Deze rijdende koffer volgt je overal waar je gaat

Deze rijdende koffer volgt je overal waar je gaat

Foto: Videostill

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

19 OKT 2016

Heb jij afgelopen zomer ook weer flink met koffers lopen zeulen? Het ziet ernaar uit dat dat verleden tijd gaat zijn. Maakten we een paar maanden geleden kennis met de zogenaamde Modobag, een koffer die zijn eigenaar zelf draagt, nu wachten we met smart op de Travelmate.

Het Amerikaanse bedrijf Travelmate Robotics heeft de extreem handige zelfrijdende koffer ontwikkeld. Het stuk bagage, dat verkrijgbaar is in verschillende formaten, is volledig automatisch, kan zelf rijden, volgt je overal waar je gaat en past zijn snelheid aan jou aan. Ingebouwde infraroodsensoren wijzen de koffer op objecten die in de weg staan en ook een GPS-systeem staat tot zijn beschikking. Mocht je hem kwijt raken - wat moeilijk is, want hij volgt je overal - dan kun je hem opsporen via een app.

Naast zelfstandig rijden kan de koffer je ook helpen met de rest van je bagage. Zo kun je bijvoorbeeld je tas of een ander licht koffertje op de nieuwe reismaatje zetten. Maar het wordt nog mooier: hij heeft ook een USB-ingang en een stopcontact, waarmee je je elektronische apparaten kunt opladen via zijn accu. Ook kan de koffer filmpjes en foto’s maken.

Gedoe

David Near, directeur van Travelmate, legde aan Lonely Planet uit dat het idee voor de automatische koffer voortkomt uit de liefde voor reizen die er onder zijn medewerkers leeft. Reizen kan echter ook nogal een gedoe zijn, bijvoorbeeld wanneer je vlucht vertraagd blijkt of wanneer je opeens naar een andere gate moet.

„Ik heb in mijn leven reizen gemaakt naar meer dan 30 landen en die ervaringen brachten me op dit idee. Dat, gecombineerd met onze achtergrond in robotisering, zorgde voor het eerste concept van Travelmate. Nu is hij ontwikkeld tot een koffer die overal en altijd met je meekan”, aldus Near.

Op dit moment is de Travelmate nog niet te koop in de winkel. Je kunt hem via de crowdfundingwebsite IndieGoGo wel alvast bestellen voor 364 euro. Kost een lieve duit, maar dan heb je wel een koffer die je niet meer tot last is, maar je juist al het werk uit handen neemt.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

2

Dronevliegles voor reddingswerkers op Twente Airport

Dronevliegles voor reddingswerkers op Twente Airport

Foto: ANP

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

5 JUL 2017

Op Twente Airport krijgen reddingswerkers dronevlieglessen van de Chinese fabrikant DJI. Dit vloeit voort uit de samenwerking tussen DJI en de gemeente Enschede.

Brandweerlieden en ambulancepersoneel krijgen lessen om drones op een zo effectief mogelijke wijze te kunnen inzetten bij noodsituaties. In Enschede test de brandweer al op beperkte schaal met drones.

Likeability of 2

Forse kritiek op gelanceerd 'NPO-premium'

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

4 JUL 2017

De NPO kondigde dinsdag aan zijn video-on-demand-dienst een upgrade te hebben gegeven. Er komt namelijk een optie om de uitzendingen in HD terug te kijken in NPO Start, het nieuwe Uitzending Gemist. Enige voorwaarde: je moet daarvoor 2,95 euro per maand betalen.

Je betaalt toch al belasting?

Met deze VR-gadget voel je kou en pijn

Met deze VR-gadget voel je kou en pijn

Beeld ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Metro'

Metro

3 JUL 2017

Gek op virtual reality maar mis je toch nog iets als je met een bril op aan het gamen bent? Daar gaat een eind aan komen. Een nieuwe VR-gadget zorgt ervoor dat je hitte, kou en zelfs pijn kunt voelen als je augmented reality ervaart.

Hitte en kou

Hiermee (her)ontdek je Game of Thrones

©2017 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBO® and all related programs are property of Home Box Office, Inc.

Foto van 'Metro'

Metro

10 JUL 2017

17 juli start in Nederland alleen bij Ziggo het zevende seizoen van het met 38 Emmy Awards bekroonde Game of Thrones®. Speciaal voor alle beginnende kijkers én trouwe Game of Thrones fans is er nu de Guide of Thrones Messenger van Ziggo; een interactieve chatbot die je snel up-to-date brengt over de serie.

Guide of Thrones geeft je korte samenvattingen over belangrijke momenten en personages uit de serie. Met of juist zonder spoilers, afgestemd op hoeveel je al gezien hebt en wat je nog wil weten. De tool werkt op Facebook Messenger en is toegankelijk voor iedereen met een Facebookaccount.

Eén fout op social media kan je leven verpesten

Foto: iStock

Foto van 'Metro World'

Metro World

27 JUN 2017

Er was eens… een 30-jarige pr-dame genaamd Justine Sacco uit New York: een blanke vrouw met een goed salaris. Zoals vele anderen probeerde ze geestige tweets te plaatsen, vooral over reizen naar Zuid-Afrika: „Going to Africa. Hope I don’t get AIDS. Just kidding. I’m white!”, postte ze.

'Facebook in gesprek met Hollywood'

'Facebook in gesprek met Hollywood'

Foto: ANP

Foto van 'Jessica Heijmans'

Jessica Heijmans

26 JUN 2017

Netflix, Amazon en Hulu krijgen er weer een concurrent bij. Social netwerkgigant Facebook is in gesprek met Hollywoodstudio's over het maken van originele producties. Deze zouden al tegen het eind van de zomer klaar moeten zijn, meent The Wall Street Journal (WSJ).

Van vlinder tot pinguïn: 5 verrassend slimme robots

Foto van 'Metro World News'

Metro World News

22 JUN 2017

Denk jij bij robots nog steeds aan Robin uit Bassie en Adriaan of een andere houterige machine die slechts geschikt is om eenzelfde klusje te klaren en er niet zo goed uitziet? Dan moet je echt even de creaties van Festo bekijken. Het bedrijf maakt robots die de eigenschappen en gewoontes van dieren hebben en er ook nog eens op lijken.

AquaPenguin