Remco Visser
Remco Visser Nieuws 20 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Zielig! Oudste tijger ter wereld overleden

De oudste tijger ter wereld is niet meer. Machali, die haar dagen doorbracht in het Indiase wildreservaat van Ranthambore, is eerder deze week op ongeveer 20-jarige leeftijd overleden, zo meldt International Business Times.

Machali, die altijd in het wild heeft geleefd, werd ruim vijf tot tien jaar ouder dan haar soortgenoten. Volgens de parkopzichters stierf ze een natuurlijke dood. De laatste jaren van haar leven leed de roofkat al aan een teruglopend gezichtsvermogen en uitvallende tanden. Door haar ouderdomskwaaltjes raakte ze ook veel van haar oorspronkelijke territorium kwijt aan rivales.

De naam van de tijger was Indiaas voor vis, vanwege een visvormig patroon op haar kop. Daarnaast had ze meerdere bijnamen, waaronder Tiger Queen en Crocodile Killer. Waar ze die laatste titel aan verdiende, kun je hieronder zelf zien.

https://www.youtube.com/watch?v=uYC_R-tsrEU

Foto’s

Daarnaast stond de tijger bekend als het meest gefotografeerde exemplaar en speelde ze tevens de hoofdrol in een natuurdocumentaire van National Geographic.

https://www.youtube.com/watch?v=7_gERPEAyFA

De Indiase overheid eerde de tijger vorig jaar al met een speciale postzegel en het dier had zelfs een eigen Facebook-pagina. Machali laat ruim een dozijn nakomelingen na.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.