Een op de tien mensen speelt Pokémon Go in auto

10 augustus 2016 om 11:49 door Metro & ANP
Een op de tien mensen speelt Pokémon Go in auto
Bijna 40 procent van de automobilisten zegt last te ondervinden van spelers van het augmented reality-spelletje.

Even de auto stilzetten op de vluchtstrook om een Mew te vangen. Levensgevaarlijk, maar toch spelen veel mensen Pokémon Go in de auto. Zeker 1 op 10 mensen opent de applicatie terwijl ze achter het stuur zitten. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van autoverzekeraar Allsecur.

Toch spelen de meeste gebruikers het spelletjes te voet (64 procent) of op de fiets (16 procent). Bijna 40 procent van de automobilisten zegt last te ondervinden van spelers van het augmented reality-spelletje.

Hinderlijk

De meeste automobilisten worden gehinderd door wandelaars (30 procent) en fietsers (29 procent). 15 procent van de automobilisten zegt echter weleens iemand tegen te zijn gekomen die het spel achter het stuur van zijn auto speelde en 7 procent zegt daadwerkelijk gehinderd te zijn door een spelende automobilist.

Mensen die Pokémon Go spelen in de auto geven wel aan hun rijstijl aan te passen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!