Britse vrouw bevalt tijdens dutje van gezonde zoon

Foto ter illustratie. Bron: Colourbox

Foto van 'Cerise van Vliet'

Cerise van Vliet

21 JAN 2017

Door een falende machines en een iets te hoge dosis medicijnen heeft de 23-jarige Alice Payne vrijwel niets van haar bevalling meegekregen. De jonge vrouw sliep namelijk toen ze haar zoontje Philip op 18 december ter wereld bracht.

Het apparaat dat de weeën bijhoudt werkte achteraf niet helemaal goed en ze kreeg een te hoge dosis van een versuffend middel, waardoor Alice in slaap viel tijdens haar bevalling. De privé-lerares uit Ashbourne (Engeland) werd ineens wakker terwijl haar baby toen al bijna geboren was, schrijft Daily Mail.

De dokters waren stomverbaasd te zien hoe de vrouw haar baby eruit 'perste' terwijl ze zelf een dutje deed. Hierdoor voelde ze helemaal niets van de bevalling, ze werd pas wakker toen haar zoontje al bijna geboren was.

„Omdat de monitor waarop de weeën werden bijgehouden niet goed werkte, hadden ze niet door hoe ver ik al was” vertelt de kersverse moeder. „Dus gaven ze me wat verdovende middelen zodat ik een paar uurtjes kon slapen, maar dertig minuten later realiseerden ze zich dat ik klaar was om te persen.”

Geen keizersnede

De dokters schatten de situatie verkeerd in, Alice had al tien centimeter ontsluiting en de baby kwam eraan. Omdat ze zo relaxed was, dachten de doktoren dat de vrouw niet in staat zou zijn te persen. Ze wilden de vrouw gaan klaarmaken voor een keizersnede, maar toen gebeurde een klein wonder.

Haar lichaam wist overduidelijk precies wat het moest doen en een keizersnede bleek niet nodig. De partner van de vrouw vertelde haar tijdens haar dutje dat ze moest persen, waarschijnlijk heeft ze de stem wel herkend en heeft ze ernaar geluisterd.

Veel aandacht

De bevalling trok nogal wat aandacht in het ziekenhuis, de doktoren en zusters hadden nog nooit zoiets gezien. Alice werd pas in de laatste tien tot vijftien minuten van haar bevalling wakker en viel direct weer in slaap toen de baby geboren was.

„Ik herinner me dat de zuster Philip in mijn armen wilde leggen, maar ik ging weer slapen” vertelt de vrouw. „Ik heb pas twee uur later echt kennis gemaakt met mijn zoon.” Twee dagen later mochten moeder en zoon het ziekenhuis verlaten. Philip is een gezonde baby en moeder Alice zal haar bijzondere bevalling nooit vergeten.

Toch wel jammer

Toch vindt ze het wel jammer dat ze op deze manier is bevallen: „Ondanks dat ik best blij ben dat ik de pijn van de bevalling heb gemist, had ik wel graag meer aanwezig willen zijn tijdens de geboorte van mijn eerste kind. Als hij mij nu later vraagt hoe het was, moet ik vertellen dat ik in slaap ben gevallen.”


Log in om een reactie te plaatsen

Views

0

Passagiers moeten hele vlucht in het gangpad staan

Passagiers moeten hele vlucht in het gangpad staan

Foto van 'Jordy Kruse'

Jordy Kruse

26 FEB 2017

Op een vlucht van Pakistan naar Saudi-Arabië van Pakistan International Airlines hebben vorige maand zeven passagiers in het gangpad door moet brengen. Voor hen was er op de drie uur durende vlucht geen stoel meer over.

Het vliegtuigpersoneel had de passagiers met handgeschreven boardingpasses aan boord gelaten. Opmerkelijk, want het vliegtuig zat al vol. Er waren 409 passagiers toegestaan en met de extra zeven mensen kwam het totaal op 416 passagiers.

Jongen krijgt record aan antigif na spinnenbeet

Jongen krijgt record aan antigif na spinnenbeet

Foto: Flickr/Andrey Zharkikh

Foto van 'Jordy Kruse'

Jordy Kruse

24 FEB 2017

Een 10-jarige jongen uit Australië heeft na een beet van een giftige tunnelspin een record aan tegengif toegediend gekregen. Het is een wonder dat de jongen de beet nog kan navertellen.

Jongen (13) breekt record 'rond eigen hoofd lopen'

Jongen (13) breekt record 'rond eigen hoofd lopen'

Videostill / YouTube: Guinness World Records

Foto van 'Sherida van IJsselmuide'

Sherida van IJsselmuide

19 FEB 2017

Dertien jaar oud en al een wereldrecord op je naam hebben staan. Dat doen niet veel mensen de Palestijnse Mohammed al-Sheikh na. Maar er zullen dan ook maar weinig mensen zijn die het überhaupt lukt om rond hun eigen hoofd te lopen.

Playboy toont weer blote vrouwen: naakt is normaal

Camera videoPlayboy toont weer blote vrouwen: naakt is normaal

Foto: ANP

Foto van 'Jessica Heijmans'

Jessica Heijmans

14 FEB 2017

Het Amerikaanse magazine Playboy besloot het in 2015 over een andere boeg te gooien: voortaan zouden er geen afbeeldingen van volledig naakte vrouwen te zien zijn. Deze verandering heeft niet lang stand gehouden. Maandag werd bekendgemaakt dat Playboy niet langer zonder naakt door het leven zal gaan.

„Vandaag nemen we onze identiteit terug”, aldus Cooper Hefner. De zoon van Hugh Hefner is pas een paar een paar maanden CCO (Chief Creative Officer), maar drukt nu al zijn stempel op het magazine. „Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat de manier waarop het blad naakt toonde was verouderd”, stelde Hefner op Twitter. „Maar het helemaal schrappen was een fout.”

Je kunt 'm nu kopen: de vliegende auto

Je kunt 'm nu kopen: de vliegende auto

Bron: Pal-V

Foto van 'Wouter van Loon'

Wouter van Loon

13 FEB 2017

Je moet er een flinke zak geld voor op tafel leggen, maar je kunt er dan wel eindelijk eentje kopen: een vliegende auto. Het Nederlandse bedrijf Pal-V verkoopt vanaf maandag de ‘gyrocopter’, een driewieler met een rotor. Er zijn twee modellen: de goedkoopste kost rond de 300.000 euro, de duurste een half miljoen.

Per ongeluk volkslied nazi-Duitsland tijdens Fed Cup

Per ongeluk volkslied nazi-Duitsland tijdens Fed Cup

Alison Riske in actie

Foto van 'Jordy Kruse'

Jordy Kruse

12 FEB 2017

Tijdens de openingsceremonie van de Fed Cup wedstrijd tussen de Amerikaanse Alison Riske en de Duitse Andrea Petkovic heeft de Amerikaanse tennisbond flink geblunderd. Een oude versie van het Duitse volkslied, dat wordt geassocieerd met nazi-Duitsland, werd ingezet.

In Hawaii keek men vreemd op toen het eerste couplet van het volkslied, waarin ‘Duitsland boven alles' wordt bezongen, uit de speakers klonk. Het couplet is na de Tweede Wereldoorlog uit het lied geschrapt.

Camera videoVrouw van 500 kilo na 25 jaar buiten voor operatie

Eman in haar ziekenhuisbed. Foto: EPA

Foto van 'Cerise van Vliet'

Cerise van Vliet

11 FEB 2017

Een Egyptische vrouw die maar liefst vijfhonderd kilo weegt, is met een aangepast vliegtuig van Egypte naar Mumbai (India) gevlogen om daar te worden geopereerd. Het toestel vol medische apparatuur landde zaterdag op de eindbestemming. Het was volgens Indiase media de eerste keer in 25 jaar dat de 36-jarige Eman Ahmed haar huis verliet.

De vrouw, die dan vanaf haar elfde al niet meer buitenshuis is geweest, kampt met een waslijst aan lichamelijke klachten. Zo zijn haar rechterarm en -been verlamd en heeft ze spraakproblemen. Dit komt door haar Elefantiase of olifantsziekte, die ziekte zorgt ervoor dat lichaamsdelen intens opzwellen.