Wat gaat er nu echt veranderen met Twitter?

26 mei 2016 om 08:54 door Carolien Tsao
Wat gaat er nu echt veranderen met Twitter?
Foto: Archief ANP

Eerst zou Twitter afscheid nemen van de limiet van 140 tekens, later werd gezegd dat je toch echt niet meer tekens zou kunnen gebruiken voor een tweet. Toen werd weer gespeculeerd dat alleen linkjes en foto’s niet meer tot de 140 tekens zouden behoren. Twitter maakt een eind aan alle geruchten en laat weten wat er nu écht gaat veranderen.

Linkjes, filmpjes en foto’s gaan inderdaad niet meer tot de tweetlimiet behoren. Hiermee wordt deze dus deels opgeheven. Daarnaast kun je meerdere personen noemen in je berichtjes als je met elkaar in gesprek bent; de gebruikersnamen doen ook niet meer mee in de 140 tekens. Zo zou het gemakkelijker moeten worden om met elkaar in gesprek te raken via het sociale medium.

Mentionen

Wil je nu nog iemand mentionen in je tweet en begin je je bericht met zijn of haar gebruikersnaam, dan zorg je ervoor dat alleen die betreffende persoon jouw kattebelletje ontvangt. Sommigen gebruiken het trucje door er een punt voor te plaatsen, zodat-ie toch op iedereens tijdlijn verschijnt. Dit hoeft met de update van Twitter ook niet langer.

Nog een keer

En was de timing van je tweet toch niet zo goed en heb je het gevoel dat niet veel mensen ‘m gezien hebben? Herhaal dan gemakkelijk je bericht, waarschijnlijk met één simpele klik. Vooral voor bedrijven zal deze functie van toegevoegde waarde zijn.

Wanneer de veranderingen worden doorgevoerd, is nog niet bekend. Twitter zou nog enige tijd nodig hebben om alle nieuwe functies te realiseren.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!