INTERNATIONAL CAPS LOCK DAY: ODE AAN DE KRACHTPATSER

Niet vergeten! Af en toe even lekker de Caps Lock gebruiken. Foto: ANP

Foto van 'Cerise van Vliet'

Cerise van Vliet

25 OKT 2016

HET IS 22 OKTOBER EN DAT BETEKENT: INTERNATIONAL CAPS LOCK DAY! ZET VANDAAG LEKKER JE CAPS LOCK AAN, WANT HET MAG ALLEMAAL. LAAT DIE SCHREEUWENDE STEM IN JE HOOFD AAN HET EINDE VAN DE DAG SCHOOR ZIJN. DIT IS WAAROM WE NIET ZONDER CAPS LOCK KUNNEN:

WAAR ZOUDEN ONZE BESTE VRIENDEN, DE YOUTUBE-VLOGGERS, ZIJN ZONDER CAPSLOCK? HUN TITELS STAAN ALTIJD EN EEUWIG IN DE SCHREEUWENDE LETTERS. ZELFS TIM HOFMAN, DIE NIET EENS VLOGS MAAKT MAAR ECHTE AFLEVERINGEN VOOR PROGRAMMA #BOOS, ZET ZIJN AFLEVERINGTITELS IN CAPS LOCK. BLIJKBAAR TREK JE DAARMEE (EN MET TITELS ALS 'MIJN EERSTE ZOEN EN HOE HET NIET MOET') DE AANDACHT OP HET PLATFORM.

VOOR AL DEZE YOUTUBERS DUS EEN WARE MUST: DE O ZO GELIEFDE CAPS LOCK. ZIJ ZIJN NATUURLIJK NIET DE ENIGE MET EEN ECHTE LIEFDE VOOR HET KNOPJE. WAT DACHT JE VAN BOZE MENSEN OP TWITTER? DIE ZIJN PAS ECHT BOOS ALS ZE CAPS LOCK GEBRUIKEN.

EN OOK JIJ ZAL VAST WEL EENS GEVOELD HEBBEN DAT JE CAPS LOCK ECHT MOEST GEBRUIKEN. MISSCHIEN NIET OMDAT JE BOOS WAS, MAAR JUIST BLIJ. BIJVOORBEELD ALS HET TEAM DAT JIJ SUPPORT, EINDELIJK WEER EENS SCOORT.

WE HOUDEN DUS ALLEMAAL VAN CAPS LOCK, MAAR HOE JE HEM OOK GEBRUIKT, ZORG IN IEDER GEVAL DAT JE HET NIET VERKEERD LEEST OF DE FUNCTIE OP EEN IETS TE ORIGINELE MANIER GEBRUIKT.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

0

Dronevliegles voor reddingswerkers op Twente Airport

Dronevliegles voor reddingswerkers op Twente Airport

Foto: ANP

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

5 JUL 2017

Op Twente Airport krijgen reddingswerkers dronevlieglessen van de Chinese fabrikant DJI. Dit vloeit voort uit de samenwerking tussen DJI en de gemeente Enschede.

Brandweerlieden en ambulancepersoneel krijgen lessen om drones op een zo effectief mogelijke wijze te kunnen inzetten bij noodsituaties. In Enschede test de brandweer al op beperkte schaal met drones.

Likeability of 2

Forse kritiek op gelanceerd 'NPO-premium'

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

4 JUL 2017

De NPO kondigde dinsdag aan zijn video-on-demand-dienst een upgrade te hebben gegeven. Er komt namelijk een optie om de uitzendingen in HD terug te kijken in NPO Start, het nieuwe Uitzending Gemist. Enige voorwaarde: je moet daarvoor 2,95 euro per maand betalen.

Je betaalt toch al belasting?

Met deze VR-gadget voel je kou en pijn

Met deze VR-gadget voel je kou en pijn

Beeld ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Metro'

Metro

3 JUL 2017

Gek op virtual reality maar mis je toch nog iets als je met een bril op aan het gamen bent? Daar gaat een eind aan komen. Een nieuwe VR-gadget zorgt ervoor dat je hitte, kou en zelfs pijn kunt voelen als je augmented reality ervaart.

Hitte en kou

Hiermee (her)ontdek je Game of Thrones

©2017 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBO® and all related programs are property of Home Box Office, Inc.

Foto van 'Metro'

Metro

10 JUL 2017

17 juli start in Nederland alleen bij Ziggo het zevende seizoen van het met 38 Emmy Awards bekroonde Game of Thrones®. Speciaal voor alle beginnende kijkers én trouwe Game of Thrones fans is er nu de Guide of Thrones Messenger van Ziggo; een interactieve chatbot die je snel up-to-date brengt over de serie.

Guide of Thrones geeft je korte samenvattingen over belangrijke momenten en personages uit de serie. Met of juist zonder spoilers, afgestemd op hoeveel je al gezien hebt en wat je nog wil weten. De tool werkt op Facebook Messenger en is toegankelijk voor iedereen met een Facebookaccount.

Eén fout op social media kan je leven verpesten

Foto: iStock

Foto van 'Metro World'

Metro World

27 JUN 2017

Er was eens… een 30-jarige pr-dame genaamd Justine Sacco uit New York: een blanke vrouw met een goed salaris. Zoals vele anderen probeerde ze geestige tweets te plaatsen, vooral over reizen naar Zuid-Afrika: „Going to Africa. Hope I don’t get AIDS. Just kidding. I’m white!”, postte ze.

'Facebook in gesprek met Hollywood'

'Facebook in gesprek met Hollywood'

Foto: ANP

Foto van 'Jessica Heijmans'

Jessica Heijmans

26 JUN 2017

Netflix, Amazon en Hulu krijgen er weer een concurrent bij. Social netwerkgigant Facebook is in gesprek met Hollywoodstudio's over het maken van originele producties. Deze zouden al tegen het eind van de zomer klaar moeten zijn, meent The Wall Street Journal (WSJ).

Van vlinder tot pinguïn: 5 verrassend slimme robots

Foto van 'Metro World News'

Metro World News

22 JUN 2017

Denk jij bij robots nog steeds aan Robin uit Bassie en Adriaan of een andere houterige machine die slechts geschikt is om eenzelfde klusje te klaren en er niet zo goed uitziet? Dan moet je echt even de creaties van Festo bekijken. Het bedrijf maakt robots die de eigenschappen en gewoontes van dieren hebben en er ook nog eens op lijken.

AquaPenguin