In het nieuws

Camera videoMan betaalt enorm geldbedrag met kleingeld

Archieffoto: Colourbox.

Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

13 JAN 2017

Een Amerikaanse zakenman die een bedrag van 3000 dollar moest betalen aan de Department of Motor Vehicles (DMV), heeft dat gedaan door vijf kruiwagens vol munten af te leveren. Het geheel woog een slordige 726 kilogram, zo weet The Bristol Herald Courier.

Betaling uit protest

Nick Stafford leverde meer dan 300.000 muntjes af en dat was te veel voor de telmachines. Daarom moest het personeel van DMV handmatig tellen, een klus die zeker zeven uur in beslag nam. De man deed de opmerkelijke betaling uit protest tegen de afdeling. Hij slaagde er maar niet in om personeel van de afdeling te bereiken voor meer informatie over de hoogte van belastingen die hij moest betalen.

Stafford wilde weten waar zijn belastingbedrag op gebaseerd was, maar kreeg daar geen duidelijkheid over: „Het zou niet uit moeten maken of je 300 dollar per jaar aan inkomstenbelasting betaalt of 300.000 per jaar, zoals ik. De ruggengraat van een vrije democratie begint namelijk met een transparante overheid”, verklaart hij zijn actie.

Stafford wilde een nummer hebben om vragen te stellen over drie te registreren auto’s en de te betalen omzetbelasting. Toen dat niet lukte, besloot hij alles maar gewoon te betalen. Hoewel, gewoon was het allerminst. Voor de ongebruikelijke betaling moest Stafford vijf kruiwagens kopen, zo’n 400 dollar, en 11 mensen inhuren die de papierrollen van de munten verwijderde. Dat duurde zo’n vier uur.

Boete betalen met kleingeld

Stafford is niet de eerste die besluit met kleingeld een hoog bedrag af te komen rekenen bij een overheidsinstantie. Metro zocht nog drie voorbeelden.

1 Brett Sanders

Bij de rechtbank in Texas keken ze raar op toen Brett Sanders met twee emmers het gebouw in kwam lopen.

Hij was veroordeeld tot een boete van 220 dollar (195 euro), omdat hij 13 kilometer te hard had gereden op een plek waar hij 50 kilometer per uur mocht rijden. De man vond dat zo’n onzin dat hij besloot het de rechtbank zo lastig mogelijk te maken.

2 Yannick Krommenacker

Naar eigen zeggen reed hij maar 1 kilometer te hard. Toch kreeg Yannick Krommenacker een boete van zo’n 90 euro.

De man uit het Franse Straatsburg vond die boete zo onzinnig dat hij besloot zijn boete te betalen met alleen maar munten van 1, 2 en 5 eurocent: ,,Ik wil op deze manier mijn ontevredenheid laten zien”, verklaarde de boze automobilist.

3 Brent Catterson

In Engeland hebben ze, net als in Nederland, iets als een leerplicht. Als kinderen zonder goede reden niet op school verschijnen, worden de ouders op de vingers getikt. Dat gebeurde de Brit Brent Catterson ook.

Hij hield zijn zoon een dagje thuis voor een vakantie naar Mallorca. Toen de onderwijsinspectie hem trakteerde op een boete, besloot hij die te betalen met muntjes van 1 en 2 cent.


Views

200+

Zoektocht Koen verder met honden en tip over meisje

Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 12:41

De zoektocht in Italië naar de vermiste Koen (17) uit Soest, richt zich zondag op camping annex vakantiepark Gasparina langs het Gardameer. Die camping ligt in de buurt van de camping waar Koen zelf verbleef. De politie zoekt daar langs het water, na een melding van een getuige die in dat park werkt.

De vrouw zegt dat ze Koen en een meisje met halflang haar heeft gezien toen ze vrijdagochtend vroeg van haar werk terugkwam. Vermoedelijk is hij met het meisje langs het strand gelopen om haar terug te brengen naar haar camping Lido. Daarna zou hij mogelijk via de weg koers hebben gezet naar zijn eigen camping, Eurocamping Pacengo. Volgens een woordvoerder van de familie zijn er vermoedens wie het meisje is en wordt er geprobeerd contact met haar te krijgen.

Zoekhonden


Views

700+

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

De vrouw werd rond 05.30 uur voor haar woning door een nog onbekende man aangevallen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een jonge vrouw is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt nadat ze door een man is aangevallen en gewelddadig verkracht in Rotterdam.

Achtervolgd

De vrouw fietste rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal via de Maasboulevard naar haar woning in de Herman Bavinckstraat. Toen ze rond 05.30 uur bij haar woning aankwam, werd ze door een nog onbekende man aangevallen. De politie houdt er rekening mee dat de dader het slachtoffer heeft gevolgd vanaf het station.


Views

2k+

Na het weekend wordt het heel erg warm

Camera videoNa het weekend wordt het heel erg warm

Hoogstwaarschijnlijk krijgen we te maken met een hittegolf. Foto/ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

VANDAAG, 16:28

Het wordt heel erg warm! Dit weekend hebben we aangenaam weer gehad in heel het land. Na het weekend kunnen we een echte hittegolf verwachten. Het kan zelfs 36 graden worden.

Het wordt in een aankomende week flink zonnig en er komt warme wind. Het wordt dan geleidelijk aan ruim dertig graden. Neerslag hoeven we niet te verwachten. Dinsdag en woensdag komt de echte hitte opzetten en dat houdt dan ook een tijdje aan.

Hittegolf


Views

600+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

2k+