Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 5 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Duiker komt om door steek pijlstaartrog

Een professioneel duiker is in een aquarium om het leven gekomen door toedoen van een pijlstaartrog. De 62-jarige Philip Chan overleed dinsdag aan zijn verwondingen in een ziekenhuis in Singapore.

Ervaren duiker

Chan was werkzaam in Underwater World, een park dat eerder dit jaar de deuren sloot, omdat het niet langer kon concurreren met andere aquaria. Chan werkte al in het park sinds de opening in mei 1991.

You meet a lot of people on your life's journey. If you're lucky, you'll meet someone who will inspire you and become…

Posted by Renee Li on Tuesday, October 4, 2016

De politie doet onderzoek naar de „onnatuurlijke dood” van Chan. In een officiële verklaring noemt Haw Par Corporation, eigenaar van het park, het een ‘tragisch incident’: „Meneer Chan was een van de tien personeelsleden die is gebleven om voor de dieren te zorgen terwijl er een nieuw thuis voor ze werd gezocht”, aldus een woordvoerder.

Veel dieren worden overgebracht naar een aquarium in China. Het transfereren van de dieren is voorlopig uitgesteld.

Giftige pijlstaartrog

Pijlstaartroggen hebben een gekartelde stekel op de staart die giftig is en die vaak wordt gebruikt als verdedigingsmechanisme wanneer ze zich bedreigd voelen. Steken van de dieren zijn pijnlijk, maar het komt zeer zelden voor dat mensen worden aangevallen door een pijlstaartrog. In 2006 kwam de wereldberoemde dierenkenner Steve Irwin ook om het leven door een pijlstaartrog. Hij werd in de borst getroffen.

Underwater World was ooit een heel populair park, maar kreeg veel kritiek te verduren omdat er onder meer zeldzame roze dolfijnen te vinden waren. Sommigen waren uit het wild gehaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.