Vrouw heeft ineens nummers van popsterren

2 januari 2017 om 21:14 door Ingelise de Vries
Vrouw heeft ineens nummers van popsterren
Beeld ter illustratie: ANP

Het kan soms best handig zijn om bepaalde telefoonnummers in je telefoon te hebben. Van invloedrijke of beroemde mensen. Maar hoe krijg je die? Een Engelse vrouw kocht een nieuwe telefoon en daar stonden ze door een foutje gewoon al op, weet The Mirror.

Maandenlang ging het goed met de nieuwe telefoon van Sophie Highfield. Tot ze op een dag de M intypte om haar moeder te bellen. Er verschenen vier moeders in haar lijst. Ze besloot verder onderzoek te doen, en kwam nummers van onder andere Adele, ex-Spice Girl Emma Bunton, David Walliams en Greg Rutherford tegen.

Nieuw

„De telefoon zou spiksplinternieuw en onaangeraakt zijn toen ik 'm kocht”, vertelt Sophie. „Ineens had ik toegang tot honderden nummers. Ik zag het in eerste instantie niet omdat de nummers niet in mijn adresboek staan. Maar als ik ga zoeken, komen ze tevoorschijn.” Door de hoeveelheid beroemdheden en vooral ook producers, denkt Sophie dat de telefoon van iemand van de BBC is geweest.

Een goed verhaal? „Ik vind het vooral heel irritant, ik heb geen flauw idee hoeveel nummers het zijn. Het moeten er honderden zijn. Ik denk dat het een breuk in de data is. Ik weet ook niet zo goed wat ik ermee moet, het is nogal wat. Het is ook niet zo dat ik zelf aan deze nummers ben gekomen, ik had ze ineens.”

Serieus probleem

Experts denken dat de fout in iCloud zit, aangezien de telefoon geen vorige eigenaar heeft gehad. Vladimir Katalov is directeur van een softwarebedrijf en waarschuwt: „Als je niet kunt zien dat andere apparaten zijn verbonden met jouw iCloud maar er wordt wel informatie gesynchroniseerd, dan hebben we een serieus probleem.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!