Oranje alligator (‘Trumpagator’) gespot in VS

10 februari 2017 om 12:44 door Lisa Vermeij
Oranje alligator (‘Trumpagator’) gespot in VS
Foto ter illustratie. Foto: Colourbox

Het was het gesprek van de dag in het Amerikaanse South-Carolina: donderdag werd er een oranje alligator gesignaleerd. Al snel werd de vergelijking gemaakt met Donald Trump en werd het beest omgedoopt tot ‘Trumpagator’.

De oranje alligator werd voor het eerst gespot door Stephen Tatum. Hij zag het beest zwemmen in een riviertje van de stad Hanahan, meldt PostandCourier. Stephen was nog net op tijd om een foto te maken van het bijzondere beest. Op Twitter wordt de oranje kleurige krokodil veelvuldig vergeleken met de haarkleur van de Amerikaanse president. Ook werd de grap gemaakt of de krokodil niet te veel zelfbruiningslotion heeft gebruikt.

 

Waarom de alligator een oranjekleurige huid heeft, is nog niet duidelijk. Het zou een genetische afwijking kunnen zijn, maar het is ook mogelijk dat de alligator oranje is als gevolg van algen in het water.

Kent. A Vliet, een alligatorbioloog aan de Universiteit van Florida, gelooft niet dat de huidskleur van ‘Trumpagator’ veroorzaakt is door een genetische afwijking, zoals bijvoorbeeld bij de compleet witte albino alligators. Ook zijn er alligators die een beetje een roestachtige kleur huid hebben, maar dat zijn dan enkel een paar vlekken. Volgens de bioloog zal de oranje kleur van ‘Trumpagator’ er vermoedelijk vanzelf wel afspoelen in het water.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!