Jongen (13) breekt record 'rond eigen hoofd lopen'

19 februari 2017 om 15:19 door Sherida van IJsselmuide
Jongen (13) breekt record 'rond eigen hoofd lopen'
Videostill / YouTube: Guinness World Records

Dertien jaar oud en al een wereldrecord op je naam hebben staan. Dat doen niet veel mensen de Palestijnse Mohammed al-Sheikh na. Maar er zullen dan ook maar weinig mensen zijn die het überhaupt lukt om rond hun eigen hoofd te lopen.

Want dat is waarmee de 13-jarige jongen, met de bijnaam ‘Spider Boy’, een record op zijn naam wist te schrijven. Hij maakte in een minuut tijd maar liefst 38 omwentelingen vanuit borststand rond zijn eigen lichaam. Het vorige record stond op 29 rondjes; dat was voor al-Sheikh dus makkelijk te verbreken.

 

Het team van Guinness World Records wilde de jongen opzoeken in de Gazastrook, waar hij woont, maar dat gebied wordt al tien jaar lang onder een blokkade van Israël geleefd. Daarom reisde al-Sheikh af naar Amman in Jordanië. Een groep vrienden en familie reisde met hem mee om hem aan te moedigen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!