'Mijn 35-jarige vriend is geen golddigger'

  80-jarige: 'Mijn 35-jarige vriend is geen golddigger'

  80-jarige: 'Mijn 35-jarige vriend is geen golddigger' / Screenshot video Mirror

  Foto van 'Metro'

  28 JAN 2020

  Volgens de 80-jarige Iris Jones zit de 35-jarige Mohamed écht niet achter haar geld aan. Het stel, dat elkaar via Facebook ontmoette, wil in Egypte gaan trouwen. 

  Al veertig jaar was ze alleen, maar die veertig jaren zonder seks werden in één keer weggevaagd toen ze 'intiem' werd met haar nieuwe vriend, vertelt Iris aan Mirror


  Nieuwe Mean Girls film in aantocht

  Nieuwe Mean Girls-film in aantocht

  De plastics in de musicalversie / ANP

  Foto van 'Metro'

  24 JAN 2020

  Het mag dan al een zestien jaar geleden zijn dat Mean Girls uitkwam, de film over Cady en de Plastics zal nooit vervelen. En voor de diehard fans hebben we goed nieuws: er komt namelijk een nieuwe film! 

  Het gaat om de Broadwaymusical die verfilmd zal gaan worden. De makers van de musical (en de originele film) zullen ook het script voor de film gaan verzorgen.

  Trots


  Wat is er gebeurd met de kat van Karl Lagerfeld?

  Wat is er gebeurd met de kat van Karl Lagerfeld?

  Wat is er gebeurd met de kat van Karl Lagerfeld? / Instagram Choupette

  Foto van 'Metro'

  22 JAN 2020

  Na het overlijden van de Chanel ontwerper Karl Lagerfeld gonsde het dat zijn fortuin naar zijn kat Choupette zou gaan. Maar waar is het dier nu? 

  Volgens Caroline Lebar, die lange tijd de communicatie voor Lagerfelds merk verzorgde, leeft het dier momenteel met een oppas in Parijs. „Het gaat goed met haar en ze is omgeven door liefde", laat ze weten aan de New York TimesMaar bovenal is kat Choupette heel erg druk.

  Druk? Ja echt. Choupette heeft namelijk haar eigen bedrijf, laat haar agent Lucas Bérullier weten. „Ze komt soms langs bij My Pet Agency", vertelt hij. „Dan maken we foto's voor haar Instagramaccount. We hebben een aantal prachtige projecten lopen."


  Met koaladildo geld ophalen voor Australië

  Met koaladildo geld ophalen voor Australië

  Met koaladildo geld ophalen voor Australië / Geeky Sex Toys

  Foto van 'Metro'

  14 JAN 2020

  Over de hele wereld wordt er geld ingezameld voor de slachtoffers van de Australische bosbranden. Ook het Australische Geeky Sex Toys doet een duit in het zakje met een speciale Koaladildo.

  Hoewel het klinkt als een grap, is het dat absoluut niet. Het bedrijf is heel serieus over de Down-Under Donation Dildo. 


  Amerikaanse veteraan (104) wil valentijnskaartjes

  Amerikaanse veteraan (104) wil valentijnskaartjes

  Amerikaanse veteraan (104) wil valentijnskaartjes / Screenshot YouTube Fox 40

  Foto van 'Metro'

  14 JAN 2020

  Heb je nog geen valentijn? Misschien dat je een kaartje wilt sturen naar een Amerikaanse veteraan van 104 jaar oud. Hij hoopt namelijk valentijnskaartjes binnen te krijgen, zodat hij ze kan toevoegen aan zijn verzameling.

  Bill White, die in de Tweede Wereldoorlog bij de Marine zat, verzamelde tijdens zijn carrière tientallen medailles. Zijn meest gekoesterde is de Purple Heart, die gegeven wordt aan militairen die verwond of gedood zijn in actie.

  Vrienden


  Doodgewaande kat overleeft Australische bosbranden
  Likeability of5

  Doodgewaande kat overleeft Australische bosbranden

  Doodgewaande kat overleeft Australische bosbranden / Reddit Bozwoggle

  Foto van 'Anne Kersten'

  8 JAN 2020

  Miljoenen dieren hebben de Australische bosbranden niet weten te overleven. De familie van kat Angel dacht dat het dier overleden was, tot het opeens weer op de stoep stond. 

  De Australische Ben Symonds was - samen met zijn familie - gedwongen om het huis achter te laten en te evacueren. Tijdens de evacuatie zetten hun twee katten Angel en Mickey het op een lopen, in een poging de vlammen te ontsnappen. De kans dat de twee katten het razende vuur zouden overleven was nihil, dacht Symonds.

  Toen de familie weer terugkwam in hun huis, dat wonder boven wonder nog overeind stond, waren de twee katten nergens te bekennen. „Het terrein om het huis was zwartgeblakerd. Alleen het gras had het overleefd." Hoop voor de katten had hij dan ook niet.


  like
  user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar