Dit is wereldwijd de meest geliefde emoji

4 januari 2017 om 17:04 door Ingelise de Vries
Dit is wereldwijd de meest geliefde emoji
Beeld: ANP

Fervent gebruiker van emoji's? Dan ben je niet de enige. Wereldwijd worden de tekens gretig gebruikt. En het verschilt nogal in welk land welke emoji het meest wordt gebruikt. Onderzoekers van University of Michigan en Peking University zochten het uit.

Ze analyseerden 427 miljoen berichten van 4 miljoen telefooneigenaren. Die bevonden zich in 212 verschillende landen en regio's. Daarmee wilden de onderzoekers ontdekken of het emoji-gebruik iets universeels is of juist per land verschilt. Scientias meldt dat het naar verluidt het eerste grootschalige onderzoek naar emoji's is.

Beeld: University of Michigan

Tranen van het lachen

De emoji met tranen van het lachen is de populairste emoji ter wereld. Het hartje volgt op plek twee en de verliefde emoji met hartjes in zijn ogen op drie. Maar per land bleek het nogal te verschillen.

Wel is een gezichtje in bijna elk land de nummer één, maar de uitdrukkingen verschillen dus. Alleen Frankrijk wijkt af: het land met de stad van de liefde als hoofdstad, gebruikt het hartje gretig. De Fransen zijn sowieso fan van emoji's: in 20 procent van alle berichten staat minstens een emoji.

Beeld: University of Michigan

Individualistisch

In Australië, Frankrijk en Tsjechië gebruiken mensen voornamelijk veel blije emoji's. Het zijn landen waar mensen individualistischer zijn ingesteld. In landen als Mexico, Chili en Peru gebruiken mensen juist meer verdrietige en boze emoji's. Daar zijn relaties juist vaak heel hecht.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!