Tech&Gadgets

We kijken per dag miljard uur naar Youtube-video's

We kijken per dag miljard uur naar YouTube-video's

PSY

Foto van 'Jordy Kruse'

28 FEB 2017

Het is feest bij YouTube. Iedere dag kijken gebruikers van het videoplatform voor een miljard uur aan video en dat is een mijlpaal. Het aantal uur dat men video’s bekijkt, is daarmee sinds 2015 verdubbeld. Eind 2014 werd er nog zo’n 300 miljoen uur per dag gekeken.

Bij YouTube kijkt men niet naar het aantal keer dat video’s zijn bekeken, maar naar de tijd die gebruikers besteden aan het kijken van video’s. „Een aantal jaar geleden hebben we besloten te kijken naar het aantal uren dat iemand naar video’s kijkt, in plaats van het aantal views per video. Het leek ons een betere manier om te begrijpen of een kijker de content echt leuk vindt”, aldus Cristos Goodrow van YouTube in een blog.

Dat het aantal kijkuren zo ontzettend is gestegen, is dan ook een belangrijke mijlpaal. „Over de hele wereld besteden mensen meer dan een miljard uur per dag aan het belonen van hun eigen creativiteit, het ontdekken van nieuwe muziek, zichzelf op de hoogte houden van het nieuws en het ontdekken van de nieuwste trends. Van iedereen hier bij YouTube: bedankt daarvoor.”

Waar kijken we dan naar?

YouTube kijkt zelf dus liever naar de hoeveelheid uren waarin we naar YouTube kijken. Toch kunnen we het niet laten om de populairste videos, die stuk voor stuk het internet veroverden, op een rijtje te zetten.

Muziekvideo’s zijn dan wel niet meer zo populair op televisie, op YouTube breken ze records. Negen van de top 10 meest bekeken video’s op YouTube ooit zijn muziekvideo’s. Gangnam Style, de clip van de Zuid-Koreaanse Psy die in 2012 compleet viral ging, voert de lijst nog altijd aan met 2,7 miljard weergaves. In 2016 was Work from Home van Fifth Harmony feat. Ty Dolla $ign met 1,2 miljard weergaves de meest bekeken video.

Top 10

Als we videoclips uitsluiten, ziet de top 10 er ineens heel anders uit. Van Adele naar Cristiano Ronaldo en van een perfecte ‘bottle flip’ naar de populaire vlogger Casey Neistat: deze video’s werden in 2016 het meest bekeken:

1. Carpool Karaoke

James Corden weet met zijn populaire Carpool Karaoke-video’s altijd goed te scoren, maar die met Adele werd het allerbest bekeken. De video heeft inmiddels de 150 miljoen views aangetikt. In een Carpool Karaoke gaat James Corden, host van de Amerikaanse The Late Late Show, samen met een artiest of andere bekendheid een stukje rijden en liedjes zingen. De filmpjes zijn vaak hilarisch. Ook Carpool Karaoke’s met Justin Bieber, Michelle Obama en One Direction scoorden goed.

2. Appel, pen, ananas

De Japanse komiek Kazuhiko Kosaka ging vorig jaar over het internet met zijn absurde video waarin hij op een vrolijk deuntje iets zegt over een pen, een appel en een ananas. De video werd 115 miljoen keer bekeken en er verschenen honderden parodieën online. Waarom? „Omdat ik jou wil zien lachen. Ik wil alle kinderen van de wereld zien lachen. Wereldvrede!”, aldus de maker.

3. Ratelslang

Dan Markham en zijn zoon Lincoln zoeken op hun YouTube-kanaal What’s Inside uit wat er in dingen zit. Zo zochten ze uit wat er in Apple Airpods, golfballen en een pistool zit. De video waarin ze uitzoeken wat er in de rammelaar van een ratelslang zit, werd het vaakst bekeken; maar liefst 64 miljoen keer.

De top 10 wordt compleet met Cristiano Ronaldo, een hartverwarmend optreden bij America's Got Talent, een perfecte bottle flip, Channing Tatum, John Oliver over Donald Trump, de populaire vlogger Casey Neistat en twee broers die hun zus in de maling nemen.

BEKIJK OOK


  Gotu Jims video houdt rekening met je databundel

  Gotu Jims video houdt rekening met je databundel

  Gotu Jim (Unlimited).

  In samenwerking met Tele2

  GISTEREN

  Rapper Gotu Jim en Tele2 hebben de allereerste videoclip ter wereld uitgebracht die rekening houdt met je databundel.

  De video van de track van Gotu Jim heeft twee versies: een variant die easy is op je databundel, omdat nog niet iedereen Unlimited Data heeft, en eentje waar alle registers zijn opengetrokken voor de ultieme unlimited ervaring. De dataslurper vs datazuinig dus… Hier zie je ze achter elkaar:


  Vijf apps om los te komen van je smartphone

  Vijf apps om los te komen van je smartphone

  Foto: iStock

  Foto van 'Metro'

  24 NOV 2019

  Helemaal vastgeroest zitten aan je smartphone is heel normaal geworden. Dit apparaat is nu eenmaal een vast onderdeel van ons leven geworden.

  Er zijn echter speciale apps die je kunnen helpen geleidelijk een beetje los te komen van je mobiele telefoon. Ze staan eh… op je smartphone natuurlijk, dat dan weer wel. Maar let op!

  Moment


  Gebruik 'computerrechter' leidt tot hogere straffen in de VS

  Colourbox

  Foto van 'Kasper Hermans'

  20 NOV 2019

  Steeds meer banen worden (deels) geautomatiseerd. En dat worden er steeds meer. In de Verenigde Staten loopt er zelfs al lange tijd een project met een algoritme-rechter.

  Een robot mag de rechter - die overigens niet het eindoordeel velt, maar adviseert - officieel niet genoemd worden, maar een mens is het algoritme ook allesbehalve. Het algoritme werd al in 2002 gebouwd en heeft als een van de kerntaken het inschatten van recidiven. Op basis van karakteristieken als soort misdaad, leeftijd, strafblad, werkstatus en burgerlijke staat komt er een antwoord uitrollen.

  Nog 28 staten


  Zo stream je SpongeBob SquarePants op Netflix

  SpongeBob (links) en zijn beste vriend Patrick / ANP

  Foto van 'Metro'

  18 NOV 2019

  Het houdt maar niet op met nieuws over de vrolijkste spons van de zeebodem. Na het nieuws dat er een spin-off komt van SpongeBob SquarePants, blijkt dat je een aantal afleveringen ook gewoon op Netflix kunt streamen.

  De ananasbewoner diep in de zee je huiskamer inkrijgen heeft wel wat voet in de aarde. Zo kan helaas niet elke abonnee genieten van de aanstekelijke lach van de gele burgerbakker. Zo moet je je profiel vooral op Franse instellingen zetten.


  Perfect voor ouders met sportende kids: de verwarmde opvouwstoel!
  Likeability of3

  Perfect voor ouders met sportende kids: de verwarmde opvouwstoel!

  De beruchte verwarmde opvouwstoel. / Chaheati

  Foto van 'Daisy Heyer'

  2 NOV 2019

  Heb je kinderen en kijk je enorm op tegen de winter vanwege die ellenlange sportwedstrijden die je straks buiten in de kou moet gaan bekijken? Dan heeft een Amerikaans bedrijf een geniale oplossing bedacht: de verwarmde opvouwbare stoel. 

  Als je kinderen hebt die sporten, weet je waarschijnlijk hoe het is om ze aan te moedigen en tegelijk verwensingen te mompelen waarom je niet gewoon een onsportief kind op de wereld hebt gezet. Dan had je niet in de vrieskou staan blauwbekken terwijl je af en toe 'go, go, woehoe!' riep, maar zat je lekker warm op de bank samen een filmpje te kijken bijvoorbeeld.

  Makkelijk en mét USB-poort


  dislike
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  E-Health: 4 keer profiteren van modernste technieken gezondheidszorg

  E-health: 4 keer profiteren van technieken gezondheidszorg

  Foto: Colourbox

  Foto van 'Metro'

  25 OKT 2019

  E-Health is een relatief nieuwe term. Hieronder valt eigenlijk alle medische zorg door middel van nieuwe technologieën, die mensen zelf kunnen regelen.

  Dat kan gaan van een vrij eenvoudige grijparm aan een rolstoel tot een prachtige app om meer en gezonder te gaan bewegen. Wil jij weten hoe je kunt profiteren van de modernste technieken op het gebied van zorg? Dit zijn vier manieren om E-Health te gebruiken.

  1 Dokter op Zak


  Verdubbeling stijging aankopen met smartphone

  Verdubbeling stijging aankopen met smartphone

  Foto: Colourbox

  Foto van 'Metro'

  14 OKT 2019

  Shoppen doen we in Nederland steeds vaker via onze smartphone, blijkt uit onderzoek. We kiezen voor gemak, durven het meer dan enkele jaren geleden en ook ouderen hebben 'de smaak' van de mobiel te pakken. 

  Dat Nederlanders van online shoppen houden is bepaald niet onbekend. Sterker nog: we staan in de top 5 online winkelen van Europa, omdat we er met z’n allen flink wat van af shoppen. Weliswaar op nummer 5, mensen in landen als Luxemburg en Duitsland kopen nóg meer producten via het wereldwijde web. Opvallend feitje hierbij is dat we steeds meer items online aanschaffen via onze mobiele telefoon. De aankopen die met een smartphone worden gedaan zijn de afgelopen vier jaar vrijwel verdubbeld, blijkt uit cijfers van een onderzoek van Telecompaper Consumer Insights. Hierbij werd gekeken naar het aantal consumenten dat minstens één keer per maand online shopt en die bestelling betaalt via hun smartphone. Tussen juli 2015 en juli 2019 is dit aantal flink gegroeid met een percentage van maar liefst 200 procent.

  Onderzoek over online aankopen


  Likeability of5

  Dierendag: dit zijn de leukste cadeaus voor jouw huisdier

  De hondentaart laat jouw hond genieten en is ook nog eens lief voor andere beesten, want: vegan! / EKO4Petz

  Foto van 'Daisy Heyer'

  4 OKT 2019

  Het kan je bijna niet ontgaan zijn: het is vandaag dierendag en dat betekent dat een extra reden om je huisdier eens flink te verwennen. Maar wat is nou de créme de la créme van de dierendagcadeautjes? Metro zet de leukste gadgets voor jouw dier op een rijtje. 

  Een konijnenwip

  Konino.nl


  like
  user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

  De 5 meest verkochte zomergadgets van 2019

  Foto: Joshua Gresham / Unsplash

  Foto van 'Metro'

  2 OKT 2019

  We hebben de zomer van 2019 net achter de rug en het was toch hét seizoen van de heerlijk zonnige vakanties, allerhande festivals of luieren op het strand. We maakten het gezellig met vrienden en familie, en het zonnige weer nodigde uit om af en toe een uitstapje te maken. Deze vijf gadgets maakten van je zomerse uitjes een geslaagde activiteit.

  Popsocket

  Popsockets zijn lang niet alleen voor influencers of socialmediaspecialisten weggelegd. Het kleine hebbeding is een grote hulp voor wanneer jij bijvoorbeeld de perfecte foto wil maken. Een popsocket is een kleine rubberen gadget die je achteraan op je smartphone kan kleven. Het heeft de vorm van een zandlopertje met twee zuignapjes en heeft vaak leuke en originele tekeningetjes.


  Virtual reality steeds populairder in bedrijfsleven

  Virtual reality steeds populairder in bedrijfsleven

  Foto: Lucrezia Carnelos | Unsplash

  Foto van 'Metro'

  28 SEP 2019

  Virtual reality is anno 2019 niet meer weg te denken uit ons leven. Hoewel er nog weinig mensen zijn die dagelijks te maken hebben met virtual reality zien we wel een stijging in het gebruik ervan.

  Virtual reality is niet alleen meer populair onder particuliere gebruikers; het wordt juist steeds vaker gebruikt in het bedrijfsleven. Denk bijvoorbeeld aan een virtuele rondleiding binnen een kantorencomplex of aan trainingen voor medewerkers. De Nederlandse marine laat in deze video zien wat zij bijvoorbeeld doet met virtual reality. Ook in de zorg helpt deze ontwikkeling: virtual reality kan bijvoorbeeld helpen bij het vroegtijdig herkennen van Alzheimer. Er is uiteraard nog veel meer ontwikkeling te zien op dit vlak.

  Virtual reality op bedrijfsfeesten


  Mario Kart op smartphone, deze klassiekers speel je ook

  Mario Kart in real life spelen is natuurlijk ook een optie. Beeld: ANP

  Foto van 'Metro'

  25 SEP 2019

  Je hoeft niet langer achter je gameconsole te kruipen om de racewagen van Mario te besturen. Het spel is nu ook beschikbaar voor iOS en Android. Deze klassieke games kun je ook op je smartphone spelen.

  Mario Kart Tour

  Hoewel Max Verstappen de populariteit van Formule 1 heeft laten exploderen, is Mario Kart het populaire racespel. Sinds de release van de franchise werden er tientallen spellen verkocht. Het spel van Nintendo is sinds nu verkrijgbaar op zowel Android als iOS en is gratis te downloaden. Wel kan je door in de game geld uit te geven sneller bepaalde upgrades verkrijgen. Op het spel kom je klassieke banen uit Mario Kart tegen, maar ook kan je op banen racen die echt in wereld liggen. Tenminste, als erdoor komt. Want vooralsnog hebben de servers het zeer zwaar om aan de enorme populariteit te voldoen.


  FIFA 20 met ‘El Sierd’: Koekoek!

  FIFA 20 met ‘El Sierd’: Koekoek!

  Jeroen Grueter (links) en Sierd de Vos. / Foto's: EA Sports

  Foto van 'Erik Jonk'

  25 SEP 2019

  Jeroen Grueter zat 700 uur, 94 dagen lang, naast Sierd de Vos voor game FIFA 20.

  Goooooooooaaaaaaaaalllllllll! Goooooaaaaaaaaaalllllll! Koekoek! Hahahahahaaaaaaaaaaaa. Goal Rakitiiiiiiić (geluid van een opstijgende raket), gooaaaaaaaalllll Barcelòòòònáááááááá.

  Vanaf vrijdag klinkt de populairste sportgame, FIFA, nooit meer als voorheen. Dan tettert de ook zo populaire, maar soms ook verguisde Sierd de Vos in de oren van alle Nederlandse voetbalgamers. FIFA 20 komt vrijdag uit en zal voor lange rijen voor de winkels zorgen. Met nieuwe commentatoren dus, nadat vijftien jaar lang de bekende stemmen van Evert ten Napel en Youri Mulder klonken. Vanaf vrijdag is het ‘koekoek!’ van Sierd de Vos, El Sierd voor voetbalfans. En jawel, ook De Vos’ onvermijdelijke restauranttips, vooral in Spaanse steden, spelen een rol in FIFA 20.


  Edward Snowden | Credit:Lenn Greenwald / Laura Poitras / The Guardian Handout / EPA

  Klokkenluider Edward Snowden brengt boek uit

  Edward Snowden | Credit:Lenn Greenwald / Laura Poitras / The Guardian Handout / EPA

  Foto van 'Quincy Brouwer'

  17 SEP 2019

  De Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden, die onthulde dat de Amerikaanse overheid op grote schaal burgers afluisterde, doet zijn verhaal in het boek dat dinsdag uitkomt.

  Klokkenluider Edward Snowden onthult in 2013 dat de Amerikaanse overheid zijn eigen burgers bespioneert. Van iedereen die zich online begeeft, wordt een permanent en een onuitwisbaar dossier bijgehouden. Deze onthulling maakt de voormalige CIA-medewerker in één keer tot vijand van de staat. Hij vlucht via Hong Kong naar Rusland, waar hij asiel krijgt en nu al zes jaar woont. Het ging tot nu toe altijd over zijn onthullingen, maar In het boek Onuitwisbaar (Permanent Record) laat hij zijn kant van het verhaal zien en maken we kennis met het mens Edward Snowden.

  Privé


  Microsoft Clippy is terug op je Mac

  Microsoft Clippy is terug... en nuttelozer dan ooit

  Microsoft Clippy is terug op je Mac

  Foto van 'One More Thing'

  11 SEP 2019

  Ken je Clippy nog? De – op zijn zachtst gezegd – zeer aanwezige assistent van Microsoft? De paperclip is terug.

  In de jaren ’90 waren er weinig computers waar hij niet op te vinden was: Clippy, ook wel Clippit; de virtuele paperclip van Microsoft. De paperclip kwam te pas en te onpas tevoorschijn om je tips te geven bij een Microsoft-programma. „Ik zie dat je een brief aan het schrijven bent, wil je daarbij hulp?”, popte dan bijvoorbeeld opeens op.


  Apple verbetert vooral camera's voor nieuwe iPhones

  ANP

  Foto van 'Kasper Hermans'

  10 SEP 2019

  Apple heeft dinsdagavond zoals verwacht nieuwe iPhones onthuld. De technologiereus kwam tijdens zijn jaarlijkse productonthulling ook met een vernieuwde Apple Watch, een streamingdienst voor video en een abonnement voor computerspelletjes op de proppen.

  De nadruk bij de vernieuwde iPhones ligt dit jaar op verbeteringen aan de hardware, met nadruk op de camera. Ook werd gebroken met de naamgeving van de toestellen waardoor de verwarrende termen XR en XS verdwijnen en worden vervangen door Pro en Pro Max.

  Twee van 12 megapixels


  App opent boekenwereld ook voor dove kinderen
  Likeability of6

  Kim Feenstra en Jim Bakkum zetten zich in voor dove kinderen

  Vlnr Bettie, Jim Bakkum, Kim Feenstra, vader Peter, Douwe en moeder Judith. / Elisa Smook

  In samenwerking met Huawei

  10 SEP 2019

  Dat kinderen leren lezen is voor de meesten volkomen vanzelfsprekend. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet voor de 32 miljoen dove kinderen in de wereld.

  Zij krijgen geen klanken mee en horen hun moeder bijvoorbeeld niet met de buurvrouw kletsen. Leren lezen is voor hen daarom een moeilijk verhaal. StorySign maakt lezen voor dove en zeer slechthorende kids veel gemakkelijker. Deze gratis app verandert een boek op je mobieltje in gebarentaal.

  Première korte film


  likelove
  user_95c91a1e8b43eef6fecc4d259c6657617dd0a23f_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Robot in de wijk: pakketjes!

  Robot in de wijk: pakketjes!

  De Noorse Morten Theiste, directeur van Buddy Mobility, bij ‘PR1’. / Foto's: Last Mile Logistics

  Foto van 'Erik Jonk'

  10 SEP 2019

  De zelfrijdende pakketrobot is een nieuwe mogelijkheid voor het bezorgen van miljoenen pakketjes in ons land. Als de wet wordt aangepast.

  Die eeuwige pakketbezorgterreur met busjes die voor overlast zorgen? Jouw bel die weer eens klinkt als je buurvrouw niet thuis is, maar een pakket met haar zoveelste paar nieuwe schoenen wordt bezorgd? Dat zal er niet meer zijn als een robot de pakketjes brengt…

  Op redelijke termijn werkelijkheid


  Nokia brengt opklapbare mobiel opnieuw uit

  Foto van 'Kasper Hermans'

  6 SEP 2019

  De Finse mobielfabrikant Nokia gaat terug in de tijd. Binnenkort komt er weer een opklapbare Nokia-telefoon uit.

  De geruchten over de terugkeer naar de opklapvariant deden al een tijdje de rondte en zijn nu bevestigd. Tijdens een presentatie op de techbeurs IFA kwam de Nokia 2720 Flip aan het bod als een van de in totaal vijf nieuwe telefoon die het bedrijf produceert.

  99 euro


  Inhuurkrachten verwerkten audio Facebookgebruikers

  Ook Facebook luistert soms mee / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  13 AUG 2019

  Tot voor kort schakelde Facebook inhuurkrachten in om audiofragmenten van gebruikers te transcriberen. Persbureau Bloomberg kwam daarachter op basis van gesprekken met ingewijden. Facebook heeft het transcriberen bevestigd, maar benadrukt dat het bedrijf hier al meer dan een week geleden mee is gestopt.

  Met toestemming

  Het ging om audiofragmenten van mensen die zelf hadden aangegeven dat ze hun geluid op schrift gesteld wilden hebben, bijvoorbeeld voor een berichtje. Facebook heeft daar een computergestuurde toepassing voor. De externe krachten die meeluisterden deden dat volgens het socialemediabedrijf om te controleren of de computer zijn werk goed deed.