Op Twitter volgen we vooral voetbalaccounts

16 maart 2016 om 10:34 door Cerise van Vliet
Op Twitter volgen we vooral voetbalaccounts
Bron: twitter.com/VI_nl

Twitter, het is niet meer het meest sprankelende sociale medium, maar het is ook nog lang niet van onze telefoon verdwenen. Dit blijkt uit onderzoek van social mediamonitoringtool Buzzcapturedat werd uitgevoerd omdat het medium met de 140 tekens 21 maart 10 jaar bestaat. 

Er werd onderzocht in welke Nederlandse steden nog het meest getwitterd wordt, door te kijken waar en door wie in de afgelopen drie maanden minimaal één tweet is verstuurd. Het resultaat is niet geheel verrassend, want Amsterdammers zijn het actiefst op Twitter.

Bijna 75.000 accounts uit de hoofdstad plaatsten de afgelopen drie maanden minimaal één tweet, in Rotterdam en Utrecht waren dat er aanzienlijk minder met respectievelijk 26.000 en 25.000 actieve gebruikers.  

Voetbal

En wat we dan nog op Twitter doen? Vooral voetbal volgen. Er werd namelijk ook onderzocht welke accounts de meeste volgers hebben in de top 10 met meest actieve Twittersteden. Ook de politie en BN'ers zijn populair. 

De resultaten op volgorde van meeste naar minste actieve Twitteraars per stad:

Natuurlijk volgen voetballiefhebbers 'hun club', dus Rotterdammers volgen Feyenoord en Amsterdammers volgen Ajax, maar in Utrecht volgt men Voetbal International.

Sommige accounts zijn onopvallend, maar hebben wel veel volgers. Dit komt volgens de onderzoekers doordat zij volgers kopen. Dat kun je zien aan het grote aantal Aziatische en Russische volgers.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!