‘Ghost Recon: Wildlands is veel realistischer’

14 maart 2017 om 14:00 door Metro
‘Ghost Recon: Wildlands is veel realistischer’

Dwalen door de landschappen van Bolivia, samen vechten tegen of met Mexicaanse drugskartels en het opnemen tegen legendes als El Pozolero. Het klinkt onrealistisch. Maar de game Ghost Recon: Wildlands maakt het mogelijk.

Wie is uitgekeken op Narcos en Breaking Bad kan nu zelf aan de slag. Het spel is een week uit en Metro sprak met ontwikkelaar Matthew Tomkinson over de ontwikkeling van het spel en de verrassingen waar de speler voor komt te staan.

Dertiende

Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands is de 13e in de Ghost Recon-gameserie van thrillerauteur en spelontwikkelaar Tom Clancy. „We wisten dat we een nieuwe release in de Ghost Recon-serie naar een hoger niveau wilden tillen” vertelt Matthew Tomkinson. „We wilden de speler de mogelijkheid geven in een open wereld rond te lopen en alles te kunnen doen. Eigen beslissingen nemen, zichzelf ontwikkelen in hun manier van speler. Wil je een drone bestuderen? Dat kan. Je verrekijker gebruiken? Geen probleem.”

Vrijheid

„Je kunt heel veel vrijheid verwachten. Je kunt gaan en staan waar je wil en wanneer je wil. De missies die je speelt zijn niet lineair, vanaf het begin kun je overal al heen zonder beperkingen.” In deze nieuwste release kun je ook samen met andere spelen, het zogenoemde coöp. „Wat we hebben gedaan is dat je op elk moment samen met iemand kunt gaan spelen. Zowel in het begin als ergens halverwege. Je kunt maximaal met drie anderen samen spelen.” Dat is anders dan de vorige Ghost Recon: „Die was veel meer rechtlijnig met een futuristische sfeer, wapens en camouflage. Het was bijna een sciencefictiongame. Deze game speelt is ook veel realistischer. Je kunt wapens gebruiken die je vindt zonder dat je de beste uitrusting in de wereld bezit.”

Drugshandel

Het spel speelt zich af in Bolivia. Daarvoor zijn de ontwikkelaars van Ghost Recon: Wildlands ook afgereisd naar het land. Bolivia staat niet alleen bekend om de prachtige en diverse landschappen, ook is er veel drugshandel. Daar draait het spel uiteindelijk om. „We zijn twee weken land in Bolivia geweest om video’s en geluiden van de omgeving op te nemen. We hebben contact gehad met cocaïneproducenten en met de groep die tegen drugshandel vecht. Het was een bijzondere ervaring die ervoor heeft gezorgd dat we een heel realistisch voorstel voor het uiteindelijke product konden maken.”

Echt

„We wilden dat het spel echt aan zou voelen voor mensen in Latijns-Amerika en voor mensen die niet bekend zijn met het gebied. Daarom hebben we een hoop details in het spel gestopt zodat het echter zou voelen. Er zit zelfs Latijns-Amerikaanse archeologie in, dat vonden we een leuke verrassing voor de spelers. Soms mag de realiteit best naast fictie liggen. We willen dat spelers het gevoel hebben zich in een hele nieuwe wereld te bevinden.”

Veel vrouwen

In de nieuwste release van de serie zitten bijzondere personages. Zo zijn er een hoop vrouwen. „Een voorbeeld is Nidia Flores. Ze speelt een belangrijke rol. Ze heeft de leiding over alle plunderingen en ze heeft cruciale relaties met andere karakters. Ik wil niet te veel weggeven voor de spelers, maar het verhaal van Nidia is complex.” En natuurlijk is er ook een beetje duistere mysterie, bijvoorbeeld in het personage El Polozero. El poloze is een Mexicaanse vleessoep. Niet geheel toevallig dat hij in Ghost Recon zo heet: „El Pozolero is een fenomeen die we in deze game hebben geschreven. Zijn enige werk is de lichamen laten verdwijnen en dat doet hij door een stoofpot te maken.”

Tomkinson ontdekt tot op de dag van vandaag nog steeds nieuwe dingen in zijn ‘eigen’ spel. „Het leukste aan dit spel vind ik de YouTubevideo’s waarin mensen ons spel spelen en gekke dingen doen. We zijn net klaar met de testfases. Ik vind het tof dat er zoveel leuke video’s zijn waarin mensen nieuwe dingen ontdekken. En dat is leuk: je wordt verrast door je eigen spel.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!