Cubaanse volleyballers schuldig verkrachting Finse

20 september 2016 om 11:29 door Steven Musch
Cubaanse volleyballers schuldig verkrachting Finse
Foto ter illustratie: ANP

Vijf Cubaanse volleybalspelers zijn schuldig bevonden aan het verkrachten van een vrouw in Finland, meldt de krant Yle. Volgens de Pirkanmaa rechtbank waren de spelers van het Cubaanse nationale volleybalteam betrokken bij een groepsverkrachting die in juli plaatsvond tijdens het World League toernooi in Tampere, in het zuidwesten van Finland.

Vier mannen, waaronder de aanvoerder van het volleybalteam, hebben celstraffen van vijf jaar opgelegd gekregen en de vijfde volleyballer is veroordeeld tot drie en een half jaar cel. De zesde verdachte is vrijgesproken.

De volleybalspelers werden op 2 juli aangehouden nadat een vrouw had verklaard dat zij was verkracht in een hotel in Tampere. Aanvankelijk werden acht mannen aangehouden, maar twee spelers werden al snel weer vrijgelaten.

De Cubanen ontkenden in eerste instantie. Volgens hen had de vrouw ingestemd met seks. De rechtbank achtte het echter bewezen dat de geslachtsgemeenschap tegen de wil van de Finse vrouw in plaatsvond. Bovenop de celstraf moeten de volleyballers een schadevergoeding van 24.000 euro betalen.

Spelen in Rio

Het Cubaanse volleybalteam was in Tampere om mee te doen aan de World League in Finland. Door de aantijgingen werden, vlak voor de Olympische Spelen in Rio, twee coaches van het Cubaanse team ontslagen. Desondanks deed het team mee in Rio, zonder de zes spelers en met nieuwe coaches. Alle wedstrijden werden in Rio echter verloren.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!