Uber breidt proef met zelfrijdende auto's uit

14 december 2016 om 21:54 door Ingelise de Vries
Uber breidt proef met zelfrijdende auto's uit

Wie graag met Uber reist, kan zijn ervaring binnenkort misschien nog wel wat bijzonderder maken. Uber is namelijk vandaag zelfrijdende auto's aan het testen in San Francisco. De komende maanden zullen de auto's zonder chauffeur door de heuvelige straten rijden, weet HLN.

Er rijden vijf zelfbesturende auto's rond in de stad aan de Amerikaanse westkust. Als je in San Francisco opstapt en ook je bestemming binnen de stad hebt, kun je gebruik maken van de wagens. Het is overigens wel een afgebakend deel van het centrum waarin je reist.

Bestuurders

Eerder werden de zelfrijdende auto's al in Pittsburgh getest, in een iets groter gebied. Er gaat wel een ingenieur mee om in te grijpen als het rijden de auto niet zo goed afgaat. Een Uber-werknemer maakt aantekeningen over hoe het gaat. Het zijn aangepaste Volvo's die op deze nieuwe manier rijden.

Het gaat nog lang niet altijd goed in San Francisco. Een testrit van drie kilometer zorgde er al voor dat de bestuurder moest ingrijpen. De wagen bleef lang staan achter een stilstaand busje en nadat een groep kinderen was overgestoken, wachtte de auto erg lang. Dat leverde nogal wat ergernis op bij andere bestuurders.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!