Facebook komt met reclameoptie in video's

9 januari 2017 om 22:54 door Kasper Hermans
Facebook komt met reclameoptie in video's
ANP

Bedrijven kunnen binnenkort een stuk makkelijker geld gaan verdienen met hun filmpjes op Facebook. Dat meldt de site Recode op basis van bronnen in het bedrijf. Ze krijgen namelijk de mogelijkheid om een reclame toe te voegen aan de video’s. Wanneer deze optie beschikbaar wordt, dat is vooralsnog onbekend.

Na twintig seconden

Het originele eraan is dat je het moet verdienen de reclame uit te zenden. Pas als je de kijker twintig seconden weet te boeien kan de advertentie in beeld verschijnen. Daarnaast zit er ook een minimum aan de totaallengte van het filmpje, deze is namelijk negentig seconden. Tot dusver had Facebook alleen een tijdminimum om een view te laten gelden. Iemand namelijk zeker drie seconden kijken voor Facebook een view bij je filmpje optelt.

Dat het bedrijf met deze oplossing komt, mag geen verrassing heten. Directeur Mark Zuckerberg is namelijk zeer uitgesproken tegen reclames vooraf. Dus moeten de makers de reclame zelf timen. Dit is op YouTube ook mogelijk, alleen daar kunnen er dus ook reclames vooraf geplaatst worden.

55 procent

De opbrengsten zullen verdeeld worden tussen Facebook en de uitzenders ervan. Naar verluidt ontvangt een videomaker zo'n 55 procent, wat ongeveer gelijk is aan YouTube. Hiermee hoopt Facebook ondernemers ervan te overtuigen filmpjes te plaatsen op het social medium, hetgeen tot nu toe vaak niet gebeurde wegens het zeer beperkte verdienmodel. Onder andere de directie van BuzzFeed zou geklaagd hebben dat de inkomsten die ze uit filmpjes op Facebook konden halen te laag waren. Eerder was er wel al ruimte voor gesponsorde advertenties, maar dat was voor BuzzFeed niet voldoende.

Het kijken van filmpjes op Facebook is mateloos populair. Wereldwijd zou er via de website en app per dag zo'n honderd miljoen uur naar filmpjes gekeken worden. 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!