Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 15 apr 2016
Leestijd: 5 minuten

Deze oude kinderspeeltjes kunnen je nu rijk maken

Als het op geld verdienen aankomt, is voor veel mensen de optie ‘snel en makkelijk’ toch het aantrekkelijkst, alleen snel en makkelijk is vaak niet helemaal legaal. Snel geld verdienen hoeft echter niet illegaal te gaan als jij de schuur nog vol hebt liggen met Super Soakers, Lego en Game Boy’s, want die speeltjes leveren nu goed geld op!

Voor de 90’s kids zijn het sentimentele dingetjes: videobanden, Pokémonkaarten of My Little Pony’s, maar deze items kunnen er voor mensen die studeren wel voor zorgen dat de huur betaald wordt. Moet je afstand doen van je oh zo geliefde Bassie en Adriaan-band… Is het het waard? Metro zette tien waardevolle speelgoeditems op een rij:

1. Videobanden

De volgende generatie zal helemaal niet meer weten wat zo’n zwart rechthoekig ding is en hoe je ermee om moet gaan, want in een tijd van Netflix and chill lijken videobanden iets uit de middeleeuwen. Maar wij weten wel beter en je kan er een prima bedrag voor vragen als je ze verkoopt, zeker als de film nooit op dvd is verschenen.

Volgens loveantiques.com is de waardevolste videoband nu in omloop Frankenstein’s Castle of Freaks. Mocht je die in bezit hebben, kan je hem verkopen voor een slordige 1900 euro.

2. Super Soakers

De gouden oude Super Soaker, hét waterpistool waarmee je echt de blits maakte op het schoolplein. Als je deze trouwe rakker toevallig nog in de schuur hebt liggen, zou je hem er eens bij moeten pakken, een fotootje moeten schieten en hem verkopen via eBay. Deze versie van het pistool staat namelijk te koop voor zo’n 150 euro. Jij kan dat dus ook gewoon vragen.

3. Je oude Game Boy

Nou ja, alleen als hij nog in zijn originele verpakking zit eigenlijk. Maar aangezien je waarschijnlijk achter paddestoelen aanrende of Pokémon aan het vangen was, is de kans klein dat je Game Boy nog verpakt zit.

Een echte ouderwetse Game Boy, helemaal in de originele verpakking, heeft op eBay zo’n 1250 euro opgeleverd. Maar aangezien die van jou waarschijnlijk niet meer in die staat verkeert, kun je er nog ongeveer 50 euro voor krijgen als hij gebruikt en zonder verpakking is.

4. Pokémon kaarten

Heb jij al je glimmende kaarten, die je ooit zoveel waard waren, ook gewoon aan je jongere broertje of zusje gegeven toen Pokémonkaarten in de puberteit ineens het symbool waren van kinderachtigheid? Schaam je! En ga ze zo snel mogelijk terugvragen, want hier zitten een paar pareltjes tussen die je zomaar eens rijk kunnen maken.

Ben jij bijvoorbeeld de trotse bezitter van een Charizardkaart van de eerste generatie? Dan heb je meer dan 2000 euro in je handen! De kaart is nu namelijk ongeveer 2300 euro waard.

5. Oude dozen Cornflakes

Ja, wij vonden dit ook de meest bijzondere uit het rijtje en het is ook niet heel waarschijnlijk dat je ze in je kast hebt staan, maar er zijn Kellogg’s dozen verkocht voor iets meer dan 400 euro per doos. Daar kan je heel wat muesli van kopen!

6. My Little Pony

Ach, die schattige paarse en roze paardjes, je kan het bijna niet over je hart verkrijgen om ze te verkopen… Toch is het wel een aanrader als je even krap zit, want zo’n paardje kan je al gauw rond de 60 euro opleveren op dit moment.

Heb je ook nog een stal en een hele paardenfamilie liggen? Tel dan maar uit die winst!

7. Tamagotchi’s

Je eerste echte eigen huisdier, dé test van je jeugd: kan je het digitale diertje in leven houden? Tamagotchi’s waren razend populair in de jaren 90, maar na een paar dagen of weken vond je het bloedirritant dat je ze alweer eten of aandacht moest geven, toch?

De originele Tamagotchi’s (dit keer is de verpakking niet nodig) kunnen meer dan 125 euro opleveren als je ze verkoopt via eBay. Kan de volgende generatie zich lekker gaan ergeren aan de digitale beestjes.

8. Digimon

Het jongere, iets minder populaire broertje van Pokémon was Digimon, maar als je geluk hebt en je hebt de Digivice nog (een soort Tamagotchi eigenlijk) kan je dat een klein fortuin opleveren. Het ligt er hierbij wel heel erg aan welke versie je hebt en hoe oud deze is, maar de echte retromodellen gaan voor meer dan 125 euro over de digitale toonbank.

9. Lego

Lego lijkt tijdloos, je speelde er vroeger mee, maar ook vandaag de dag worden er hele Legowinkels uit de grond gestampt. Met alle blokjes apart in bakjes lijkt het soms wel een snoepwinkel. Maar om die snoepjes te kunnen kopen, zou je je oude moeten verkopen!
Want zeker sommige sets kunnen heel veel geld opleveren, bijvoorbeeld de Star Wars ‘Ultimate Collector’s Millennium Falcon‘ die in 2007 uitkwam. Deze set werd op Amazon verkocht voor meer dan 5000 euro. Nieuwere versies van het ruimteschip gaan voor ongeveer 125 euro over de toonbank, maar wellicht is jouw recent gekochte Star Wars-set over een paar jaar ook duizenden euro’s waard.

10. Polly Pocket

Als je alle losse stukjes nog hebt die onderdeel zijn van een Polly Pocket-set, heb je geluk! De hele set is namelijk vrij vintage op dit moment en vintage is hip, dus daar kan je veel geld voor vragen.

Op eBay worden de sets aangeboden voor ongeveer 250 euro, dat is een hoop geld voor een stukje speelgoed dat nooit echt populair is geworden. Maar waarschijnlijk was je net zo onhandig als wij en ben je allang verschillende onderdelen uit de set kwijt.

Een paar losse spulletjes gaan je echter niet verder brengen dan een hapje lucht, want jurkjes en huisjes worden aangeboden voor nog geen 15 cent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.