Man betaalt enorm geldbedrag met kleingeld

13 januari 2017 om 09:39 door Jurgen van der Hoeven
Man betaalt enorm geldbedrag met kleingeld
Archieffoto: Colourbox.

Een Amerikaanse zakenman die een bedrag van 3000 dollar moest betalen aan de Department of Motor Vehicles (DMV), heeft dat gedaan door vijf kruiwagens vol munten af te leveren. Het geheel woog een slordige 726 kilogram, zo weet The Bristol Herald Courier.

Betaling uit protest

Nick Stafford leverde meer dan 300.000 muntjes af en dat was te veel voor de telmachines. Daarom moest het personeel van DMV handmatig tellen, een klus die zeker zeven uur in beslag nam. De man deed de opmerkelijke betaling uit protest tegen de afdeling. Hij slaagde er maar niet in om personeel van de afdeling te bereiken voor meer informatie over de hoogte van belastingen die hij moest betalen.

 

Stafford wilde weten waar zijn belastingbedrag op gebaseerd was, maar kreeg daar geen duidelijkheid over: „Het zou niet uit moeten maken of je 300 dollar per jaar aan inkomstenbelasting betaalt of 300.000 per jaar, zoals ik. De ruggengraat van een vrije democratie begint namelijk met een transparante overheid”, verklaart hij zijn actie.

Stafford wilde een nummer hebben om vragen te stellen over drie te registreren auto’s en de te betalen omzetbelasting. Toen dat niet lukte, besloot hij alles maar gewoon te betalen. Hoewel, gewoon was het allerminst. Voor de ongebruikelijke betaling moest Stafford vijf kruiwagens kopen, zo’n 400 dollar, en 11 mensen inhuren die de papierrollen van de munten verwijderde. Dat duurde zo’n vier uur.

Boete betalen met kleingeld

Stafford is niet de eerste die besluit met kleingeld een hoog bedrag af te komen rekenen bij een overheidsinstantie. Metro zocht nog drie voorbeelden.

1 Brett Sanders

Bij de rechtbank in Texas keken ze raar op toen Brett Sanders met twee emmers het gebouw in kwam lopen.

Hij was veroordeeld tot een boete van 220 dollar (195 euro), omdat hij 13 kilometer te hard had gereden op een plek waar hij 50 kilometer per uur mocht rijden. De man vond dat zo’n onzin dat hij besloot het de rechtbank zo lastig mogelijk te maken.

 

2 Yannick Krommenacker

Naar eigen zeggen reed hij maar 1 kilometer te hard. Toch kreeg Yannick Krommenacker een boete van zo’n 90 euro.

De man uit het Franse Straatsburg vond die boete zo onzinnig dat hij besloot zijn boete te betalen met alleen maar munten van 1, 2 en 5 eurocent: ,,Ik wil op deze manier mijn ontevredenheid laten zien”, verklaarde de boze automobilist.

3 Brent Catterson

In Engeland hebben ze, net als in Nederland, iets als een leerplicht. Als kinderen zonder goede reden niet op school verschijnen, worden de ouders op de vingers getikt. Dat gebeurde de Brit Brent Catterson ook.

Hij hield zijn zoon een dagje thuis voor een vakantie naar Mallorca. Toen de onderwijsinspectie hem trakteerde op een boete, besloot hij die te betalen met muntjes van 1 en 2 cent.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!