Acht tips & trucs voor Instagram

4 april 2017 om 08:30 door Lisa Vermeij
Acht tips & trucs voor Instagram

Instagram is naast Snapchat de snelst groeiende app onder jongeren: inmiddels gebruiken zo'n 600 miljoen mensen de app om foto's te plaatsen, te inspireren en geld te verdienen. Instagram is meer dan het liken van foto's. Metro heeft acht tips voor je op een rij gezet.

1. Oudere foto's toevoegen aan je Instagram Story

Met de feature Instagram Stories kun je foto's/video's delen van de afgelopen 24 uur. Maar mocht je nou net een perfect plaatje hebben geschoten en deze niet via Instagram Stories hebben gemaakt dan kun je deze alsnog later invoegen. Ga naar Instagram Story en in plaats van dat je een foto maakt, swipe je van boven naar beneden, vervolgens worden de foto's van je fotorol ingeladen en kun je alsnog een eerder gemaakte foto plaatsen.

Oudere foto's toevoegen aan fotorol

2. Mis geen enkele post van je favoriete account

Wanneer er een account is waarvan je geen enkele post wilt missen, bijvoorbeeld van Ed Sheeran of je geheime liefde, dan kun je een melding inschakelen. Ga naar het desbetreffende account, klik op de drie puntjes rechts bovenaan en tik op 'berichtmeldingen inschakelen'. Vervolgens krijg je een melding elke keer als dit account een foto plaatst.

Berichtmeldingen inschakelen

3. Verwijder tags

Heb jij ook zo'n vriend die jou de hele tijd tagt in elke (niet zo charmante) foto? Dan zijn er gelukkig twee manieren om de tags te verwijderen. Ga naar de foto, klik op de drie puntjes -> foto-opties. Klik op 'mij uit bericht verwijderen' om de tag te verwijderen of kies voor 'verbergen op mijn profiel'.

Tags verbergen

4. Instagram Stories verbergen

Stel je hebt een heel gezellig feest gehad en plaatst wat foto's van je wilde avond op je Instagram story, maar je wil niet dat al je volgers dit kunnen zien, dan kun je er ook voor kiezen om mensen uit te sluiten om je verhaal te zien. Hoe? Klik op het rondje linksboven en ga naar 'verslag verbergen' vervolgens kun je gebruikers aanklikken van wie je liever niet wil dat ze je verhaal kunnen zien.

Foto's verbergen

5. Professioneel Instagram Dashboard

Gebruik je Instagram als promotie voor je eigen bedrijfje, blog of webshop dan kan het interessant zijn om de gratis app Volgers + te downloaden. Met deze tool kun je gemakkelijk de afname/toename van je volgers bijhouden, ook kun je zien welke berichten het beste scoren en wat voor jou de beste tijd is om een foto te plaatsen.

App Volgers +

6. Posts inplannen

Als je je Instagram voor zakelijke doeleinden gebruikt, dan kan het handig zijn om Instagram posts van tevoren in te plannen. Met de app Hootsuite kun je ver van tevoren een bericht maken en op het moment dat de foto live moet, krijg je een pushbericht. Bij Autogrammer hoef je helemaal niets meer te doen nadat je de foto hebt ingeroosterd, zij plaatsen de foto zodat je er geen omkijken meer naar hebt. Hier betaal je dan wel 19$ per maand voor.

App Hootsuite

7. Maak je foto's nog mooier

Wil je je foto's net even iets mooier maken? Bewerk ze dan met gratis apps als VSCO CAM of Aviary, je hebt net even wat meer filters als op Instagram en kunt eindeloos spelen met kleur, tekst, kaders en belichting.

Aviary app

8.Meer likes?
Ben je nou echt wanhopig op zoek naar nieuwe likes, dan kan het handig zijn om populaire hashtags te gebruiken. Met de app TagsForLikes kun je voor verschillende categorieën de meest populaire zien en deze rechtstreeks kan kopiëren naar het bijschrift van je Instagram-post. Voor je het weet sta je tussen 'berichten verkennen' en stromen de likes binnen!

Foto's verbergen

 

Last but not least, geloof niet alles wat je ziet op Instagram. Grote accounts gebruiken vaak speciale apps om volgers te kopen, maar dit is uiteindelijk natuurlijk gewoon bedrog.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!