In het nieuws

Mishandeling hond leidt tot uitstel filmpremière

Camera videoMishandeling hond leidt tot uitstel filmpremière

Poster van A Dog's Purpose.

Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

20 JAN 2017

PETA heeft opgeroepen tot het boycotten van de film A Dog’s Purpose met in de hoofdrol Dennis Quaid. Dit doet de dierenrechtenorganisatie nadat beelden zijn opgedoken waarop te zien is hoe een Duitse herder tijdens de opnames wordt gedwongen een kunstmatige stroomversnelling in te gaan.

De première van de Hollywoodfilm, die dit weekend plaats zou vinden, is als gevolg van alle commotie afgelast.

Doodsbange herdershond

In een filmpje is te zien hoe een Duitse herder tegenstribbelt wanneer iemand hem probeert een stroomversnelling in te duwen. Het is duidelijk dat het arme beest doodsangsten uitstaat.

De beelden gingen al snel viral en leidden tot verontwaardigde reacties. De organisatie People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) heeft opgeroepen tot een boycot van de film en wil verdere actie ondernemen. Zo wil de dierenrechtenorganisatie Lasse Halstrom, directeur van de productiemaatschappij achter de film, en producent Gavin Palone het recht afnemen om ooit nog dieren te gebruiken in films. Bovendien wil PETA de honden weghalen bij Birds & Animals Unlimited (BAU), de instantie die de dieren die in de film voorkomen heeft getraind en verzorgd.

Bovendien onthulde PETA eerder al dat op een faciliteit van BAU dieren chronisch werden verwaarloosd. En dat terwijl BAU een van de grotere dierenleveranciers is voor de film-, televisie-, en reclame-industrie. Zo leverde de organisatie dieren voor bekende producties als The Hangover, Marley and Me, Game of Thrones en Pirates of the Carribbean.

Première geannuleerd

Na de ophef besloten Universal en Amblin de première, die gepland stond voor het weekend, te annuleren. Ook werd een verklaring uitgegeven: „Omdat Amblin nog onderzoek doet naar de video die gisteren is vrijgegeven, heeft Universal Pictures besloten de première te annuleren, in het belang van A Dog’s Purpose. Amblin en Universal willen niet dat de film, waarin de relatie tussen mens en dier wordt gevierd, wordt overschaduwt door iets anders.”

Wereldwijd zou A Dog’s Purpose op 27 januari in de bioscopen te zien moeten zijn.

Op IMDB heeft de film inmiddels een 1 als beoordeling.


Views

100+

Zoektocht Koen verder met honden en tip over meisje

Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 12:41

De zoektocht in Italië naar de vermiste Koen (17) uit Soest, richt zich zondag op camping annex vakantiepark Gasparina langs het Gardameer. Die camping ligt in de buurt van de camping waar Koen zelf verbleef. De politie zoekt daar langs het water, na een melding van een getuige die in dat park werkt.

De vrouw zegt dat ze Koen en een meisje met halflang haar heeft gezien toen ze vrijdagochtend vroeg van haar werk terugkwam. Vermoedelijk is hij met het meisje langs het strand gelopen om haar terug te brengen naar haar camping Lido. Daarna zou hij mogelijk via de weg koers hebben gezet naar zijn eigen camping, Eurocamping Pacengo. Volgens een woordvoerder van de familie zijn er vermoedens wie het meisje is en wordt er geprobeerd contact met haar te krijgen.

Zoekhonden


Views

700+

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

De vrouw werd rond 05.30 uur voor haar woning door een nog onbekende man aangevallen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een jonge vrouw is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt nadat ze door een man is aangevallen en gewelddadig verkracht in Rotterdam.

Achtervolgd

De vrouw fietste rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal via de Maasboulevard naar haar woning in de Herman Bavinckstraat. Toen ze rond 05.30 uur bij haar woning aankwam, werd ze door een nog onbekende man aangevallen. De politie houdt er rekening mee dat de dader het slachtoffer heeft gevolgd vanaf het station.


Views

2k+

Na het weekend wordt het heel erg warm

Camera videoNa het weekend wordt het heel erg warm

Hoogstwaarschijnlijk krijgen we te maken met een hittegolf. Foto/ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

VANDAAG, 16:28

Het wordt heel erg warm! Dit weekend hebben we aangenaam weer gehad in heel het land. Na het weekend kunnen we een echte hittegolf verwachten. Het kan zelfs 36 graden worden.

Het wordt in een aankomende week flink zonnig en er komt warme wind. Het wordt dan geleidelijk aan ruim dertig graden. Neerslag hoeven we niet te verwachten. Dinsdag en woensdag komt de echte hitte opzetten en dat houdt dan ook een tijdje aan.

Hittegolf


Views

600+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

2k+