In het nieuws

Likeability of3

Camera videoVrouw van 500 kilo na 25 jaar buiten voor operatie

Eman in haar ziekenhuisbed. Foto: EPA

Foto van 'Cerise van Vliet'

11 FEB 2017

Een Egyptische vrouw die maar liefst vijfhonderd kilo weegt, is met een aangepast vliegtuig van Egypte naar Mumbai (India) gevlogen om daar te worden geopereerd. Het toestel vol medische apparatuur landde zaterdag op de eindbestemming. Het was volgens Indiase media de eerste keer in 25 jaar dat de 36-jarige Eman Ahmed haar huis verliet.

De vrouw, die dan vanaf haar elfde al niet meer buitenshuis is geweest, kampt met een waslijst aan lichamelijke klachten. Zo zijn haar rechterarm en -been verlamd en heeft ze spraakproblemen. Dit komt door haar Elefantiase of olifantsziekte, die ziekte zorgt ervoor dat lichaamsdelen intens opzwellen.

De hele rit naar het ziekenhuis in India was door haar gewicht nogal een onderneming. Zo is Eman met een kraan naar de eerste verdieping van het ziekenhuis getakeld om de juiste kamer te bezoeken.

Hier zal ze naar verwachting zeker een half jaar moeten blijven voor haar operaties en nazorg. Ahmed hoeft niet te vrezen voor een torenhoge ziekenhuisrekening. De instelling heeft al laten weten haar gratis te helpen.

BEKIJK OOK


  dislike
  user_bd8194b22e62b60957772bafcf08982de75d846b_avatar

  Duikers halen 2500 kilo afval uit Noordzee

  Duikers halen 2500 kilo afval uit Noordzee

  / Stichting Duik de Noordzee Schoon

  Foto van 'Metro'

  1 UUR

  Kleding, keukengerei, reiskoffers, vloerkleden, speelgoed en auto-onderdelen. De vrijwilligers van Stichting Duik de Noordzee Schoon hebben voor 2500 kilo aan afval uit de Noordzee gehaald.

  De duikers hebben negen dagen lang gedoken naar overblijfselen van de containerramp met de MSC Zoe eerder dit jaar. Van de 2500 kilo die boven is gehaald, was 'maar' 500 kilo afkomstig uit de containers die de MSC Zoe eerder dit jaar kwijtraakte. De overige 2000 kilo zijn zogenoemde spooknetten.

  / Stichting Duik de Noordzee Schoon


  Medium maakt contact met overleden planten

  / Colourbox

  Foto van 'Metro'

  2 UUR

  Geef maar toe. Je hebt zeker weten weleens een plant laten sterven. Goed nieuws, volgens een Noord-Hollands medium zijn je overleden plantjes niet boos op je. 

  Medium Dieuwertje Daams heeft een bijzondere gave, schrijft het regionale NH Nieuws. Ze kan namelijk contact leggen met dode planten; tijdens een spreekuur komt ze achter de doodsoorzaak. Het doel van het spreekuur? Contact leggen met overleden kamerplanten om zo te horen wat je in de toekomst beter kunt doen voor je groene kindjes.

  Lief


  App opent boekenwereld ook voor dove kinderen
  Likeability of5

  Kim Feenstra en Jim Bakkum zetten zich in voor dove kinderen

  Vlnr Bettie, Jim Bakkum, Kim Feenstra, vader Peter, Douwe en moeder Judith. / Elisa Smook

  In samenwerking met Huawei

  10 SEP 2019

  Dat kinderen leren lezen is voor de meesten volkomen vanzelfsprekend. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet voor de 32 miljoen dove kinderen in de wereld.

  Zij krijgen geen klanken mee en horen hun moeder bijvoorbeeld niet met de buurvrouw kletsen. Leren lezen is voor hen daarom een moeilijk verhaal. StorySign maakt lezen voor dove en zeer slechthorende kids veel gemakkelijker. Deze gratis app verandert een boek op je mobieltje in gebarentaal.

  Première korte film


  love
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Vrouw 'flitst' auto's met föhn als snelheidsmeter

  Baumgartner met de föhn naast de weg / Screenshot Twitter

  Foto van 'Metro'

  3 UUR

  Helemaal gek werd ze ervan: de auto's die véél te hard door haar straat reden. Daarom nam de Amerikaanse Patti Baumgartner het heft in eigen handen. 

  Nee, ze begon niet met het strooien van spijkers op de straat. Haar methode was een stuk effectiever. Ze zit nu al een kleine maand aan de rand van de weg met haar föhn in de hand. In de hoop dat de automobilisten denken dat het een zogenoemde 'speed gun' is en zachter gaan rijden.


  Dood jongetjes Strijbeek: burgemeester leeft intens mee

  Dood jongetjes Strijbeek: burgemeester leeft intens mee

  / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 11:53

  Burgemeester Joerie Minses van gemeente Alphen-Chaam is diep geschokt door de brand in Strijbeek. In de nacht van zaterdag op zondag kwamen daar twee jongens van 6 en 9 jaar oud om het leven. 

  „Ik leef intens mee en heb mij gedurende de nacht en de ochtend voortdurend op de hoogte laten houden over de ontwikkelingen ter plaatse. Mijn gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van de slachtoffers", aldus Minses.

  Logeerpartijtje


  Man daagt grizzlybeer uit voor gevecht en krijgt torenhoge boete

  Man daagt grizzlybeer uit voor gevecht en krijgt torenhoge boete

  / Colourbox

  Foto van 'Metro'

  VANDAAG, 11:33

  Wat doe je als je tegenover een grizzlybeer komt te staan? Wegrennen, op de grond gaan liggen en doen alsof je dood bent of stenen gooien en het dier uitdagen. Precies. Dat laatste. 

  Dat is precies wat een 35-jarige Canadees moet hebben gedacht. In 2015 klom hij, zonder shirt, uit zijn auto en begon hij te schreeuwen naar een jonge grizzlybeer. Vervolgens nam hij een bokshouding aan en haalde hij uit naar het dier. Ook zou hij met stenen hebben gegooid. De beer was echter niet gediend van het potentiële gevecht en vluchtte de bosjes in.

  Afgelopen week diende de rechtszaak tegen de Canadees, schrijft het lokale Rocky Mountains OutlookHij wordt beschuldigd van het lastigvallen van dieren in het Banff National Park, waar het voorval plaatsvond.


  Welke spinnen zitten verstopt in je huis

  Deze spinnen zitten verstopt in je huis

  De kruisspin / ANP

  Foto van 'Anne Kersten'

  VANDAAG, 10:59

  Helaas, het is waar. In ieder huis zitten wel een paar harige vrienden uit de geleedpotigenfamilie verstopt. En waarschijnlijk ook meer dan je eigenlijk had gehoopt. 

  Tijdens de jaarlijkse spintelling wordt in kaart gebracht hoeveel spinnen er in je huis of tuin rondhangen. De kruisspin staat voor de zevende keer op rij stipt op een. Er werden 460 exemplaren in 75 tuinen en huizen geteld, meldt het Kenniscentrum Insecten op de site Nature Today.

  Het zilver ging naar de grote trilspin. Die werd 186 keer op 55 adresjes gezien. De laatste podiumplaats gaat naar de venstersectorspin, met 186 exemplaren in 41 tuinen.


  Omstreden documentaire over Michael Jackson wint Emmy

  Omstreden documentaire over Michael Jackson wint Emmy

  / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 10:47

  De omstreden documentaire over Michael Jackson, Leaving Neverland, heeft zaterdag een Creative Arts Emmy gewonnen. Een Emmy is een prestigieuze prijs voor televisieprogramma's. 

  De documentaire laat twee vermeende misbruikslachtoffers van de zanger aan het woord. De familie van Michael Jackson heeft lang geprobeerd het uitzenden tegen te houden, maar tevergeefs. Volgens de nabestaanden was de documentaire gebaseerd op valse beschuldigingen en hadden de vermeende slachtoffers een financieel motief om te liegen.

  Belangrijkste prijs


  Likeability of6

  Sudoku van de dag

  Foto van 'Metro'

  VANDAAG, 09:00

  Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


  like
  user_761825ac10beda546b153b852684b47b5b948517_avataruser_9d7413a65ac5be6e146a6a2cf93bd5e9f241a2e2_avataruser_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

  Twee kinderen om het leven gekomen bij brand in Strijbeek

  ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 09:04

  In de nacht van 14 op 15 september heeft zich een drama voltrokken in het Brabantse Strijbeek. Bij een brand in een woning kwamen twee jongetjes van nog geen tien jaar oud om het leven. 

  De brand ontstond vlak na middernacht in een houten woning in bosrijk gebied. In het huis waren op dat moment een vrouw en drie kinderen aanwezig. Eén van de kinderen en de vrouw wisten nog op tijd uit de woning te ontsnappen.

  Drama


  Kinderen straffen met een 'time-out' schaadt hun ontwikkeling niet

  Zij vertoont op latere leeftijd niet meer angstig en agressief gedrag /ANP

  Foto van 'Jelmer Visser'

  GISTEREN

  De discussie over hoe je kinderen moet opvoeden is misschien wel een van de alleroudste die we onderling voeren en het nooit over eens worden.

  Toch is er ook duidelijkheid. Uit een onderzoek van de Universiteit van Michigan, waar 1400 gezinnen en hun opvoedmethodes onder de loep werden genomen, blijkt dat een ongehoorzaam kind in de hoek zetten of een time-out-straf geven geen negatieve consequenties heeft voor zijn ontwikkeling.

  Ook in de jaren '50 werd de straf al uitgedeeld /Getty Images


  Minstens 35 betogers opgepakt bij protest gele hesjes in Nantes

  De politie zette waterkanonnen en traangas in /ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  De Franse stad Nantes veranderde zaterdag in een toneel van ongeregeldheden waarbij de politie hard moest ingrijpen. 

  Bij schermutselingen tussen betogers en de ordetroepen raakten vijf agenten en twee demonstranten gewond. Er zijn zeker 35 mensen aangehouden tijdens het grimmig verlopen 'gillets jaunes'-protest.

  Er kwamen zo'n 1800 mensen op de manifestatie af /ANP


  BEELD: Nederlandse militairen en helikopters helpen mee op de Bahama’s

  Een van de helikopters van de Koninklijke Luchtmacht /ANP, Tim van Dijk

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  Twee helikopters van de Koninklijke Luchtmacht hebben zaterdag op het eiland Abaco in de Bahama's geholpen met het bezorgen van noodgoederen.

  Het Nederlandse materieel wordt ingezet om plekken te bevoorraden die moeilijk te bereikbaar zijn met voertuigen. ANP-fotograaf Tim van Dijk was erbij en maakte een fraaie beeldreportage.

  550 militairen van defensie doen mee aan de operatie /ANP, Tim van Dijk


  Likeability of3

  Halsema vindt aanwezigheid revolver in ambtswoning geen publieke zaak

  De aanhouding van de zoon van Halsema blijft de gemoederen bezighouden /ANP

  Foto van 'Metro'

  GISTEREN

  „Mijn huis is geen publieke plek", benadrukte burgemeester Femke Halsema zaterdagmiddag tegen een cameraploeg van de Amsterdamse stadszender AT5.

  Volgens oppositiepartijen in de Amsterdamse raad zou de aanwezigheid van een onklaar gemaakt revolver in de ambtswoning de zaak van het privé naar het publieke domein hebben verplaatst. Ze ging zaterdag in op de vragen die FvD, VVD, Partij van de Ouderen, Partij voor de Dieren en DENK hadden ingediend de kwestie.

  Ambtswoning of privé-woning?


  dislike
  user_31c4a1ee7ff84917a49a895aa38e00f357274077_avatar

  Likeability of5

  Werknemer meldt zich 14 dagen ziek wegens zieke hond

  Foto ter illustratie: Colourbox

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  In België is een werknemer veertien dagen afwezig geweest. Niet hijzelf, maar zijn trouwe viervoeter kampte met een griep. De directeur van werknemersorganisatie Voka dacht in eerste instantie dat het om een grap ging, toen een bedrijfsleider het verzuimbriefje onder zijn neus schoof. 

  „Dat mijn neefje zegt dat de hond zijn huiswerk heeft opgegeten, tot daar. Maar dat een werknemer 14 dagen thuis blijft omdat zijn hond ziek is? Wat gaan we nog allemaal meemaken?," zegt hij aan Het Laatste Nieuws.

  Ontslag verwachten


  love
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  YouTuber Ties: 'Dit waren de meest hectische dagen ooit'

  Govert Sweep (L) en Ties Granzier. Foto: ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  „Het komt goed", laat de 20-jarige Ties Granzier zaterdag via zijn YouTube-kanaal vanuit een hotelkamer in Las Vegas weten. Ties Granzier reageert op zijn arrestatie afgelopen dinsdag, toen hij samen met YouTuber Govert Sweep werd opgepakt op verboden terrein. De twee wilden daar een filmpje maken over Area 51, waarover al jaren geruchten gaan dat er vliegende schotels en buitenaardse wezens worden bewaard.

  Het Nederlandse tweetal bracht twee nachten in een cel door en werd donderdag op borgtocht vrijgelaten. Daarvoor betaalden ze 500 dollar. Sindsdien wachten ze hun proces af in een hotel in Las Vegas.

  Hectische dagen


  Lion King behaalt hoogste filmopbrengst ooit in Nederland

  Beyoncé zingt de soundtrack Spirit voor de nieuwe Lion King film. Foto: ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  Nog nooit behaalde een film in de Nederlandse bioscopen zo'n hoge opbrengst! De nieuwe versie van de Lion King heeft binnen twee maanden een nieuw record gevestigd. De Disney-film haalde zo'n 28,2 miljoen euro op en is daarmee recordhouder Titanic uit 1997 (25,8 miljoen) ruimschoots gepasseerd.

  Dat heeft distributeur Disney zaterdag bekendgemaakt. Op de derde en vierde plek staan Bohemian Rhapsody, de Queen-film uit 2018, en Bond-film Spectre uit 2015 (allebei ruim 20 miljoen euro). Qua bezoekersaantallen staat Lion King inmiddels op de zesde plek van best bezochte films in de Nederlandse bioscopen ooit, met ruim 2,8 miljoen verkochte kaartjes. In dit lijstje moet de Leeuwenkoning nog The Guns of Navarone (2,9 miljoen bezoekers), Gone with the Wind (3,1 miljoen), Turks Fruit (3,3 miljoen), Titanic (3,4 miljoen), Irma la Douce (3,6 miljoen) en The Sound of Music (3,9 miljoen) voor zich dulden.


  Gouden wc-pot van ongeveer 1 miljoen euro gestolen in Groot-Britannië

  Foto: ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  Een van de bekendste achttiende-eeuwse paleizen van Groot-Brittannië, Blenheim Palace, is na een inbraak in de nacht van vrijdag op zaterdag vanwege een politieonderzoek voor het publiek gesloten. Volgens Britse media was een gouden toilet uit 2016 een onderdeel van de buit. 

  Het gaat om een satirisch kunstwerk van de Italiaan Maurizio Cattelan. De wc-pot van goud heeft een waarde van ongeveer een miljoen euro. De gouden pot stond pas twee dagen tentoongesteld in het paleis, dat 90 kilometer ten noordwesten van Londen staat en waar in 1874 de staatsman Winston Churchill (1874-1965) werd geboren.


  Man (36) opgepakt voor bekladden Britse oorlogsgraven

  Foto ter illustratie: ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  De politie heeft zaterdagochtend in Mierlo een man opgepakt die ervan wordt verdacht graven en monumenten op het Britse oorlogskerkhof bij het Brabantse dorp te hebben beklad met onder meer een hakenkruis. 

  De 36-jarige inwoner van Mierlo werd om 6.15 uur in zijn woning aangehouden, maakte de politie bekend. De man wordt zaterdag nog verhoord.

  Foto: ANP