Tomb Raider-ster Lara Croft krijgt biografie

26 september 2016 om 12:54 door Ingelise de Vries
Tomb Raider-ster Lara Croft krijgt biografie
Beeld: ANP

Ze was razend populair, Lara Croft. Het hoofdpersonage uit het spel Tomb Raider wordt dit jaar twintig. Het wordt gevierd op een hele unieke wijze: het karakter krijgt namelijk een biografie. Directeur fanrelaties Meagan Marie ontfermt zich over het boek.

Het boek dat 20 Years Of Lara Croft zal gaan heten, komt eind oktober uit. In een interview vertelt Meagan alvast meer over Lara, een personage dat de afgelopen twintig jaar flink is veranderd. 

Speciaal voor mannen

Het spel kwam uit in 1996 en werd goed ontvangen door de gamende pers. Het sterke, vrouwelijke personage uit het spel sierde regelmatig covers en kreeg in 2001 zelfs een eigen film. Dat terwijl de makers de rondborstige dame alleen hadden ontwikkeld om mannen wat langer te laten spelen.

 

Girl power

„Ze is net als de Spice Girls onderdeel van de girl power-beweging halverwege de jaren 90”, zegt Marie volgens HLN.be. Als communitymanager zorgt ze ervoor dat de ontwikkelaar van het spel weet wat de fans willen. „Er zitten twee kanten aan Lara, die veel mensen toch aantrok.”

Die scheiding is het feit dat Croft uit een gegoede omgeving komt, maar toch liever op haar handen vuil maakt - letterlijk. „Ze bezocht plaatsen waar al honderden of duizenden jaren geen mens was geweest. Dat bracht haar in gevaar. Dat dwarse werkte heel inspirerend. De originele Lara Croft was niet altruïstisch, zoals in de films met Angelina Jolie. Ze was veel meer bezig met haar eigen avonturen.”

Donkere kant

In Tomb Raider: The Angel of Darkness uit 2003 wordt voor het eerst ook de donkere kant van Lara laten zien, ondanks dat de game een grote flop was. „De vijf eerste games waren allemaal Indiana Jones-eske rollercoasters, pure avonturenverhalen. Er werd een personage met veel meer zelfbeschouwing neergezet.” Niet alles ging verloren: de duistere, sarcastische kant van de heldin bleef gewoon.

Inmiddels mogen jongere mensen ook kennis maken met Lara Croft, drie jaar geleden besloot de ontwikkelaar om haar een stuk jonger te maken. „Ze is kwetsbaarder, dat trekt een nieuwe, jongere generatie spelers aan. Ze worstelt met zichzelf, ze is niet perfect. En ze is angstiger. Maar ze slaat zich daar allemaal doorheen."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!