De ouderwetse Rollercoaster kan nu op je telefoon

22 december 2016 om 21:34 door Ingelise de Vries
De ouderwetse Rollercoaster kan nu op je telefoon
Beeld: App store

Wie in zijn jeugd urenlang de tijd heeft verdaan met Rollercoaster Tycoon en een beetje heimwee heeft naar het spel uit 1999, kan zijn hart ophalen. Atari heeft voor iOS en Android namelijk een app ontwikkeld waarop je Rollercoaster kunt spelen. Geheel op de oude manier, weet Mashable.

Natuurlijk zijn er gewoon achtbanen! Beeld: app store

Geheel in stijl

Voor een kleine zes euro staat de app op je telefoon, geheel in de stijl die je ook uit de jaren 90 kent. Het design is amper vernieuwd en niet eens perfect voor een touch screen. Daardoor blijf je helemaal in stijl, stukken beter dan toen Atari de met de mooi vormgegeven versie van het spel kwam in de vorm van Rollercoaster 3.

Het spel voor je telefoon is ontwikkeld door Chris Sawyer, die ook het origineel maakte in de jaren 90. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je oude attracties mist: de originele parken én attracties zitten er nog gewoon in. Zowel die uit deel één als deel twee van het spel.

Je kunt nog steeds je park bebossen. Beeld: app store

95 parken

In totaal kun je 95 parken spelen, mits je ze wel open speelt door je doelen te halen. Een nadeel is wel dat wanneer je het spel nooit op je computer hebt gespeeld, het wat lastig te navigeren is omdat je de originele versie niet kent.

Als de cijfers maar goed zijn! Beeld: app store
Je klanten moet je gewoon tevreden houden. Beeld: app store

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!