Britse vrouw bevalt tijdens dutje van gezonde zoon

21 januari 2017 om 17:49 door Cerise van Vliet
Britse vrouw bevalt tijdens dutje van gezonde zoon
Foto ter illustratie. Bron: Colourbox

Door een falende machines en een iets te hoge dosis medicijnen heeft de 23-jarige Alice Payne vrijwel niets van haar bevalling meegekregen. De jonge vrouw sliep namelijk toen ze haar zoontje Philip op 18 december ter wereld bracht.

Het apparaat dat de weeën bijhoudt werkte achteraf niet helemaal goed en ze kreeg een te hoge dosis van een versuffend middel, waardoor Alice in slaap viel tijdens haar bevalling. De privé-lerares uit Ashbourne (Engeland) werd ineens wakker terwijl haar baby toen al bijna geboren was, schrijft Daily Mail.

De dokters waren stomverbaasd te zien hoe de vrouw haar baby eruit 'perste' terwijl ze zelf een dutje deed. Hierdoor voelde ze helemaal niets van de bevalling, ze werd pas wakker toen haar zoontje al bijna geboren was.

„Omdat de monitor waarop de weeën werden bijgehouden niet goed werkte, hadden ze niet door hoe ver ik al was” vertelt de kersverse moeder. „Dus gaven ze me wat verdovende middelen zodat ik een paar uurtjes kon slapen, maar dertig minuten later realiseerden ze zich dat ik klaar was om te persen.”

Geen keizersnede

De dokters schatten de situatie verkeerd in, Alice had al tien centimeter ontsluiting en de baby kwam eraan. Omdat ze zo relaxed was, dachten de doktoren dat de vrouw niet in staat zou zijn te persen. Ze wilden de vrouw gaan klaarmaken voor een keizersnede, maar toen gebeurde een klein wonder.

Haar lichaam wist overduidelijk precies wat het moest doen en een keizersnede bleek niet nodig. De partner van de vrouw vertelde haar tijdens haar dutje dat ze moest persen, waarschijnlijk heeft ze de stem wel herkend en heeft ze ernaar geluisterd.

Veel aandacht

De bevalling trok nogal wat aandacht in het ziekenhuis, de doktoren en zusters hadden nog nooit zoiets gezien. Alice werd pas in de laatste tien tot vijftien minuten van haar bevalling wakker en viel direct weer in slaap toen de baby geboren was.

„Ik herinner me dat de zuster Philip in mijn armen wilde leggen, maar ik ging weer slapen” vertelt de vrouw. „Ik heb pas twee uur later echt kennis gemaakt met mijn zoon.” Twee dagen later mochten moeder en zoon het ziekenhuis verlaten. Philip is een gezonde baby en moeder Alice zal haar bijzondere bevalling nooit vergeten.

Toch wel jammer

Toch vindt ze het wel jammer dat ze op deze manier is bevallen: „Ondanks dat ik best blij ben dat ik de pijn van de bevalling heb gemist, had ik wel graag meer aanwezig willen zijn tijdens de geboorte van mijn eerste kind. Als hij mij nu later vraagt hoe het was, moet ik vertellen dat ik in slaap ben gevallen.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!