In het nieuws

Moslima's gedwongen te ontkleden op Franse stranden

Camera videoMoslima's gedwongen te ontkleden op Franse stranden

Een vrouw demonstreert een burkini. Foto: ANP

Foto van 'Hester Ramaker'

24 AUG 2016

Op het strand van Cannes is een moslima gedwongen haar kleding uit te trekken voor het oog van alle strand bezoekers. Agenten liepen het strand op en zeiden dat haar kleding, een hoofddoek, legging en shirt, verboden was. Ze kreeg ook een boete van 39 euro.

Pepperspray

Gewapend met pepperspray en gummistokken liepen vier agenten het strand op. De vrouw lag daar, volgens omstanders, al een tijdje rustig te zonnebaden. De agenten wezen haar op het verbod om boerkini's te dragen op het strand in Frankrijk en geboden haar haar kleding uit te trekken. Kleding die ze voor haar religie draagt om haar zedigheid te beschermen. Ze kreeg daarnaast een waarschuwing en een boete van 39 euro omdat ze de wet overtreed, meldt Daily Mail.

Huilende kinderen

Ook een andere vrouw werd gedwongen haar kleding uit te trekken. De 34-jarige vrouw, Siam, was met haar kinderen aan het spelen op het strand toen er plots een aantal agenten met pepperspray naast haar stonden. Haar kinderen stonden er naast te huilen. Zij kreeg een boete van 38 euro.

Ongeloof

Siam zei dat ze zich comfortabel voelt in haar kleding. Ook zij droeg een hoofddoek, shirt en legging. Bovendien beschermde het haar tegen de felle Franse middag zon. Eerst weigerde ze zich uit te kleden of de boete in ontvangst te nemen. Later nam ze de boete toch aan, want haar kinderen begonnen intussen te huilen. Ook krijgt ze een strafblad. Siam: „Vandaag worden we geweerd van het strand. Morgen mogen we de straat niet meer op? Morgen mogen we onze religie niet eens uitoefenen?

Verbod

Recent heeft de burgemeester van Cannes een verbod op boerkini's uitgeroepen. Volgens hem is de kleding ‘het uniform van de extremistische Islam’. Dergelijke kledingkeuze zou volgens hem kunnen zorgen voor onrust.

Tegenstanders vinden dat het verbod juist extremisme in de hand werkt. Ze stellen dat dit juist is wat IS in de hand werkt. Deze beelden gebruiken zij voor hun propaganda om te laten zien dat het Westen hen geen vrijheid gunt.


Views

500+

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.

Hulpdiensten kregen omstreeks half zeven een melding dat er iets mis was. Omstanders die het kind uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen even later de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer, en of het gaat om een jongen of een meisje, zegt de politie niets.


Views

500+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 3

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

1k+

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Op een strand dichtbij de Marokkaanse stad Rabat draagt één vrouw een bikini, terwijl de andere volledig bedekt de zee in is gegaan. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

In Marokko is ophef ontstaan over een campagne die ervoor moet zorgen dat mannen hun vrouwen ontmoedigen om met bikini naar buiten te gaan. Met de hashtag #WeesEenMan worden mannen opgeroepen hun vrouw niet onbedekt of 'onzedig' naar buiten te laten gaan.

Dat meldt de NOS. De campagne is opgezet door een op de islam geïnspireerde Facebook-pagina. Hun oproep met de hashtag #WeesEenMan werd ruim 14.000 keer gedeeld en krijgt veel aandacht in grotere steden als Rabat.

Macho-ideeën


Views

1k+

Likeability of 3

Vriendin van boer Olke uit BZV overleden

Foto van 'Constance van Amstel'

6 FEB 2018

Karen, de vriendin van de Texaanse boer Olke Jongsma uit het laatste seizoen van Boer Zoekt Vrouw Internationaal, is overleden. Dat heeft de redactie van het tv-programma dinsdag laten weten. Karen is gestorven aan de gevolgen van borstkanker.

Karen en Olke leerden elkaar kennen vlak na de opnames van Boer Zoekt Vrouw Internationaal waarin het de grote melkveehouder niet gelukt was om een vrouw te vinden. De Nederlandse Sandra bleek na een ingewikkeld traject niet de ware. Tijdens de terugblikaflevering destijds werd duidelijk dat Olke de liefde toch had gevonden bij Karen, een dame die nota bene bij hem in de buurt woonde.

Boer Olke en zijn logees (v.l.n.r.) Harriet, Alberdien, Sandra. /KRO-NCRV


sad
user_cdf319e50003f0ba99427b0a60d80e4461264ff9_avatar

Views

3k+