Remco Visser
Remco Visser Tech 29 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

SoundCloud gaat strijd aan met Spotify

Muziekliefhebbers in de Verenigde Staten hebben sinds deze week een nieuwe streamingdienst om hun favoriete tracks op te beluisteren. SoundCloud heeft namelijk een nieuw abonnement gelanceerd, waarmee men voor een tientje per maand onbeperkt – en offline – kan luisteren naar het volledige aanbod van de muzieksite.

Dat aanbod is meteen een stuk groter dan dat van concurrerende muziekdiensten als Spotify en Apple Music. SoundCloud beweert namelijk meer dan honderd miljoen nummers in de catalogus van SoundCloud Go, zoals de dienst heet, te hebben gestoken. Ter vergelijking: op Spotify en Apple Music vind je ruim 30 miljoen liedjes.

Onafhankelijke artiesten

Naast het aanbod van de grote labels, dat de concurrentie ook heeft, bevat SoundCloud tevens een grote collectie muziek van muzikanten die niet aan een platenlabel verbonden zijn.

Nederlandse muziekfreaks zullen echter nog even geduld moeten hebben; vooralsnog is SoundCloud Go alleen in de VS te gebruiken, maar een snelle uitrol naar andere landen ligt in het verschiet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.