In het nieuws

Man overleeft kogels Orlando dankzij zijn moeder

Mensen herdenken de slachtoffers van de schietpartij in een homoclub in Orlando. Foto: ANP

Foto van 'Eefje van Son'

21 JUN 2016

Er vielen 49 doden tijdens de enorme schietpartij in homoclub Pulse in Orlando, waaronder Brenda Lee Marquez-McCool. De moeder was met haar zoon, Isaiah Henderson (21), een avondje op stap toen er harde schoten boven de muziek uit klonken. In plaats van weg te lopen, wierp Brenda zich op haar zoon om hem te beschermen tegen de kogelregen van schutter Omar Mateen. Ze redde daarbij het leven van Isaiah, maar liet zelf het leven.

Maandag was de begrafenis van de liefhebbende moeder in een kerk in Orlando en tijdens de dienst bracht haar zoon, bijna niet in staat om te staan, een ode aan zijn moeder, zo schrijft ABC News. „Ik had niet verwacht dat haar leven vlak voor mijn ogen zou worden beëindigd”, zei Isaiah vlak voordat hij in tranen uitbarstte. „Mijn moeder ontving iedereen met open armen. Ze hield van iedereen, wat er ook gebeurde.” Intussen snelde zijn boers naar Isaiah toe om hem staande te houden tijdens zijn hulde. „Ik heb niet gestopt met huilen sinds haar dood.”

Humor

Naast alle droevige woorden, waren en ook veel humoristische momenten tijdens de begrafenis. Zo werd Brenda door andere sprekers herinnerd als een veerkrachtige vrouw die een familieleider en een vechter was. Ook liet Isaiah in zijn verhaal weten dat hij een zijn moeder vaak voor de lol worstelden en dat hij dan altijd verloor. Ook in de club verloor hij van haar. „Ik heb natuurlijk verloren, ze is een linebacker!”, grapte hij. Zijn familie bulderde van het lachen.

Veel van Brenda’s kinderen spraken op de begrafenis, ze had er tenslotte elf. Vanwege alle kinderen was er slechts één broer van alle zussen en broers van Brenda die sprak. Hij had het heel moeilijk tijdens het vertellen van alle lovende woorden over haar. „Mijn hart staat in brand, ik heb geen woorden meer”, zei de broer tegen de familie en vrienden in de kerk.

150 witte ballonnen

Aan het einde van de begrafenis liep de hele familie naar buiten naar de rotonde bij de kerk, vervolgens lieten ze 150 witte ballonnen op in haar naam. Daarna trokken de familieleden zich terug om met elkaar te rouwen om het verlies.

Brenda was 49 jaar oud en werd geboren in Brooklyn, New York. Ze woonde in Orlando toen ze werd vermoord.

BEKIJK OOK


  Views

  100+

  Overleg hervorming pensioenstelsel mislukt

  Overleg hervorming pensioenstelsel mislukt

  Gesprekspartners verlaten ministerie van Sociale Zaken na het mislukken van het overleg / ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  1 UUR

  De gesprekken over de hervorming van het pensioenstelsel zijn op niets uitgelopen. De onderhandelaars meldden dat ze er dinsdagavond niet uitkwamen.

  Oplossingen

  Volgens Hans de Boer, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, ligt de schuld bij de vakbeweging. „Er lag een heel goed aanbod van het kabinet." FNV-voorman Han Busker laat weten dat het niet lukte „de kloof" tussen werkgevers, kabinet en bonden te overbruggen. „U snapt dat wij structurele oplossingen voor onze leden willen. Er is een groot probleem met de veel te snelle ophoging van de AOW-leeftijd en wij kwamen niet verder dan incidentele oplossingen."


  Views

  84

  Voedingscentrum: 'Laat dat biefstukje links liggen'

  Voedingscentrum: 'Laat dat biefstukje links liggen'

  Mannen zouden op wekelijkse basis 400 gram minder vlees moeten eten / ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  2 UUR

  Mannen moeten minder vlees gaan eten, dat vindt het Voedingscentrum. Daarom start de centrum een campagne: 'Er is meer dan vlees.'

  Gezondheid en milieu

  Met de campagne wil het Voedingscentrum mannen attenderen op de alternatieven voor bijvoorbeeld een biefstuk. „Vaker kiezen voor peulvruchten, noten en ei levert winst op voor je gezondheid én het milieu’’, aldus het centrum. Het advies is niet meer dan 500 gram vlees per week te eten.


  Views

  200+

  Hoe jongeren regelen dat wonen betaalbaar blijft

  Hoe jongeren regelen dat wonen betaalbaar blijft

  Als je eenmaal je huisje op de kop hebt getikt, houd je je leven het liefst een beetje betaalbaar. / Foto's: Colourbox

  In samenwerking met FFP

  VANDAAG, 07:00

  Wonen is er de laatste jaren niet goedkoper op geworden. Wat heet! Het blijft nog wel een tijdje zo, melden deskundigen. Ooit was het allemaal veel gemakkelijker. Je kocht een huis, je nam een hypotheek waarin alle bijkomende kosten waren meegenomen en je trok de rente van de belasting af. Hoe je je lening na 30 jaar ging aflossen? Dat was geen zaak voor de fiscus. Woninghuren stegen ondertussen maar een beetje met de prijsindex mee.

  Jongeren de dupe

  Maar ja, we zijn in 2018 aanbeland. Woonlasten zijn voor de meeste mensen nu veruit de grootste kostenpost van de maand. Vooral jongeren hebben of krijgen te maken met allerlei barrières. Ongewenst, maar we moeten er mee dealen. De belangrijkste punten waar de jonge generatie tegenaan loopt:


  Views

  300+

  Baudet houdt kamer wakker met tientallen vragen

  Baudet houdt kamer wakker met tientallen vragen

  'Zeemeeuwpoliticus' Baudet tijdens debat / ANP

  Foto van 'metronieuws'

  2 UUR

  Na een lange werkdag wil je het liefste gewoon je bed in duiken, maar dat zat er dinsdag niet in voor een aantal Tweede Kamerleden. Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet begon rond half twee 's nachts met zijn spreektijd en stak af met honderd retorische vragen over het VN-migratiepact.

  'Het interesseert hem geen bal'

  Pas na 55 vragen kwam de eerste interruptie, schrijft het Algemeen Dagblad. Malik Azmani (VDD) vroeg zich af „wat we hier aan het doen zijn". Azmani was van mening dat het „de heer Baudet geen bal interesseert wat wij hiervan vinden".


  Views

  300+

  Rennen of ‘enteren’: 16 game-deals voor Black Friday

  Rennen of ‘enteren’: 16 game-deals voor Black Friday

  Advertorial Mediamarkt

  19 NOV 2018

  Voor wie kortingskoopjesdag Black Friday niet snel genoeg kan komen, heeft Metro alvast informatie over deals om je erop voor te bereiden of vanaf dinsdag 20 november al te verzilveren. In dit geval: game-deals!

  Mediamarkt speelt al sinds Black Friday uit Amerika kwam overwaaien in op deze kortingsdag in winkels en webshops. Mediamarkt heeft dit jaar, zowel in de winkel als online, het gamen als belangrijk speerpunt. Daarom hieronder 16 game-deals op een rij. Lees dit artikel komende vrijdag nog eens. Want dan komt er één extra deal, speciaal voor Black Friday zelf.

  Ook pre-orderen


  Views

  2k+

  Tienduizenden kinderen overleden in Jemen

  Tienduizenden kinderen overleden in Jemen

  Meer dan tachtigduizend kinderen zijn overleden aan de gevolgen van ondervoeding / ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  3 UUR

  Vele tienduizenden kinderen zijn de afgelopen jaren in Jemen een hongerdood gestorven. Dat concludeert kinderrechtenorganisatie Save the Children. Er woedt al jaren een burgeroorlog in het land.

  Ondervoeding

  Save the Children evalueerde sterftecijfers en stelt dat er tussen april 2015 en oktober 2018 al tienduizenden kinderen zijn overleden. „84.701 kinderen zijn overleden", aldus de organisatie. „Dit zijn onbehandelde gevallen van ernstige, acute ondervoeding bij kinderen jonger dan vijf jaar."


  Views

  200+

  Insight ‘4K Ultra HD TV’: verhalen achter de actiesportersvideo icon
  01:01

  In samenwerking met Insight TV

  19 NOV 2018

  Insight ‘4K Ultra HD TV’: verhalen achter de actiesporters

  Nederland is sinds september een tv- en onlinezender rijker. Insight TV zendt uit in Ultra HD en dat is mooi voor iedereen die een 4K-televisie in huis heeft. Hoog tijd om Insight TV even voor te stellen.

  Met extreem scherp beeld brengt Insight TV actiesporten, lifestyle en entertainment. Belangrijk daarbij: de verhalen achter de mensen. Natuurlijk zie je bijvoorbeeld de actiesporten, maar voor alle levendige verhalen van al die mensen die zich aan die sporten wagen.

  Kortingscode voor Metrolezers

  Hier zie je Insight TV in één minuut. KPN-klanten vinden de zender onder nummer 38 en anders kun je ook kijken via Insight.tv. Voor Metro-lezers is er een speciale actie ->

  Insight TV


  Views

  700+

  LHBT'ers voelen zich nog vaak onveilig

  LHBT'ers voelen zich nog vaak onveilig

  30 procent van de LHB's voelt zich wel eens onveilig / ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  3 UUR

  Nog steeds hebben lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT) meer negativiteit in hun leven dan hetero's. Dat meldt het Sociaal en Cultuur Planbureau (SCP) in de LHBT-monitor.

  Respectloos

  Positief is dat lesbiennes, homo's en biseksuelen niet meer geweld meemaakten dan hetero's, maar veel van hen ervaren nog steeds respectloos gedrag op straat door onbekenden. Bijna een derde van de LHB's heeft dat wel eens meegemaakt, tegenover een kwart van de hetero's.


  Views

  200+

  De ROG Phone: daarmee kun je zélfs… bellen

  Camera videoDe ROG Phone: daarmee kun je zélfs… bellen

  Langverwacht onder de mobil gamers: de ROG Phone.

  In samenwerking met ASUS

  15 NOV 2018

  Gamen op het mobieltje neemt zo’n grote vlucht, dat sterke smartphones meer dan nodig zijn. Nu is daar de ROG Phone op de markt, waarvan een test vanmiddag live op Metro's Facebook te zien is (zie onderaan).

  In Azië weten ze al helemaal niet anders meer: als er een online game wordt gespeeld, gebeurt dat vooral op de smartphone. Maar ook in Nederland weten we het inmiddels: die persoon in de trein die, na het lezen van z’n dagelijkse Metro uiteraard, met z’n duimen vingervlug z’n mobieltje bedient, speelt een game. Onderzoeken lieten onlangs zien dat mobiel gamen op nummer drie staat als het om online activiteiten gaat. Video’s kijken en zoeken naar informatie over muziek, entertainment en vrije tijd, doen we nog net iets meer. Maar: mobiel gamen is hot.

  De ROG Phone: daarmee kun je zélfs… bellen

  Views

  3k+

  'Kap met homo als scheldwoord gebruiken in stadions'

  Bowi juicht al sinds zijn geboorte voor AZ ©Eigen foto

  Foto van 'Jelmer Visser'

  VANDAAG, 06:00

  Scheldwoorden als 'homo', 'flikker' en 'nicht' behoren tot de meest gebruikte van Nederland. Ook in voetbalstadions worden deze termen vaak gebruikt en nagenoeg nooit in een positieve context.

  De 20-jarige Bowi Jong komt al zijn hele leven in het stadion van AZ als voetballiefhebber én valt op jongens. Volgens hem en de 25-jarige Daan Verhoeven moet er meer bewustwording komen voor de impact die dit soort spreekkoren kunnen hebben. Zij schreven een openhartige brief naar de KNVB.


  Views

  600+

  Lees de krant van woensdag 21 november alvast online

  Het gaat lekker met de geit in Nederland, zo worden er steeds meer geitenproducten gemaakt. Maar wat betekent dit voor de koe?

  Foto van 'Lisa Vermeij'

  GISTEREN

  Het gaat lekker met de geit in Nederland, zo worden er steeds meer geitenproducten gemaakt. Maar wat betekent dit voor de koe? Je leest alvast in de krant van woensdag 21 november.

  Mediawijsheid, spreekkoren en Black Friday

  Ook lees je waarom het belangrijk is dat jongeren mediawijs zijn en waarom de 20-jarige Bowi moeite heeft met de heftige spreekkoren in stadions.


  Views

  400+

  Camera videoAangespoelde walvis heeft 6 kilo plastic in maag

  115 plastic bekertjes, vier plastic flessen, 25 plastic zakjes, twee teenslippers, een nylon tas en meer dan duizend andere stukken plastic werden er gevonden in de maag van een aangespoelde dode potvis. Foto: Colourbox

  Foto van 'Lisa Vermeij'

  GISTEREN

  115 plastic bekertjes, vier plastic flessen, 25 plastic zakjes, twee teenslippers, een nylon tas en meer dan duizend andere stukken plastic werden er gevonden in de maag van een aangespoelde dode potvis. Het 9,5 meter lange zoogdier werd gevonden op het strand van het eiland Kapota bij Sulawesi.

  Zes kilo plastic

  In de maag van een dode potvis die maandag aanspoelde op het Indonesische eiland, is bijna zes kilo plastic gevonden. Het is momenteel nog niet duidelijk of de walvis ook is overleden aan de enorme plastic bal in zijn maag. Dat wordt ook niet verder onderzocht omdat de potvis al in staat van ontbinding verkeert.


  Views

  500+

  Familie Zuid-Soedan verkoopt kind (16) via Facebook

  Pas zes dagen nadat het meisje was verkocht, ontdekte Facebook het bericht. Foto onderzoeker werkzaam bij Facebook: ANP

  Foto van 'Lisa Vermeij'

  GISTEREN

  In Zuid-Soedan heeft een familie een 16-jarige meisje te koop aangeboden via Facebook. Pas zes dagen nadat het meisje was verkocht ontdekte het platform het bericht, dat werd verwijderd.

  500 koeien, drie auto's en $10.000

  Eind oktober werd het 16-jarige meisje aangeboden als kind bruid, meldt Business Insider International. Zo'n vijf mannen zouden hebben geboden. De winnende bieder bood 500 koeien, drie auto's en $10.000, heeft Plan International laten weten. Volgens Plan International zijn onder hen hoge overheidsfunctionarissen. De organisatie vraagt om een onderzoek van de regering.


  Views

  2k+

  Jongeren mediawijs? 'Er valt nog een hoop te leren'

  ©Unsplash

  Foto van 'Merel Driessen'

  GISTEREN

  Je zou denken dat juist jongeren alles weten over de omgang met social media, maar dat valt behoorlijk tegen. In het kader van de Week van de Mediawijsheid die deze week is begonnen, onderzocht Kantar Public in opdracht van Mediawijzer.et de mediawijsheid van jongeren. Wat blijkt? Ruim zestig procent van de onderzochte jongeren beseft niet dat YouTubers worden betaald uit de reclame-inkomsten van hun filmpjes.

  Sluikreclame op YouTube

  Na WhatsApp is YouTube de populairste digitale tijdsbesteding onder jongeren tussen de 13 en 18 jaar, blijkt uit het onderzoek van Kantar Public. De YouTubers, met soms miljoenen abonnees, spelen een grote rol in het leven van de jongeren. Terwijl de jongeren denken dat ze naar een leuke vlog zitten te kijken, worden ze ongemerkt beïnvloed door de vele merken en producten die voorbijkomen in de video. „Uit onderzoek van het Commissariaat voor de Media blijkt dat in 90 procent van de video’s van populaire YouTubers aandacht is voor merken en producten. In driekwart van de gevallen is er sprake van sluikreclame”, vertelt Mary Berkhout, programmadirecteur van stichting Mediawijzer.net


  Views

  600+

  Eerste sneeuw van het najaar is gevallen

  In onder andere Emmen (Drenthe) en Ter Apel (Zuidoost-Groningen) werd aan het einde van de middag natte sneeuw waargenomen bij temperaturen net boven het vriespunt. Foto ter illustratie: ANP

  Foto van 'Lisa Vermeij'

  GISTEREN

  Het zat er al aan te komen maar de eerste sneeuw van het najaar is dinsdag gevallen in Drenthe, Overijssel en Groningen. Maar een 'geluk bij een ongeluk', volgens weeronline gaat het om natte sneeuw.

  Natte sneeuw

  In onder andere Emmen (Drenthe) en Ter Apel (Zuidoost-Groningen) werd aan het einde van de middag natte sneeuw waargenomen bij temperaturen net boven het vriespunt. Een sneeuwballengevecht zit er nog niet in. De sneeuwvlokken blijven slechts tijdelijk en zeer lokaal op auto's en tuintafels liggen.


  Views

  1k+

  Anticonceptiepil aangeboden via Marktplaats

  Fabrikanten, groothandelaren en apothekers moge in elk geval tot half december alternatieven voor bepaalde anticonceptiepillen leveren. Foto: ANP

  Foto van 'Lisa Vermeij'

  GISTEREN

  Al bijna drie maanden is er een tekort aan de meestgebruikte anticonceptiepil onder vrouwen. Het gaat om een combinatiepil met ethinylestradiol/levonorgestrel 0,03/0,15 mg.

  Het tekort ontstond begin september nadat een grote lading pillen uit het buitenland werd afgekeurd en vernietigd. Door de productieproblemen kunnen zij de medicijnen niet meer leveren aan de groothandel, en dreigt er een tekort aan de betreffende pillen in apotheken wanneer de voorraad op raakt.


  Views

  600+

  Ouders flink bezorgd om internetgebruik van hun kroost

  Ouders flink bezorgd om internetgebruik tieners

  Foto's: Colourbox

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Driekwart van de Nederlandse ouders maakt zich zorgen over wat hun kinderen op het internet tegen kunnen komen. Het onderwijs moet een centrale rol spelen.

  94 procent van de ouders van tieners vindt dat er op school een verplichting moet komen om lessen te geven aan jongeren over internetveiligheid en het beschermen van zichzelf tegen de slechte kant van de onlinewereld. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 1000 Nederlandse ouders met een kind tussen de 12 en 17 jaar, in opdracht van SLBdiensten.


  Views

  600+

  Black Friday werpt ook in fysieke winkel vruchten af

  Black Friday verplaatst zich van de online verkoop naar de fysieke winkel. Foto: ANP

  Foto van 'Kyrie Stuij'

  GISTEREN

  Ooit stond het bekend als het koopjesevenement waarin hordes Amerikanen voor openingstijd stonden te dringen voor de winkeldeuren. Inmiddels is Black Friday in Nederland steeds verder ingeburgerd. Ook aankomende vrijdag worden hoge omzetcijfers verwacht. En dit jaar niet alleen in online verkoop, maar ook in fysieke winkels, voorspelt Detailhandel Nederland.

  ,,Black Friday is steeds meer een begrip’’, vertelt Bert van Steeg, adjunct directeur van Detailhandel Nederland. ,,In het begin richtte zich dat nog vooral op de online verkoop en op de elektronicabranche. Maar elk jaar zien we dat steeds meer consumenten de fysieke winkel bezoeken. We verwachten opnieuw hoge omzetcijfers voor de on- en offline verkoop.’’

  Traditie


  Views

  500+

  Jaar cel na dodelijke bungeesprong tiener in Spanje

  De plek waar het tragische en dodelijke ongeval heeft plaatsgevonden. Foto: ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  GISTEREN

  De eigenaar van een Spaans bungeejumpbedrijf waar een Nederlandse tiener om het leven kwam, heeft dinsdag een jaar celstraf gekregen. Ook veroordeelde de rechter de man dinsdag tot het betalen van een schadevergoeding van 140.000 euro aan de ouders van het meisje.

  Schuld toegegeven

  In eerste instantie was er tegen de eigenaar van het bedrijf was twee jaar celstraf geëist. Het Spaanse persbureau Europa Press meldde dat de straf lager uitvalt omdat de eigenaar heeft toegegeven dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan ernstige nalatigheid.


  Views

  500+