Amazon Prime Video nu ook beschikbaar in Nederland

14 december 2016 om 16:04 door Sofie Smulders
Amazon Prime Video nu ook beschikbaar in Nederland
Foto: Colourbox

Met Prime Video heeft Amazon een nieuwe streamingdienst voor Nederlanders beschikbaar gesteld. Dit werd al eerder aangekondigd, maar nu is het dan zover en kunnen we ook in Nederland Top Gear-tegenhanger The Grand Tour bekijken.

 

Amazon Prime Video kost het eerst half jaar 2,99 euro per maand en daarna 5,99 euro per maand. In vergelijking met andere in Nederland beschikbare streamingdiensten Netflix (vanaf 7,99 euro) en Videoland (vanaf 8,99 euro), is dit goedkoper. Nadeel is wel dat een aantal titels nog geen Nederlandse ondertiteling heeft en de website alleen in het Engels beschikbaar is.

Aanbod Prime Video

Het aanbod van Prime Video zal echter wel kleiner en anders zijn dan dat van Netflix. The Grand Tour is de show waar de dienst vooral bekendheid mee vergaart. Het nieuwe programma van voormalig Top Gear-trio Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May scoort. Gelukkig maar, want Amazon pompte er genoeg geld in.

Het bedrijf is van plan om nog meer eigen titels te gaan maken, iets wat het ook bij Netflix goed doet. Wat er nog meer te zien is op Amazon? De sitcom Seinfeld bijvoorbeeld en de series Mozart in the Jungle en The Man in the High Castle. Tevens is er een aantrekkelijk aanbod films beschikbaar, waaronder The Godfather, de Fast & Furious-reeks en Bridesmaids.

Nog een puntje: voor het afsluiten van een Amazon Prime Video-abonnement moet je wel in het bezit zijn van een creditcard. Wil je de streamingdienst eerst uitproberen? Dat kan, de eerste week is het gratis.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!