Paniek op Twitter: 'Britney Spears overleden'

26 december 2016 om 17:29 door Jordy Kruse
Paniek op Twitter: 'Britney Spears overleden'
Britney Spears, springlevend

Er was deze Tweede Kerstdag enige paniek op Twitter toen het officiële Twitter-account van Sony Music meldde dat Britney Spears overleden was. Gelukkig bleek het bericht al snel niet te kloppen.

„Britney Spears is dood door een ongeluk. We vertellen snel meer’’, verscheen er maandagmiddag ineens op Twitter. Door het amateuristische karakter van het bericht geloofden veel mensen niet dat het echt waar was, maar toch ontstond er enige paniek onder fans van de zangeres. De geruchten werden extra gevoed door een tweet van het officiële account van Bob Dylan. „Rust in vrede’’, viel er te lezen.

Gelukkig heeft Spears niet echt een ongeluk gehad en waren beide accounts gehackt. Al snel verschenen er op het account van Sony tweets van hackersgroep OurMine waarin stond dat het eerdere bericht was verzonden van een ander IP en dus niet van Sony zelf kon zijn. Alle tweets zijn nu verwijderd.

Promotie

Sony heeft nog niet op het incident gereageerd. OurMine staat bekend om het hacken van Twitter-accounts van sterren. Ze doen dat om zichzelf te promoten. Ze hackten eerder het account van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!