Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 11 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

Psychotherapeut gaf cliënten borstvoeding

Een sadistische, christelijke psychotherapeute is veroordeeld tot vier jaar cel, omdat ze een wel heel bijzondere methode hanteerde om haar cliënten te helpen. Ze dwong haar cliënten namelijk aan haar borsten te zuigen, omdat de ‘moedermelk’ ze goed zou doen. Dat meldt Metro UK.

Methode

De 63-jarige Vanessa Clark zocht haar slachtoffers zorgvuldig uit. Het waren vrouwen met een psychische aandoening, die er heilig van overtuigd waren dat Clark ze kon helpen. Tussen 1996 en 2001 overtuigde ze meerdere vrouwen ervan dat huid-op-huid-contact en borstvoeding ze goed zou doen. De door haar gebruikte methode was volgens haar goedgekeurd door een priester die al jaren dood was.

Tijdens de sessies, waarvoor Clark duizenden euro’s vroeg, dwong de vrouw de cliënten haar aan te raken. Ze vroeg de cliënten terug te gaan naar hun kindertijd. Vervolgens dwong ze de vrouwen aan haar borst te zuigen, omdat dat was wat hun ‘innerlijke baby nodig had’.

Brief

Clark gaf haar misdaden toe in een brief aan haar vrouwelijke partner. Die brief werd in de rechtbank hardop voorgelezen. „Ik verzorgde ze, zodat ik de macht over ze zou krijgen”, stond onder meer in de brief. „Als de cliënt wilde stoppen, drong ik erop aan door te gaan. Ik had geen aandacht voor hun kwetsbaarheid. Ik zorgde ervoor dat ze mijn sadistische verlangens bevredigden.”

De zaak kwam aan het licht toen Clarks partner, die al zeven jaar met haar samen was, zich zorgen maakte over uitspraken van Clark over verkrachting, marteling en moord. Daarop nam ze contact op met een van haar cliënten.

Een arts verklaarde in de rechtbank dat Clarke lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis, waardoor ze weinig empathisch vermogen heeft. De verschillende verklaringen van slachtoffers waren voor rechter Ian Pringle voldoende om de vrouw te veroordelen tot vier jaar cel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.