In het nieuws

Eigen afstandsbediening voor honden

Hip! Eigen afstandsbediening voor honden

Foto: Colourbox

Foto van 'Remco Visser'

2 JUL 2016

Je moet niet raar opkijken als je over een tijdje de hond betrapt voor de televisie als je thuiskomt. Een Engelse diervoedingsfabrikant is namelijk bezig met de ontwikkeling van een heuse afstandsbediening, speciaal voor viervoeters.

De afstandsbediening werkt volgens fabrikant Wagg exact als de gebruikelijke versie, maar is wel aangepast voor hondenpoten. Zelfs met kwijlende rassen is rekening gehouden; het gadget is namelijk uitgevoerd in waterdicht plastic. De afstandsbediening werd ontworpen in samenwerking met de University of Central Lancashire.

„Uit onderzoek is naar voren gekomen dat honden nu al 9 uur per week televisie kijken met hun baasjes”, aldus wetenschapper Ilyena Hirskyj-Douglas. „Het wordt dus hoog tijd dat ze wat invloed krijgen op waar naar gekeken wordt.”

Prototype

De afstandsbediening is nu overigens nog slechts een prototype. Wagg weet nog niet wanneer het model daadwerkelijk op de markt komt.

BEKIJK OOK


  Verstappen eindigt vierde in Monaco door tijdstraf

  Bottas, Hamilton en Verstappen voor aanvang van de race ©ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  25 MIN

  Hoewel hij als tweede over de streep kwam, zat er zondag geen podiumplaats in voor de Limburgse Redbull coureur. Een straftijd van 5 seconden gooide roet in het eten.

  Hierdoor eindigde de Nederlander coureur als vierde in de race over het beroemde stratencircuit van het prinsdom. De winst ging voor de vierde keer dit seizoen naar de Brit Lewis Hamilton.


  Geen winkelhart is compleet zonder treurig Hema-pand

  Foto van 'Jelmer Visser'

  42 MIN

  Het knalrode woordmerk van HEMA is misschien wel een van de meest beeldbepalende elementen in de Nederlands binnensteden, dorpskernen en winkelcentra.

  De keten heeft zo'n 800 vestigingen verspreid door het hele land, maar heb je weleens gelet op de panden? Deze vallen namelijk bovengemiddeld vaak nogal op.


  Rebelse Belg trekt broek naar beneden in stemhokje

  Het feest van de democratie in België ©Facebook

  Foto van 'Jelmer Visser'

  2 UUR

  Waar Nederland donderdag al aan de beurt was om te stemmen voor het Europees Parlement gebeurt dit in de meeste andere lidstaten, waaronder België, pas zondag. Niet iedereen lijkt dit feest van de democratie echter even serieus te nemen.

  In Antwerpen vond een rebelse stemmer het kennelijk dusdanig benauwd in het stemhokje dat hij zijn gulp openritste en riem lostrok om vervolgens de zwaartekracht zijn werk te laten doen, zo schrijft het Laatste Nieuws.

  Belgische verkiezingsmoppen


  Ga naar Lollapalooza in Berlijn met € 25,- korting

  Foto: Stephan Flad

  In samenwerking met CJP

  22 MEI 2019

  Altijd leuk als je een festival in het buitenland pakt: je weet ineens wat er speelt in Spanje, Duitsland of Italië. Op Lollapalooza Festival sta je bijvoorbeeld oog in oog met Kraftklub: fris en fruitige gitaarpop in de stijl van Two Door Cinema Club en The Strokes. Maar een dikke lijst aan internationale artiesten zie je net zo goed tijdens ons eigen popfestival in het Pinksterweekend. Of misschien ben jij zelf artistiek talent in de dop? Ontdek de nieuwe CJP-deals hier. Scoor je tickets snel of bestel eerst je CJP direct onderaan deze pagina.

  Lollapalooza Festival: € 25,- korting op je ticket + reis

  Foto: Stephan Flad


  New York zet geiten in als onkruidbestrijders

  De geiten gingen meteen aan de slag ©Reuters, still

  Foto van 'Jelmer Visser'

  3 UUR

  Een kudde van 25 geiten gaat de hoveniers van het New Yorkse Riverside Park de komende weken helpen met het bestrijden van invasieve plantensoorten. 

  Deze hulp is ingeschakeld omdat het park last heeft van de woekerende gifsumak (in het Engels beter bekend als poison ivy). De dieren zijn afgelopen week onder grote belangstelling en gejuich uitgezet in het park.


  Win 2 kaarten voor MELT Festival!

  Foto van 'Metro'

  23 MEI 2019

  Wil jij met vriend of vriendin naar Melt op het terrein van de voormalige kolenmijn Ferropolis in Duitsland? Doe dan mee aan deze winactie van Metro en Festival.Travel en wie weet gaan jullie van 19-21 juli los op de beste pop-, hiphop- en elektronische acts!

  Melt vindt plaats aan het Gremminmeer tussen de industriële bouwwerken, hijskranen, graafmachines en pakhuizen, die voor een unieke sfeer zorgen. Overdag wordt er gechilld op het strand, ’s avonds transformeren kleurrijke en visuele kunstinstallaties het festivalterrein tot een futuristische lichtstad. Dit jaar check je op Melt onder meer: Bon Iver, Asap Rocky, Jorja Smith, Skepta, Solomun, Four Tet, Modeselektor live, Bilderbuch, Rin, The Black Madonna, Bonobo dj, David August en Charlotte de Witte.

  Kans maken op 2 kaarten? Vul hieronder jouw gegevens in:


  Vermiste trucker zat vast in Poolse cel

  Vermiste trucker zat vast in Poolse cel

  Rob Wijhers wordt sinds 21 mei vermist. Foto: Politie

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 12:54

  De sinds 21 mei vermiste vrachtwagenchauffeur Rob Wijhers uit Limburg heeft vermoedelijk een nacht vast gezeten in een Poolse cel. Volgens de politie had hij te diep in het glaasje gekeken en moest hij zijn roes uitslapen in de cel. Na een nacht werd hij weer vrijgelaten, maar sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

  Persoonlijke spullen

  De 52-jarige trucker was in Polen voor zijn werk. Op 21 mei had zijn dochter voor het laatst contact met hem. Hij bevond zich toen in Slubice, vlak over de Duitse grens bij Franfurt an der Oder. De vrachtauto van Wijhers werd daar gevonden met zijn persoonlijke spullen er nog in, waaronder zijn telefoon.


  Camera videoWin een EasyToys box twv € 150,-

  Foto van 'Metro'

  20 MEI 2019

  Het is masturbatiemaand en dat vieren we bij EasyToys. Tijd voor jezelf, tijd voor mei! Met de #MyGuiltyPleasure box van EasyToys heb je alle ingrediënten in huis voor een sexy avond vóór en mét jezelf. Kans maken? Vul hieronder jouw gegevens in:

  Kun je niet wachten op de prijsuitreiking of ben je nieuwsgierig naar al onze andere producten? Bekijk dan ons ruime assortiment met spannende speeltjes op easytoys.nl.


  Sudoku van de dag

  Foto van 'Metro'

  23 MEI 2019

  Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


  Fietser overleden na val in Mook

  Fietser overleden na val in Mook

  De fietser uit Wijchen was ernstig gewond en werd naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Foto: ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 12:40

  Een fietser is in de nacht van zaterdag op zondag overleden aan de gevolgen van een ongeluk in het Noord-Limburgse dorp Mook. De 67-jarige man uit Wijchen overleed in het ziekenhuis in Nijmegen.

  Het ongeluk gebeurde zaterdagavond rond 21.00 uur. De 67-jarige man fietste samen met een andere fietser over Groesbeekseweg. Na een tijdje bleek dat de man uit Wijchen achterop was geraakt. De andere fietser, die voorop reed, keerde terug en zag de 67-jarige man gewond op de grond liggen.

  De fietser uit Wijchen was ernstig gewond en werd naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Daar bleek alle hulp vergeefs.


  Ultieme poging tot overleg over ov-staking

  Ultieme poging tot overleg over ov-staking

  Het kort geding dat op 10.00 uur op Schiphol begon, is geschorst. Foto: ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 11:30

  Vakbonden, NS, Schiphol en de gemeente Haarlemmermeer doen een ultieme poging om tot een oplossing te komen voor de bereikbaarheid van de luchthaven tijdens de staking van het openbaar vervoer dinsdag. Het kort geding dat Schiphol had aangespannen is geschorst.

  Openbare orde

  De luchthaven maakt zich zorgen over de openbare orde als Schiphol niet met de trein bereikbaar is. De gemeente Haarlemmermeer deelt die zorgen en sloot zich aan bij het kort geding.


  Scooterrijder overleden bij ongeluk in Baarn

  Scooterrijder overleden bij ongeluk in Baarn

  Voor zover bekend zijn er geen andere mensen betrokken bij het ongeluk. Foto: ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 11:09

  Een 55- jarige man uit Baarn is in de nacht van zaterdag op zondag overleden bij een verkeersongeluk op de Tolweg in Baarn. Ondanks reanimatiepogingen overleed hij ter plekke.

  Het ongeluk gebeurde rond 01.15 uur op de Tolweg. Uit het eerste onderzoek blijkt dat de man de struiken in is gereden en vermoedelijk met zijn scooter over de kop is geslagen.

  Getuigen


  Schiphol spant kort geding aan om ov-staking

  Schiphol spant kort geding aan om ov-staking

  Schiphol wil voorkomen dat de luchthaven onbereikbaar wordt via het ov. Foto: ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 10:50

  Schiphol spant een kort geding aan tegen de vakbonden. De luchthaven wil hiermee afdwingen dat Schiphol dinsdag tijdens de landelijke ov-staking bereikbaar blijft via het openbaar vervoer. Het kort geding is zondag om 10.00 uur op Schiphol begonnen.

  De afgelopen dagen heeft de luchthaven overleg gevoerd met de bonden, maar dat heeft zondagochtend tot niets geleid.

  Extra druk op de weg


  Kind (5) ernstig gewond door ongeval op springkussen

  Kind (5) ernstig gewond door ongeval op springkussen

  Het jongetje is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Foto: ANP

  Foto van 'Metro'

  VANDAAG, 10:14

  Een 5-jarige jongetje uit het Brabantse Rucphen is zaterdag ernstig gewond geraakt tijdens een ongeluk met een springkussen. Het gebeurde rond 20.00 uur bij in sportpark.

  'Zorgwekkende toestand'

  Het springkussen zakte door een nog onbekende oorzaak in elkaar. Daarbij raakte het jongetje ernstig gewond. Hulpdiensten waren in groten getale aanwezig om het jongetje te helpen. Hij is volgens de politie in ‘zorgwekkende toestand’ naar het ziekenhuis in Rotterdam overgebracht.


   Grote brand bij afvalverwerker in Hengelo

  Grote brand bij afvalverwerker in Hengelo

  Bij de brand kwam veel rook vrij. Foto: ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 09:40

  Op het terrein van afvalverwerkingsbedrijf Twence in Hengelo heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand gewoed. Het gebouw van 10.000 vierkante meter is zo goed als verwoest.

  De brand woedde in het gebouw waar gft-afval van Twente wordt verwerkt. De hal en de installatie zijn volledig verwoest.

  De brand brak rond 00.30 uur uit. De brandweer was aanwezig met meerdere bluswagens om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar andere panden. Rond 06.00 uur zondagochtend was de brandweer het vuur de baas. Wel zal het nablussen nog enige tijd in beslag nemen.


  Poging brandstichting bij politiebureau Eindhoven

  Poging brandstichting bij politiebureau Eindhoven

  De ingang van het bureau liep lichte schade op. Foto: ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 09:29

  Onbekenden hebben zondagochtend vroeg uur geprobeerd om het hoofdbureau van de politie in Eindhoven in brand te steken. Er werd een brandend voorwerp tegen de draaideur van het politiebureau gegooid.

  „Er waren meteen vlammen,” aldus een woordvoerder. Agenten zagen de vlammen van achter de balie en konden het vuur zelf snel blussen. Wat voor een brandend voorwerp er naar het bureau werd gegooid, is niet bekend.

  Geen vermoeden


  'Pensioensysteem is te ingewikkeld om uit te leggen'

  Foto ter illustratie. / Colourbox

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  Scheidend directeur Gerard Riemen van de Pensioenfederatie vindt dat pensioenfondsen „zich nergens voor hoeven te schamen". De pensioenfondsen hebben het goed gedaan, zegt hij in een afscheidsinterview in het AD.

  „Aan het begin van de crisis hadden we 600 miljard euro pensioenvermogen, nu is dat al ruim 1400 miljard. Dat er desondanks kortingen op de pensioenen dreigen, is meer het gevolg van ontwikkelingen op de financiële markten dan aan de besturen van de pensioenfondsen", zegt Riemen, die in oktober vertrekt en dan elf jaar leiding heeft gegeven aan de belangenbehartiger van de Nederlandse pensioenfondsen.

  Niet blij


  Politie publiceert nieuwe foto verdachte Lyon

  De dader van de aanslag op de fiets. / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  GISTEREN

  De politie heeft nieuwe beelden vrijgegeven van de man die verdacht wordt van de bomaanslag in Lyon. De politie zoekt nog steeds met 100 agenten naar de dader. Het gaat om een man van 30 à 35 jaar die vlak voor de explosie rijdend op een fiets is gezien. Zijn identiteit is nog niet achterhaald.

  ANP

  Door de aanslag vrijdag op een wandelpromenade in het centrum van de stad raakten dertien mensen gewond. Volgens de onderzoekers is de bom van een afstand tot ontploffing gebracht. De dader zette een papieren zak bij een bakkerij en stapte toen op de fiets. In de zak zaten behalve een explosief stukken metaal. De aanslag is nog steeds niet opgeëist.


  Likeability of2

  Potvis dood gevonden in Sicilië met maag vol plastic

  Foto van de aangespoelde potvis

  Foto van 'Daisy Heyer'

  GISTEREN

  Dierenactivisten zijn verontrust door weer een triest geval van dierenleed. Een potvis is dood aangespoeld aan de kust van Sicilië met een enorme hoeveelheid plastic in de maag, meldt CNN.

  Greenpeace Italië vertelde dat het karkas van het jonge beest - de leeftijd wordt geschat op 7 jaar oud - vrijdag aanspoelde aan het strand van Cefalu, een populaire toeristenbestemming in Sicilië.

  Grimmige foto's van het beest gaan het internet over. Daarop is te zien dat de buik vol zat met plastic zakken en andere plastic objecten.


  sad
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar