Twee Parijse moslims ontslagen om te lange baard

18 december 2015 om 16:39 door Cerise van Vliet
Twee Parijse moslims ontslagen om te lange baard
Illustratieve afbeelding van een baard. Bron: Flickr.com

Twee bewakers van het Parijse vliegveld Orly zeggen te zijn ontslagen omdat ze een te lange baard hebben. De mannen zijn allebei moslim en hebben het management van het vliegveld aangeklaagd, meldt Mail Online.

Het management van het vliegveld riep alle medewerkers die moslim zijn bijeen om te vragen of ze hun gezichtsbeharing wilden afscheren na de aanslagen in Parijs van 13 november. Eén van de ontslagen mannen, die alleen wordt vermeld als Bachir, zegt dat hij negatieve opmerkingen kreeg van zijn collega's over zijn baard. Een baas zou zelfs aangeboden hebben een grasmaaier mee te nemen om zijn baard te trimmen.

Hipster

De 28-jarige man weigerde zijn baard af te scheren, omdat het bij zijn stijl hoorde. Hij was een modieuze hipster, het ging niet om religie. Bachir werkte al vijf jaar op het vliegveld en zegt enkele dagen na het invullen van zijn aanklacht wegens discriminatie te zijn ontslagen.

Een andere bewaker, die Bechir wordt genoemd, zegt ook dat hij denkt ontslagen te zijn vanwege zijn baard. Hem werd echter verteld dat het niet om zijn baard ging, maar omdat hij niet fit genoeg was. De mannen hebben een advocaat in de arm genomen die zegt dat sommige bedrijven volledig paranoïde zijn geworden na de aanslagen in Parijs.

Ontslag

Een woordvoerder van het bewakingsbedrijf van het vliegveld zegt dat Bachir is ontslagen door het serieus verbreken van de regels van het bedrijf, meldt The Local. Volgens hem was de baard één van de redenen dat de man is ontslagen, maar niet dé reden. Hij zou namelijk ook vaak afwezig zijn, of te laat en hij zou te veel praten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!