Ping! Blackberry komt met nieuw toestel

5 januari 2017 om 19:36 door Lisa Vermeij
Ping! Blackberry komt met nieuw toestel
Foto ter illustratie. Foto: ANP

In een tijd ver voor WhatsApp was Blackberry razend populair met het zogeheten Ping berichtsysteem. Een aantal jaar was het enorm cool om een Blackberry te hebben en te pingen, maar de opmars van de zakelijke Blackberry was van korte duur. Samsung en iPhone namen het stokje over, maar nu lijkt Blackberry een comeback te maken.  

Er is nog niet heel veel bekend, maar naar verluidt komt er dit jaar nog een nieuw model aan. Het toestel zal waarschijnlijk ‘Mercury’ gaan heten. TCL, bekend van Alcatel en sinds kort verantwoordelijk voor het uitbrengen van Blackberry's, heeft een teaser online gezet van de nieuwste Blackberry met het bekende QWERTY-toetsenbord.

De smartphone zal gaan draaien op een Android 7.0 Nougat-systeem. Dit schijnt een van de best beveiligde Android systemen te zijn. Best een slimme zet om veiligheid boven aan te zetten. Het werkgeheugen is 3 GB en de opslagruimte 32 GB. 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!