Tech&Gadgets

Acht tips & trucs voor Instagram

Foto van 'Lisa Vermeij'

14 APR 2017

Instagram is naast Snapchat de snelst groeiende app onder jongeren: inmiddels gebruiken zo'n 600 miljoen mensen de app om foto's te plaatsen, te inspireren en geld te verdienen. Instagram is meer dan het liken van foto's. Metro heeft acht tips voor je op een rij gezet.

1. Oudere foto's toevoegen aan je Instagram Story

Met de feature Instagram Stories kun je foto's/video's delen van de afgelopen 24 uur. Maar mocht je nou net een perfect plaatje hebben geschoten en deze niet via Instagram Stories hebben gemaakt dan kun je deze alsnog later invoegen. Ga naar Instagram Story en in plaats van dat je een foto maakt, swipe je van boven naar beneden, vervolgens worden de foto's van je fotorol ingeladen en kun je alsnog een eerder gemaakte foto plaatsen.

Oudere foto's toevoegen aan fotorol

2. Mis geen enkele post van je favoriete account

Wanneer er een account is waarvan je geen enkele post wilt missen, bijvoorbeeld van Ed Sheeran of je geheime liefde, dan kun je een melding inschakelen. Ga naar het desbetreffende account, klik op de drie puntjes rechts bovenaan en tik op 'berichtmeldingen inschakelen'. Vervolgens krijg je een melding elke keer als dit account een foto plaatst.

Berichtmeldingen inschakelen

3. Verwijder tags

Heb jij ook zo'n vriend die jou de hele tijd tagt in elke (niet zo charmante) foto? Dan zijn er gelukkig twee manieren om de tags te verwijderen. Ga naar de foto, klik op de drie puntjes -> foto-opties. Klik op 'mij uit bericht verwijderen' om de tag te verwijderen of kies voor 'verbergen op mijn profiel'.

Tags verbergen

4. Instagram Stories verbergen

Stel je hebt een heel gezellig feest gehad en plaatst wat foto's van je wilde avond op je Instagram story, maar je wil niet dat al je volgers dit kunnen zien, dan kun je er ook voor kiezen om mensen uit te sluiten om je verhaal te zien. Hoe? Klik op het rondje linksboven en ga naar 'verslag verbergen' vervolgens kun je gebruikers aanklikken van wie je liever niet wil dat ze je verhaal kunnen zien.

Foto's verbergen

5. Professioneel Instagram Dashboard

Gebruik je Instagram als promotie voor je eigen bedrijfje, blog of webshop dan kan het interessant zijn om de gratis app Volgers + te downloaden. Met deze tool kun je gemakkelijk de afname/toename van je volgers bijhouden, ook kun je zien welke berichten het beste scoren en wat voor jou de beste tijd is om een foto te plaatsen.

App Volgers +

6. Posts inplannen

Als je je Instagram voor zakelijke doeleinden gebruikt, dan kan het handig zijn om Instagram posts van tevoren in te plannen. Met de app Hootsuite kun je ver van tevoren een bericht maken en op het moment dat de foto live moet, krijg je een pushbericht. Bij Autogrammer hoef je helemaal niets meer te doen nadat je de foto hebt ingeroosterd, zij plaatsen de foto zodat je er geen omkijken meer naar hebt. Hier betaal je dan wel 19$ per maand voor.

App Hootsuite

7. Maak je foto's nog mooier

Wil je je foto's net even iets mooier maken? Bewerk ze dan met gratis apps als VSCO CAM of Aviary, je hebt net even wat meer filters als op Instagram en kunt eindeloos spelen met kleur, tekst, kaders en belichting.

Aviary app

8.Meer likes?
Ben je nou echt wanhopig op zoek naar nieuwe likes, dan kan het handig zijn om populaire hashtags te gebruiken. Met de app TagsForLikes kun je voor verschillende categorieën de meest populaire zien en deze rechtstreeks kan kopiëren naar het bijschrift van je Instagram-post. Voor je het weet sta je tussen 'berichten verkennen' en stromen de likes binnen!

Foto's verbergen

Last but not least, geloof niet alles wat je ziet op Instagram. Grote accounts gebruiken vaak speciale apps om volgers te kopen, maar dit is uiteindelijk natuurlijk gewoon bedrog.


Views

1k+

Geld verdienen met Facebook-groep wordt makkelijker

Facebook/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Beheerders van Facebook-groepen kunnen hun leden laten betalen om toegang te krijgen. Dat kon al langer, maar tot nu toe ging dat vrij omslachtig. Met een speciale helpdesk en een duidelijke admin moet het voor de beheerders een stuk eenvoudiger worden.

Hulpmiddelen

Administrators krijgen verder tools om hulpjes aan te wijzen en kunnen ook bepaalde regels, zoals spam of grof taalgebruik, instellen. Wanneer deze dan overtreden worden, wordt hier automatisch melding van gemaakt bij de beheerder.


Views

200+

Hotels doodmoe van influencers: 20 verzoeken per dag

Foto van 'Kasper Hermans'

21 JUN 2018

Ze zijn er klaar mee. Veel voornamelijk luxe hotels worden om de haverklap benaderd door influencers en vooral zogenaamde influencers of ze gratis mogen verblijven in hun accommodatie. De aanvragen komen ze inmiddels de neus uit.

Overlopende mailbox

Natuurlijk is de branche er zelf mee begonnen. Voornamelijk Instagrammers met veel volgers mochten in ruil voor een paar mooie kiekjes een paar nachten ergens verblijven. Kate Jones ervaart als hoofd marketing van een vijfsterrenresort op de Malediven dat de rollen tegenwoordig omgedraaid zijn. Haar mailbox loopt over.


Views

2k+

'EU loopt achter met kunstmatige intelligentie'

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

19 JUN 2018

De technologische ontwikkelingen gaan tegenwoordig razendsnel, dus is het niet gek als je het niet allemaal meer bijhoudt. Echter lijkt de Europese Unie het ook niet meer te kunnen bolwerken.

Als continent loopt Europa namelijk enorm achter als het gaat om kunstmatige intelligentie, dat schrijven onderzoekers uit verschillende westerse Europese landen, waaronder Nederland.

Veel geïnvesteerd


Views

500+

Super handig voor jou, of muggenziften om niks?

Foto van 'Anke Horstman'

19 JUN 2018

Cafeïne, muggen en door de wekker slapen… zo op een rijtje zouden ze de oorzaken en gevolg van een slechte nachtrust kunnen belichamen. Toch is het niet waar dit verhaal naartoe leidt. De drie hebben namelijk nog iets heel anders gemeen… armbanden!

Bandito

Bandito is een armband dat muggen op afstand houdt. Hoe het werkt? Activeer Bandito terwijl je hem om je arm draagt. De armband zal een lichte geur afscheiden en ook een sonisch geluid uitzenden. De mug schijnt hier niet zo happy van te worden en blijft daardoor uit de buurt.


Views

1k+

Speaker testen in het Metro-logo: 'Vanuit elke hoek'

De soundroom van Bang & Olufsen

Foto van 'Kasper Hermans'

18 JUN 2018

Bang & Olufsen heeft een naam hoog te houden. Al bijna 95 jaar maakt het Deense bedrijf audioproducten en daar stelt het hoge eisen aan. De speakers moeten goed klinken, er goed uitzien en lang meegaan. In hun fabriek in het kleine havenstadje Struer wordt dan ook alles tot in de puntjes getest. Metro nam een kijkje.

Magische ervaring


Views

500+

Familie-abonnement: wanneer wordt het voordelig?

Zouden ze bij de VVD een familie-abonnement hebben?/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

18 JUN 2018

Na T-Mobile komt nu ook Vodafone met een familie-abonnement. Hierbij wordt er gestart met een normaal duur abonnement, maar kan je vervolgens goedkoper familieleden of vrienden zich laten aansluiten.

Rekensommetjes

De vraag is alleen. Is dat echt zo voordelig? Om dat te beantwoorden moet je een paar rekensommetjes maken. Zo heb je bij Vodafone voor 45 euro het basisabonnement Red Together (bestaande uit 40 GB). Hierna kunnen maximaal vier anderen zich aansluiten voor een bedrag van 15 euro extra.


Views

800+

De 5 vetste aankondigingen op gamebeurs E3

De 5 vetste aankondigingen op gamebeurs E3

Foto: AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

17 JUN 2018

Afgelopen week werd gamebeurs E3 in de Verenigde Staten gehouden en er zijn weer genoeg vette games aangekondigd. Maar deze vijf staken er wat ons betreft met kop en schouders bovenuit.

Super Mario Party (Nintendo Switch)

Mario Party is een serie die het al langere tijd moeilijk heeft. Mario Party 8 voor de Wii werd matig ontvangen, en Mario Party 9 en 10 werden al helemaal afgemaakt door critici. Vooral de veranderingen aan de bekende formule, die het spel minder competitief maakten, vielen zowel recensenten als gamers zelf zwaar. Daarom is dit spel meer dan welkom. De oude regels lijken weer terug en door de krachtigere hardware van de Switch is er ook veel meer mogelijk dan voorheen. Er lijken zelfs minigames te komen die je op een andere manier speelt als je meerdere Switches naast elkaar legt. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om elkaar weer goed voor paal te zetten in dit hilarische virtuele bordspel.


Views

900+

De nieuwe Smash Bros.-game heeft 65 (!) karakters

De nieuwe Smash Bros.-game heeft 65 (!) karakters

Foto van 'Imre Himmelbauer'

15 JUN 2018

Goed nieuws voor iedereen die de Super Smash Bros.-games een warm hart toedraagt. De nieuwste game in de serie is namelijk op E3 aangekondigd voor de Nintendo Switch en heeft maar liefst 65 speelbare karakters.

Nintendo heeft op zijn eigen evenement bekendgemaakt dat alle speelbare vechters van de vorige delen ook speelbaar zullen zijn op de nieuwe game, die de naam Super Smash Bros. Ultimate draagt. Dat betekent dat populaire vechters als Mewtwo, Meta Knight en Snake van de Metal Gear-serie hun opwachting weer maken.

Daarnaast zijn er ook drie nieuwe karakters speelbaar. De eerste is Daisy, een minder bekende prinses in de Super Mario-games. Daarnaast zijn ook Ridley, de bekendste schurk van de Metroid-games, en Inkling, de held van de Splatoon-serie, beschikbaar.


Views

1k+

Likeability of 3

Nieuwe manier van oplichten via Marktplaats bekend

Advertentiesite Marktplaats op een mobile telefoon. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

15 JUN 2018

Liefhebbers van Marktplaats opgelet, want er is een nieuwe methode onder oplichters om jouw gegevens buit te maken.

De oplichters doen alsof ze jouw product willen kopen en vragen daarbij om je telefoonnummer en je rekeningnummer. Daarna zeggen ze dat ze het geld snel over zullen maken.

Opletten voor sms


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

5k+

De filmindustrie groot? Check de game-industrie!

Foto van 'Anke Horstman'

12 JUN 2018

Grote filmrecords lijken het benoemen waard. Hoe vaak lees je in de krant over miljoenen bezoeken voor Avengers, weer een zoveel-bezoekers-in-het-eerste-weekend-record gebroken door Star Wars, etc. Het zijn enorme aantallen die je om de oren vliegen. Maar is het echt zo bijzonder?

De game-industrie is tegenwoordig vele malen groter, maar je lijkt er veel minder over te horen. Niemand lijkt echt verbaasd dat het spel Fortnite door zo’n 45 miljoen mensen is gespeeld in een maand tijd. Bizar eigenlijk, zulke aantallen. Niet voor niets is de gaming-industrie een miljardenbusiness geworden.

Vrienden en familie


Views

1k+

FIFA 19 komt in september mét Champions League uit

Foto van 'Imre Himmelbauer'

11 JUN 2018

EA brengt FIFA 19 op 28 september uit. Dat heeft de ontwikkelaar van de voetbalgame bekendgemaakt op de gamebeurs E3. Een van de grootste vernieuwingen is dat de Champions League is toegevoegd aan het spel.

De rechten van het Europese miljoenenbal waren de afgelopen tien jaar exclusief voorbehouden aan Konami, dat het gebruikte voor zijn Pro Evolution Soccer-serie. De Champions League was nog wel te spelen, maar alleen onder de naam ‘Champions Cup’ en zonder bijbehorende beelden en hymne.

Na tien jaar


Views

1k+

'Een op de zes jongeren checkt mobiel tijdens seks'

Waarvoor onderbreek jij de daad?/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

8 JUN 2018

Dat we - en zeker ook de jongeren - steeds meer aan hun smartphone gebonden zijn mag geen geheim meer wezen. Toch blijken jongeren ook op de meeste rare hun mobieltje te checken.

Even Snapchatten

Een op de zes (Amerikaanse) jongeren kijkt tijdens de seks wel eens op zijn of haar mobiel, dat blijkt uit een onderzoek van telecombedrijf SureCall onder 1.100 Amerikanen.


Views

2k+

Google haalt ei uit salade-emoji voor vegans

Welke heeft jouw voorkeur/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

8 JUN 2018

Inclusiviteit is een groot item, ook in de emoji's. Zo zijn de roodharige emoji's deze week dan eindelijk op de afspraak. Maar bij inclusiviteit gaat het niet alleen om het uiterlijk van de poppetjes.

Zo is er al eens een discussie geweest om de volgorde van de ingrediënten bij een hamburger en nu is een ander voedingswaar aan de beurt: de salade. Deze voldeed namelijk niet aan het beeld van vegans.

Een ei is nu geen ei


Views

4k+

Wetenschappers maken een robot psychopaat met Reddit

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

8 JUN 2018

Waarom je het zou proberen, wij weten het niet. Toch zijn wetenschappers van MIT er met behulp van Artficial Intelligence er in geslaagd om robot Norman psychopaat te laten worden.

Allereerst, de naam Norman komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. De robot is vernoemd naar het personage Norman Bates uit het boek (en de film) Psycho eind jaren '50 en de daaruit voortgevloeide tv-serie Bates Motel (2011-2017).

Gruwelijke posts


Views

2k+

Google wacht miljardenboete vanwege machtsmisbruik

Dat is een forse boete voor Google/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

7 JUN 2018

Google blijft maar hoge boetes krijgen van de Europese Commissie. Volgens het Britse The Financial Times kan de straf dit keer tien procent van de jaaromzet van moederbedrijf Alphabet bedragen.

9,3 miljard

En dat is een fors bedrag. Alphabet heeft een jaaromzet van 93 miljard euro, dus de boete zou dan op 9,3 miljard euro uitkomen. Mededingingscommissaris Margrethe Vestager zal de boete spoedig bekend, maken. Al ligt deze wel vaak onder het maximum.


Views

1k+

'Keurmerk op onveilige apparaten is onvoldoende'

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

5 JUN 2018

Veel zogenaamd slimme apparaten zijn makkelijk te hacken en dat is zorgwekkend, stelt het Agentschap Telecom. Er moet volgens hen tempo gemaakt worden om onveilige apparaten te weren.

Het kabinet heeft ook door dat er actie moet worden ondernomen en denkt aan een keurmerk op bijvoorbeeld webcams en thermosstaten. Het keurmerk zou als voorbeeld kunnen dienen, maar is eigenlijk nog onvoldoende, zegt het agentschap.

Eenvoudig te kraken


Views

900+

Likeability of 5

Competities voor nerds

Foto van 'Anke Horstman'

5 JUN 2018

Er zijn genoeg zangcompetities om je (non)talent te vertonen. Modellenwedstrijden zijn er ook bij de vleet. Maar wil je jouw nerdy skills tonen, hoe val je dan in hemelsnaam op? Die vraag hoeft niet onbeantwoord te blijven: naast hackatons bestaan er ook developer competities. En da’s spannender dan je misschien in eerste instantie denkt!

Talk nerdy to me

Nerds zijn hotter dan ooit. Is hun imago veranderd door hun heldenstatus in Marvel films? Komt het door de schaarste van developers op de arbeidsmarkt? Of hebben we opeens meer begrip voor ze, omdat ons werk zich meer online afspeelt? Ach, de reden is niet eens zo belangrijk, de trendsignalering des te meer. En dat is natuurlijk waar competitiemakers nieuwe kansen zien. Het is cool om een nerd te zijn. Bekijk onderstaand rijtje maar eens.


love
user_bb7eca804598a35db9118cc282c6ffd6cf1c3eb7_avatar

Views

1k+

Zevende Dutch Technology Week gaat van start

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

4 JUN 2018

Technologie ontwikkelt zich tegenwoordig razendsnel en dus vindt deze week in Noord-Brabant (en dan met name Eindhoven) alweer voor de zevende keer de Dutch Technology Week (4-9 juli) plaats.

De hele week zijn er allerlei evenementen, zoals TedTalks, Escape Rooms en presentaties over robotica en hoe technologie er bijvoorbeeld voor kan zorgen dat ouderen langer thuis kunnen wonen. Ook zijn er gedurende de week verschillende launches. Verder is er donderdag een quiz voor de liefhebber.

Kijkje in de keuken


Views

700+

Groen slotje op websites toch niet zo veilig

Het groene slotje in de browserbalk. / ANP

Foto van 'metronieuws'

2 JUN 2018

Als een website een groen slotje bovenaan in de browserbalk heeft, zou dat moeten aangeven dat de website veilig is. Maar dat het slotje de kleur groen heeft, biedt daar helemaal geen garantie voor. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS.

Op zwarte lijst én een groen slotje

De NOS onderzocht duizenden websites die op zwarte lijsten staan. Ondanks dat ze op een zwarte lijst stonden, bleken meer dan 4.300 websites daarvan alsnog een groen slotje te hebben. Ze zijn dus helemaal niet veilig. De websites kregen het groene slotje voordat ze op de zwarte lijst werden geplaatst en lijken daardoor nog steeds veilig te zijn.


Views

2k+