Scholier weigert miljoenenbod: ‘Later meer waard’

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

23 JAN 2017

Jonge ondernemers zijn er door de technische mogelijkheden steeds meer. Maar Mohammed Ali – een 16-jarige scholier uit het Verenigde Koninkrijk – behoort toch wel de toppers. Op het bedrijf van hem en de 60-jarige Chris Thorpe is door Amerikaanse investeerders namelijk onlangs een gigantisch bod gedaan van meer dan 5,8 miljoen euro. Ali en Thorpe besloten het doodleuk te weigeren.

„Eigenlijk waren we daar om een investering te bespreken, maar die Amerikanen wilden meteen het hele bedrijf kopen”, vertelt Ali in gesprek met The Daily Mail. „Ik ga het exacte bedrag niet zeggen, maar het was meer dan 5 miljoen pond. Alleen beseften ze niet dat ik alle technologie ontwikkeld had die ervoor nodig was. We hebben het bod, dat net voor Kerstmis in onze bus viel, beleefd geweigerd.”

Potentie

Ali en Thorpe denken dat hun bedrijf Weneed1, een site waarmee mensen geld kunnen besparen, nog veel meer waard kan worden. „Als het concept nu al miljoenen waard is, wat zal dat niet geven als mensen het daadwerkelijk gaan gebruiken? Ik besef dat er voor mij een groot risico aan verbonden is, maar we willen van Weneed1 echt een begrip maken. Het grote voordeel is dat we geen concurrentie hebben.”

Thorpe bedacht jaren terug al de theorie achter Weneed1. Het is eigenlijk een webwinkel, maar dan een waarbij er interactie is tussen de koper en de verkoper. „Er zal bij ons van alles te vinden zijn, van eigendommen tot elektronica. Ik heb een speciaal algoritme ontwikkeld waarbij de prijzen in real time aangepast worden. De start is voorzien op 28 januari. Ik hoop dat ik kan inspireren en dat ook andere tieners zo hun kans zullen wagen in het zakenwereldje.”

Computerwonderkind

Na een item van de BBC over het jonge computerwonderkind Ali kwamen de twee met elkaar in contact. Ali is dan ook geen beginner. Hij verdiende met een videogame al 35.000 euro, maar daarmee is zijn honger nog niet gestild. „Op dit moment werk ik dag en nacht, want we lanceren dit wereldwijd. Mijn moeder vond het vroeger niet leuk dat ik altijd op die pc zat, maar volgens mij is ze nu wel trots op wat ik doe.”

Bovendien investeerde hij een deel van zijn winst in het opknappen van de huiskamer. „Soms koop ik eens kleren, maar daar blijft het bij. Mensen denken ook altijd dat je heel wat geld nodig hebt om te starten, maar dat is niet zo. Je kan klein beginnen en het zo verder opbouwen.”


Log in om een reactie te plaatsen

Views

0

Passagiers moeten hele vlucht in het gangpad staan

Passagiers moeten hele vlucht in het gangpad staan

Foto van 'Jordy Kruse'

Jordy Kruse

26 FEB 2017

Op een vlucht van Pakistan naar Saudi-Arabië van Pakistan International Airlines hebben vorige maand zeven passagiers in het gangpad door moet brengen. Voor hen was er op de drie uur durende vlucht geen stoel meer over.

Het vliegtuigpersoneel had de passagiers met handgeschreven boardingpasses aan boord gelaten. Opmerkelijk, want het vliegtuig zat al vol. Er waren 409 passagiers toegestaan en met de extra zeven mensen kwam het totaal op 416 passagiers.

Jongen krijgt record aan antigif na spinnenbeet

Jongen krijgt record aan antigif na spinnenbeet

Foto: Flickr/Andrey Zharkikh

Foto van 'Jordy Kruse'

Jordy Kruse

24 FEB 2017

Een 10-jarige jongen uit Australië heeft na een beet van een giftige tunnelspin een record aan tegengif toegediend gekregen. Het is een wonder dat de jongen de beet nog kan navertellen.

Jongen (13) breekt record 'rond eigen hoofd lopen'

Jongen (13) breekt record 'rond eigen hoofd lopen'

Videostill / YouTube: Guinness World Records

Foto van 'Sherida van IJsselmuide'

Sherida van IJsselmuide

19 FEB 2017

Dertien jaar oud en al een wereldrecord op je naam hebben staan. Dat doen niet veel mensen de Palestijnse Mohammed al-Sheikh na. Maar er zullen dan ook maar weinig mensen zijn die het überhaupt lukt om rond hun eigen hoofd te lopen.

Playboy toont weer blote vrouwen: naakt is normaal

Camera videoPlayboy toont weer blote vrouwen: naakt is normaal

Foto: ANP

Foto van 'Jessica Heijmans'

Jessica Heijmans

14 FEB 2017

Het Amerikaanse magazine Playboy besloot het in 2015 over een andere boeg te gooien: voortaan zouden er geen afbeeldingen van volledig naakte vrouwen te zien zijn. Deze verandering heeft niet lang stand gehouden. Maandag werd bekendgemaakt dat Playboy niet langer zonder naakt door het leven zal gaan.

„Vandaag nemen we onze identiteit terug”, aldus Cooper Hefner. De zoon van Hugh Hefner is pas een paar een paar maanden CCO (Chief Creative Officer), maar drukt nu al zijn stempel op het magazine. „Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat de manier waarop het blad naakt toonde was verouderd”, stelde Hefner op Twitter. „Maar het helemaal schrappen was een fout.”

Je kunt 'm nu kopen: de vliegende auto

Je kunt 'm nu kopen: de vliegende auto

Bron: Pal-V

Foto van 'Wouter van Loon'

Wouter van Loon

13 FEB 2017

Je moet er een flinke zak geld voor op tafel leggen, maar je kunt er dan wel eindelijk eentje kopen: een vliegende auto. Het Nederlandse bedrijf Pal-V verkoopt vanaf maandag de ‘gyrocopter’, een driewieler met een rotor. Er zijn twee modellen: de goedkoopste kost rond de 300.000 euro, de duurste een half miljoen.

Per ongeluk volkslied nazi-Duitsland tijdens Fed Cup

Per ongeluk volkslied nazi-Duitsland tijdens Fed Cup

Alison Riske in actie

Foto van 'Jordy Kruse'

Jordy Kruse

12 FEB 2017

Tijdens de openingsceremonie van de Fed Cup wedstrijd tussen de Amerikaanse Alison Riske en de Duitse Andrea Petkovic heeft de Amerikaanse tennisbond flink geblunderd. Een oude versie van het Duitse volkslied, dat wordt geassocieerd met nazi-Duitsland, werd ingezet.

In Hawaii keek men vreemd op toen het eerste couplet van het volkslied, waarin ‘Duitsland boven alles' wordt bezongen, uit de speakers klonk. Het couplet is na de Tweede Wereldoorlog uit het lied geschrapt.

Camera videoVrouw van 500 kilo na 25 jaar buiten voor operatie

Eman in haar ziekenhuisbed. Foto: EPA

Foto van 'Cerise van Vliet'

Cerise van Vliet

11 FEB 2017

Een Egyptische vrouw die maar liefst vijfhonderd kilo weegt, is met een aangepast vliegtuig van Egypte naar Mumbai (India) gevlogen om daar te worden geopereerd. Het toestel vol medische apparatuur landde zaterdag op de eindbestemming. Het was volgens Indiase media de eerste keer in 25 jaar dat de 36-jarige Eman Ahmed haar huis verliet.

De vrouw, die dan vanaf haar elfde al niet meer buitenshuis is geweest, kampt met een waslijst aan lichamelijke klachten. Zo zijn haar rechterarm en -been verlamd en heeft ze spraakproblemen. Dit komt door haar Elefantiase of olifantsziekte, die ziekte zorgt ervoor dat lichaamsdelen intens opzwellen.