Trailer langste film ooit duurt 7 uur en 20 minuten

19 april 2016 om 10:29 door Jurgen van der Hoeven
Trailer langste film ooit duurt 7 uur en 20 minuten
Foto: Vimeo / Anders Weberg

De Zweedse filmmaker Anders Weberg heeft een ‘korte trailer’ gedeeld van wat de langste film ter wereld moet worden. In 2020 komt de film Ambiancé uit, een film die 720 uur (30 dagen) duurt. Kijkers krijgen alvast een voorproefje met een trailer van 7 uur en 20 minuutjes.

Urenlange trailer

De Zweed bracht in 2014 al een 72 minuten durende trailer uit van de film. In 2018 volgt nog een trailer van 72 uur.

Ambiancé - First short TRAILER - 7 Hours 20 Minutes in one take - by Anders Weberg. from Anders Weberg on Vimeo.

Weberg liet op zijn website weten goed op schema te liggen. Inmiddels heeft hij er 400 uur filmen opzitten: „Nu moet ik elke week minimaal 1 uur aan film maken om mijn doel te bereiken. Dat betekent dat ik per week 7 tot 8 uur aan ruw materiaal nodig heb”, schrijft hij.

Getoond en vernietigd

De Scandinavische kunstenaar beschrijft Ambiancé als ‘een abstracte niet-lineaire narratieve samenvatting van de tijd die de kunstenaar bezig was met de film’ en in de film ‘zijn ruimte en tijd samengebracht in een surreële droomachtige reis'.

Juist, ja. Saillant detail: als de film in 2020 wordt uitgebracht, zal het direct na afloop worden vernietigd. Daarmee wordt Ambiancé straks ‘de langste film ooit die niet bestaat’. Benieuwd hoeveel mensen daar naar willen kijken!

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!