Rijk worden met hardlopen? Met deze app kan het

24 november 2016 om 09:14 door Sofie Smulders
Rijk worden met hardlopen? Met deze app kan het
Runnies heten de punten die je verdient door te hardlopen.

Hardlopen. Sommige mensen vinden het heerlijk, anderen haten het, maar weten zich er toch toe te zetten. Weer anderen zouden het graag doen, maar komen met geen mogelijkheid van die bank af. Het bedrijfje Runister komt al deze mensen, maar vooral de laatste groep, tegemoet.

Ze hebben een app ontwikkeld die je betaalt voor je afgelegde kilometers. Het is geen vetpot wat je verdient: voor je eerste kilometers (in level 1) krijg je zo’n 4 cent per kilometer. Bij het laatste level, er zijn er in totaal 7, kom je al op een respectabele 1,76 euro per kilometer. Runister heeft overigens ook een eigen munteenheid: Runnies heten de punten die je verdient door te hardlopen. 

Gebruiker Steve vertelde aan Run Society over zijn ervaringen met Runister. Hij rende een wedstrijd van 5 kilometer en liet zijn vrienden bij de finish zien wat hij verdiend had met het rondje: 13 dollar. Dit was voor zijn vrienden een goede motivatie om de app ook te downloaden en nog meer te gaan hardlopen. 

Het vergt echter wel heel wat inspanning om tot dat zevende level te komen. De makers vertellen aan VICE Sports dat het aantal afgelegde kilometers tussen de lopers nogal verschilt. „Je kunt ermee wandelen of lopen. We hebben bijvoorbeeld een gebruiker die 900 kilometer per maand hardloopt”, aldus Alba Vazquez die de app samen met Matej Jahnátek op de markt bracht. 

Runister

De gebruiker die met Runister tot nog toe het meeste geld heeft verdiend, harkte een bedrag van 17 euro bij elkaar. Geen vetpot dus, maar wel een leuke bijverdienste. De app is dus vooral bedoeld voor mensen die een extra motivatie nodig hebben om hun hardloopschoenen aan te trekken. Vazquez en haar vriend bedachten daarom een soort beloningssysteem. 

Waar het geld vandaan komt? Simpel. Het kost je 1,99 om de app te downloaden. Dat geld wordt verzameld in een ‘gemeenschappelijke pot’ en verdeeld onder de gelopen kilometers van de renners (in totaal zijn dit er nu zo’n 6.000). Op dit moment is Runister enkel nog beschikbaar voor iOS

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!