Man verpest rijexamen binnen tien seconden

4 februari 2017 om 17:39 door Cerise van Vliet
Man verpest rijexamen binnen tien seconden
Foto: ANP

Rijexamen afleggen, het is niet iets waar veel mensen per se naar uitkijken. Vaak genoeg wordt het examen door de zenuwen of toch een gebrek aan kennis en ervaring niet gehaald en dat is dan een flinke domper. Nog vervelender is het als je het examen na tien seconden al niet haalt. En het hele examen dan nog wel uit moet rijden van de instructeur.

Het overkwam de 33-jarige Craig Barraza, de pechvogel vindt het zelf vrij hilarisch en zette een foto van zijn examenformulier op Facebook. Daarbij schreef hij: „Iedereen die mij kent, zal stomverbaasd zijn dat ik rijlessen heb genomen en vanochtend examen deed. Ik reed uitzonderlijk goed, maakte maar twee kleine foutjes, maar jammer genoeg faalde ik toch. Binnen tien seconden.”

Blackout

De lachende pechvogel vervolgt: „Ik had het terrein van het examencentrum nog niet eens verlaten. Ik reed richting de uitgang en kreeg een blackout.” In zijn hoofd tolde alleen maar de vraag 'aan welke kant van de weg rijden we eigenlijk?!' In pure paniek besloot de man dat hij vijftig procent kans had op een goede gok en stuurde de auto naar de rechterbaan.

Oeps, foutje, in Engeland rijden ze links. De man uit Portlethen woont al zijn hele leven in Engeland, maar was compleet vergeten aan welke kant van de weg je hoort te rijden. Binnen enkele seconden was het al zeker: hij kreeg zijn rijbewijs die dag niet.

Zowel de examinator met twintig jaar ervaring als de rij-instructeur met dertig jaar ervaring, hadden nog nooit zo'n rare fout gezien. Craig moest zijn hele tocht wel afmaken en die verliep vrijwel vlekkeloos, op twee kleine foutjes na. De grote fout aan het begin werd hem helaas niet vergeven en hij zal zijn examen opnieuw moeten afleggen.

Tekst gaat verder onder de foto

Voordat Craig examen deed, had hij ongeveer duizend pond uitgegeven aan veertig rijlessen. Hij was er vrij zeker van dat hij het examen wel zou halen, met al die uren ervaring op zak. Eerder durfde de 33-jarige nooit te rijden, omdat hij op zijn zeventiende een ongeluk had meegemaakt.

Angst tussen de oren

Nu was hij zelfverzekerd genoeg om toch achter het stuur te stappen, maar het pakte niet helemaal goed uit. „Dit wordt nu echt een ding in mijn hoofd” voegde de man tegenover Daily Mail toe aan zijn verhaal. „Ik durf te wedden dat ik nu nog vier of vijf keer faal, omdat ik mentaal gewoon bang ben. Wie faalt er nou sneller dan dit? Ik was de oprit nog niet eens af.”

Support

Met het plaatsen van zijn verhaal op sociale media heeft hij veel mensen vermaakt en zelf ook nog steun gekregen van vrienden. Wanneer hij weer achter het stuur kruipt voor zijn volgende examen is niet bekend, maar erger dan deze ervaring zal het niet worden.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!