In het nieuws

Likeability of 3

Camera videoVrouw van 500 kilo na 25 jaar buiten voor operatie

Eman in haar ziekenhuisbed. Foto: EPA

Foto van 'Cerise van Vliet'

11 FEB 2017

Een Egyptische vrouw die maar liefst vijfhonderd kilo weegt, is met een aangepast vliegtuig van Egypte naar Mumbai (India) gevlogen om daar te worden geopereerd. Het toestel vol medische apparatuur landde zaterdag op de eindbestemming. Het was volgens Indiase media de eerste keer in 25 jaar dat de 36-jarige Eman Ahmed haar huis verliet.

De vrouw, die dan vanaf haar elfde al niet meer buitenshuis is geweest, kampt met een waslijst aan lichamelijke klachten. Zo zijn haar rechterarm en -been verlamd en heeft ze spraakproblemen. Dit komt door haar Elefantiase of olifantsziekte, die ziekte zorgt ervoor dat lichaamsdelen intens opzwellen.

De hele rit naar het ziekenhuis in India was door haar gewicht nogal een onderneming. Zo is Eman met een kraan naar de eerste verdieping van het ziekenhuis getakeld om de juiste kamer te bezoeken.

Hier zal ze naar verwachting zeker een half jaar moeten blijven voor haar operaties en nazorg. Ahmed hoeft niet te vrezen voor een torenhoge ziekenhuisrekening. De instelling heeft al laten weten haar gratis te helpen.

BEKIJK OOK


  dislike
  user_bd8194b22e62b60957772bafcf08982de75d846b_avatar

  Uitpakken én imponeren op de luxebeurs in de RAI

  Uitpakken én imponeren op de luxebeurs in de RAI

  Op Masters of LXRY, de vroegere Miljonair Fair, wordt geparadeerd, verbaasd en met miljoenen gesmeten. Foto: Good Folk.

  Foto van 'Amarins de Boer'

  11 MIN

  Een huishoudbeurs voor de rijken, zo wordt luxebeurs Masters of LXRY ook wel genoemd. Ieder jaar trekt het evenement in de RAI in Amsterdam meer bezoekers. Er wordt geparadeerd, verbaasd en met miljoenen gesmeten.

  Aan de auto’s op de parkeerplaats kun je zien dat het niet om zomaar een evenement gaat dat dit weekend (tot en met vandaag) plaatsvindt in de RAI. Onder meer McLarens, Maserati’s en Mercedessen staan voor de deur. Binnen wordt al snel duidelijk dat het gaat om een gevarieerd publiek: jong tot oud heeft zich uitgedost voor alle pracht en praal dat te zien en, uiteraard, te koop is.

  Giraffenkop


  Maandagavond grote toespraak Macron aan Fransen

  Maandagavond grote toespraak Macron aan Fransen

  Zaterdag waren er opnieuw heftige protesten in Frankrijk / ANP

  Foto van 'metronieuws'

  25 MIN

  Maandagavond zal de Franse president Macron het volk toespreken, in een poging de crisis met de Gilets Jaunes tot een einde te brengen. Het zal een van de belangrijkste toespraken uit zijn carrière worden, schrijft Le Parisien. 

  Nationale eenheid

  Opvallend is dat Macron in zijn toespraak niet alleen de demonstranten aanspreekt, maar álle Fransen. Hij zal een poging doen de woede te kalmeren en een uitweg uit de crisis te vinden. Hij moet de nationale eenheid hervinden en dat zal niet makkelijk worden.


  De wereld van fotoproducten stopt nooit…

  De wereld van fotoproducten stopt nooit…

  Kerstcadeautjes vol foto's. / Smartphoto.nl

  Advertorial

  7 DEC 2018

  Voor wie de vorige eeuw nog heeft meegemaakt: het ontwikkelen van je fotorolletje was me nogal een spannende gebeurtenis. Hoeveel foto’s zouden er nu weer onscherp zijn?

  Meteen maar terug naar nu, de tijd waarin we onze (smartphone)foto’s overal op terug kunnen zien. Bij de één blijven al die plaatjes standaard op het mobieltje terug te vinden - vervolgens wordt vergeten ze ook elders op te slaan – bij de ander komen de vakantie-, baby-, trouw- en wat-voor-gelegenheid-dan-ook-foto’s op tal van fotoproducten terug.

  14 miljoen klanten


  Een van de eerste verloren vriendjes die de NS online gaat delen. Foto: NS

  Hartverwarmend: de NS herenigt kinderen met knuffels

  Een van de eerste verloren vriendjes die de NS online gaat delen. Foto: NS

  Foto van 'Sanne van Rij'

  1 UUR

  Kinderen en ouders weten: je knuffel is net zo dierbaar als een beste vriend. Dat maakt ’t niet makkelijk om dat lieve hangoorkonijn op een dag kwijt te raken – sommige kinderen blijven zelfs máánden ontroostbaar. Heel treurig, vindt de NS, die daarom weer met ‘de week van de verloren knuffel’  komt.

  Verloren vriendje

  Een maandagmorgen. Je ploft snel neer op een stoel in de tweede klas, klapt het tafeltje voor je uit, zet je cappuccino er gehaast op en dan… een uitstekend donzen pootje, die vlak voor de stoel onder je naar je reikt.


  4 topkansen webshops om over de grens te verkopen

  4 topkansen webshops om over de grens te verkopen

  Foto: Colourbox

  In samenwerking met PayPal

  6 DEC 2018

  Black Friday en Cyber Monday hebben we nog maar net achter de rug en het volgende ‘shopevent’ is al weer begonnen. Nou ja event, een hele maand eigenlijk. Feestmaand december is sowieso dé shopmaand natuurlijk.

  Dat ene unieke cadeau

  Veel mensen zoeken - steeds meer online – onlangs voor Sinterklaas en straks voor Kerstmis naar dat ene speciale en unieke cadeau. Voor familie, voor vrienden, voor hun geliefde. Waar je vroeger alleen dichtbij huis winkelde, daar geeft shoppen over de grens nu veel meer mogelijkheden om dat juiste geschenk te vinden. Talloze Nederlandse online winkeliers verkopen hun producten in het buitenland. Dit dankzij de bloeiende e-commerce industrie die ons land rijk is.


  Staking legt treinverkeer Duitsland plat

  Staking legt treinverkeer Duitsland plat

  Gestrande passagiers houden het vertrekschema in de gaten / ANP

  Foto van 'metronieuws'

  1 UUR


  Consumentenbond wil dat KLM stopt met no-show beleid

  Consumentenbond wil dat KLM stopt met no-show beleid

  Het beleid van KLM zou erg nadelig zijn voor de reiziger / ANP

  Foto van 'metronieuws'

  2 UUR

  De Consumentenbond dreigt met een rechtszaak tegen KLM. Dat schrijft de bond in een brief. Volgens de organisatie jaagt de luchtmaatschappij reizigers onnodig op kosten met het no-show beleid.

  Extra kosten

  Met dat beleid komen er extra kosten kijken als reizigers niet op komen dagen. Meerdere luchtvaartmaatschappijen hanteren zo'n beleid voor tickets. Wanneer een reizigers voor een onderdeel van het ticket niet op komt dagen, is het ticket niet meer geldig voor de rest van het traject. Als bijvoorbeeld de heenvlucht gemist wordt, is het ticket voor de terugvlucht ongeldig.


  Zeg eens eerlijk, waarom werk jij?

  Camera videoZeg eens eerlijk, waarom werk jij?

  Janne (links) en Armine.

  In samenwerking met Adecco

  3 DEC 2018

  Natuurlijk werk je om geld te verdienen, maar als het goed is niet alleen daarom. Er is namelijk nog zoveel meer dan werk. Wat is jouw motivatie? Uitzendbureau Adecco is op zoek naar deze persoonlijke verhalen, die de achterliggende motivatie zijn voor mensen om te werken.

  Niet alleen een vacature vullen en kijken naar wat op dát moment bij iemand past, maar juist ook de toekomst voor ogen houden. Vooruitdenken en meedenken; dat is voor Adecco #meerdanwerk. Want iedereen is anders en werkt om verschillende redenen. Daarom vraagt Adecco nu aan iedereen: waar doe jij het voor? Om te sparen voor een wereldreis of studie, om iets terug te doen voor de wereld? Of werk je om een huis te kunnen kopen of voor die ene droomauto?

  Tussenjaar zinvol besteden


  16-jarige aangehouden voor Italiaans discodrama

  16-jarige aangehouden voor Italiaans discodrama

  Bij het drama kwamen zes mensen om het leven / ANP

  Foto van 'metronieuws'

  2 UUR

  Een 16-jarige jongen is aangehouden voor het drama dan een paar dagen geleden plaatsvond in een Italiaanse disco. Er vielen zes doden in het gedrang om de club uit te komen. Meer dan honderd mensen raakten gewond.

  Pepperspray

  Volgens de Italiaanse krant La Repubblica wordt de jongen ervan verdacht de paniek veroorzaakt te hebben, waardoor een aanwezigen een poging deden om de club te verlaten. Hij zou met pepperspray gespoten hebben.


  Win fantastische prijzen in de Metro GiveAway Show

  Foto van 'Metro'

  30 NOV 2018

  Ook dit jaar vindt de jaarlijkse show van Metro waarin wij veel prijzen weggeven weer plaats via Facebook LIVE en iedereen kan meedoen! Zorg dat je dus op vrijdag 14 december om 19:30 uur onze Facebook pagina open hebt staan en doe mee!

  Je kunt je nu al aanmelden voor dit evenement zodat je zeker weet dat je niets gaat missen. Bovendien geven wij onder alle vroege aanmelders ook al prijzen weg.

  Meld je hier aan voor het evenement


  Likeability of 6

  Hond wacht wekenlang op baas na bosbrand Californië

  De trouwe hond Madison loopt op zijn baasje af, die in de auto zit. Foto: Facebook

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Dat honden trouwe dieren zijn, blijkt maar weer uit dit verhaal uit Californië. Een hond die daar de hevige bosbranden van vorige maand overleefde, heeft bijna een maand lang op zijn baasje gewacht.

  Vanwege de vuurzee sloeg zijn baasje op 8 november op de vlucht. Al die tijd wachtte de trouwe viervoeter Madison bij de afgebrande woning.

  Een medewerkster van de dierenbescherming, Shayla Sullivan, had de hond op verzoek van het baasje geregeld eten en drinken gegeven. Sullivan trof Madison een paar keer aan op het terrein, maar het beestje was wantrouwend en bleef al die tijd op afstand.


  love
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

  Slaapdokter: 'We hechten te weinig waarde aan slaap'

  Wie slecht slaapt, functioneert overdag niet goed. Foto: Unsplash

  Foto van 'Bregje Simons'

  GISTEREN

  De moderne mens vindt slaap steeds minder belangrijk en dat baart slaapexperts zorgen. „Onze hersenen blijven altijd bezig en we nemen onze biologische klok niet meer zo serieus", zegt 'slaapdokter' Marcel Smits in het AD.

  De slaapdokter richtte in het Ziekenhuis Gelderse Vallei een van de grootste slaapcentra van Nederland op. De medische wereld gaat dan ook steeds serieuzer om met slaap, in tegenstelling tot de meeste mensen. Volgens Smit hebben mensen steeds minder respect voor de slaap dan vroeger en vinden ze een goede nachtrust steeds minder belangrijk. „Helaas halen de meeste mensen nog maar net zeven uur­tjes slaap per nacht", aldus Smits.

  Slaap opschuiven


  Likeability of 5

  Minderjarig meisje nachtje in cel vanwege vals ID

  Foto: Unsplash

  Foto van 'Bregje Simons'

  GISTEREN

  In de nacht van zaterdag op zondag is een minderjarig meisje opgepakt nadat ze betrapt werd met een vals ID. Ze werd op heterdaad betrapt bij een nachtclub in Utrecht en heeft een nachtje in de cel doorgebracht.

  Een Utrechtse wijkagent meldde dat op Twitter. De portier van een nachtclub in het centrum van de stad, vroeg haar om haar identiteitsbewijs, waarna het meisje een kaart liet zien die niet van haar was. Omdat ze haar eigen pasje niet bij zich had en zich dus niet kon identificeren, werd het meisje aangehouden.

  Nacht in een cel


  lol
  user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

  Rotterdam wil weer een Nederlandse Tour de France

  Maarten Tjallingii tijdens de Tour van 2010 op de Erasmusbrug. Foto: ANP

  Foto van 'Bregje Simons'

  GISTEREN

  Als het aan de gemeente Rotterdam ligt, komt de Tour de France weer terug naar de havenstad. De Rotterdamse gemeente gaat proberen om de grote wielerwedstrijd in 2023, 2024 of 2025 in de stad te laten beginnen.

  „Het is een enorm groot evenement. Dat spektakel dat past bij deze stad", zegt wethouder Sven de Lange. „Met de Erasmusbrug en onze skyline is er geen mooiere startplek mogelijk dan onze stad. Welk jaar het wordt, maakt mij niet uit, als het maar in Rotterdam wordt georganiseerd."

  Groot feest


  Laatste voertuig van ingestorte brug Genua gehaald

  Foto: ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Zo'n vier maanden na het dramatische instorten van de brug in de Italiaanse stad Genua, is zaterdag het laatste voertuig dat nog op het restant van de brug stond, weggehaald. De brandweer heeft de vrachtauto zaterdag achteruit van de brug gereden.

  De Italiaanse autosnelwegbrug stortte 14 augustus tijdens noodweer voor een groot deel in. Daarbij kwamen 43 mensen om het leven.

  Bouw nieuwe brug


  Youtube 2018 rewind-filmpje dieptepunt van het jaar

  YouTube 2018 rewind-filmpje dieptepunt van het jaar

  Het filmpje hard op weg het meest gedislikede filmpje aller tijden te worden / Getty Images

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Jaarlijks maakt YouTube een filmpje met de hoogtepunten van het afgelopen jaar. Ook 2018 is in video samengevat, maar youtubers zijn er niet erg tevreden mee.


  Heel Holland Bakt zondag 9 december van start

  Heel Holland Bakt zondag 9 december van start

  Janny en Robert zijn als vanouds de juryleden, André van Duin presenteert / ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Waarschijnlijk heb je inmiddels zelf wel door dat het je niet gaat lukken om prachtige taarten of gedetailleerde cakeversieringen te maken. Gelukkig hebben we daar een programma voor. Bij Heel Holland Bakt hoeven we alleen maar lui achterover te leunen en te kijken hoe de creaties gemaakt worden. Perfecte combi toch?

  Winterseizoen

  Goed nieuws dan ook, voor de HHB-fans onder ons. Zondagavond gaat het nieuwe seizoen van start, in de winter voor de verandering. Normaal gesproken start het programma in september al, maar dit jaar wordt het anders aangepakt. En dat is fijn ook, laat presentator André van Duin weten. Doordat de opnames later in het jaar plaatsvonden, hoefde er niet in de hittegolf van afgelopen zomer gebakken te worden.


  Nederige excuses van OVT voor ontslagen Freriks

  Nederige excuses van OVT voor ontslagen Freriks

  Freriks had een wekelijkse column in het Radio 1-programma OVT / ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  De programmamakers van het NPO Radio 1-programma OVT hebben hun excuses aangeboden aan columnist Philip Freriks. Dat deden ze in de aflevering van zondag. Freriks werd in de vorige aflevering live op radio ontslagen.

  Pijnlijk

  „De afgelopen week zijn we overspoeld met reacties op onze vorige uitzending", begint eindredacteur Paul van der Gaag. „Toen bedankten wij Philip Freriks voor zijn ‘laatste’ column voor OVT, en werd vervolgens pijnlijk duidelijk dat hij daar helemaal niets van wist. De verontwaardiging was vervolgens groot en dat is helemaal terecht."


  In beeld; roerige Gele Hesjes-dag in Frankrijk

  In beeld; roerige Gele Hesjes-dag in Frankrijk

  Opnieuw een heftige protestdag in Frankrijk / ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Opnieuw een heftige protestdag in Frankrijk. Zaterdag zijn 136.000 Fransen de straat op gegaan om te protesten tegen het Franse beleid. Dat leidde tot meer dan 1700 arrestaties, alleen al in Parijs werden zo'n duizend mensen opgepakt.

  Het aantal gewonden is opgelopen tot boven de honderd, ook een aantal politieagenten raakten gewond. Dit is het vierde weekend op rij dat er protesten in Frankrijk zijn. De protesten begonnen met ophef over de aankomende verhoging van brandstofprijzen, maar ook nadat die verhogingen ingetrokken zijn blijven de protesten doorgaan.