WK Rusland

Wie wordt in Rusland de nieuwe wereldkampioen?

Foto van 'Johan van Boven'

14 JUN 2018

Zonder het Nederlands elftal begint in Rusland vandaag het WK. Welk land heeft de meeste kans op de eindzege? Tien voetbalprominenten wagen zich aan een voorspelling.

Louis van Gaal, ex-bondscoach

Ik denk Brazilië. Als ik de namen van hun spelers bekijk, zegt mijn gevoel dat zij wereldkampioen worden. Zo niet, dan wordt het Duitsland. De rest van de landen liggen mijlenver achter op deze twee landen.

Ruud Gullit, Europees kampioen met Oranje in 1988

Ik vind Frankrijk een heel leuke en goede ploeg. Ze spelen frivool. Ze hebben de beschikking over heel veel spelers voor wie je naar het stadion gaat. Ze kunnen misschien zelfs wel twee volwaardige elftallen opstellen. Ongelooflijk veel kwaliteit en leuk om naar te kijken. Ik hoop dat zij het worden.

Guus Hiddink, ex-bondscoach

Ik ga als analist namens Fox Sports USA het hele WK volgen, voornamelijk vanuit Moskou. De ene keer langs het veld, de andere keer vanuit de studio. Ik verheug me enorm op het toernooi. Ik hoop dat Argentinië heel ver gaat komen. Het zou mooi zijn als Lionel Messi wereldkampioen wordt met zijn land. Hij heeft het voetbal zo ongelooflijk veel gebracht. Ik wil dat hij de finale haalt en uiteindelijk die gouden beker omhoogtilt.”

Anouk Hoogendijk, ex-international

Ik denk dat Frankrijk gaat winnen, omdat zij het meest allround zijn: fysiek sterk, snelheid voorin, technisch, hoog tempo, doelgericht. Ik hoop echt dat zij ver komen, omdat ik het aantrekkelijk vind om naar hun spel te kijken. Mooi én effectief.

Jasper Cillessen, doelman Nederlands elftal

Ik hoop in ieder geval niet dat Spanje wereldkampioen wordt. Rond het afscheid van mijn ploeggenoot Andrés Iniesta heb ik wel veertig of vijftig keer dat doelpunt van hem in de WK-finale van 2010 tegen Nederland voorbij zien komen. Op een gegeven moment was ik daar wel een beetje klaar mee. Dus ik hoop niet dat die gasten wéér thuiskomen met die beker. Maar Spanje behoort natuurlijk tot de favorieten. Net als de Duitsers. Op de Confederations Cup stonden ze er ook weer gewoon, terwijl ze een B-ploeg hadden afgevaardigd. Verder heeft Frankrijk een goed team, net als Brazilië. En als Lionel Messi het op zijn heupen krijgt, kan Argentinië een heel eind komen. Ik heb dus niet echt een uitgesproken favoriet. Of ik de wedstrijden ga kijken? Tijdens de poulefase ga ik er nog niet voor zitten, maar als er daarna mooie wedstrijden komen pak ik een potje mee.

Arnold Bruggink, ex-international

Neymar is heel lang geblesseerd geweest, dus die heeft nu zo ongelooflijk veel zin in dit WK. Ik denk dat hij de held van het toernooi wordt. Hij heeft de batterij volledig opgeladen en gaat schitteren. Misschien heeft hij eerst even nodig om erin te komen, maar dan groeit hij door tot de grote smaakmaker van het WK. Ook op de andere posities heeft Brazilië veel kwaliteit, dus zij zijn voor mij de grote favoriet.

Shanice van de Sanden, rechtsbuiten Oranje Leeuwinnen

Spanje wordt in de poule met Portugal, Marokko en Iran eerste. Daarna kloppen ze Egypte, Argentinië en Duitsland om uiteindelijk in een geweldige finale Brazilië te verslaan. Ik gun het Spanje enorm, want ze hebben geweldige spelers.

Kan Andres Iniesta een laatste kunstje flikken met Spanje? Foto: AFP

Kenneth Perez, analist

Het zullen weer de traditionele landen zijn die om de eindzege gaan strijden. Duitsland, Spanje en heel misschien Brazilië. Maar ik hoop écht dat Argentinië het wordt. Lionel Messi heeft ons voetballiefhebbers zo ongelooflijk veel gegeven. Dit is waarschijnlijk zijn laatste kans om een gooi te doen naar het wereldkampioenschap. Over vier jaar is hij tenslotte 34 jaar. Maar Spanje en Argentinië speelden laatst tegen elkaar en toen wonnen de Spanjaarden met maar liefst 6-1. Het leek wel een of ander showwedstrijd van Spanje. Duitsland verloor in de voorbereiding op het WK met 2-1 van Oostenrijk en dat is juist heel goed voor Duitsland. Dan staan ze gelijk weer op scherp en gaan ze tijdens het WK als de brandweer. En dan hebben we natuurlijk Frankrijk nog. Als je ziet wat voor spelers zij thuis hebben gelaten, dat is eigenlijk niet normaal. Ze hebben ongelooflijk veel kwaliteit in huis momenteel. Ik verheug me op het WK, ook omdat ik heel erg benieuwd ben naar de videoscheidsrechter die er voor het eerst bij is. Normaal gesproken speelt de factor geluk een belangrijke rol, maar dat wordt nu als het goed is een stuk minder. Omdat er van elk continent een scheidsrechter aanwezig moet zijn, zijn er heel veel slechte arbiters. Dat is nu eenmaal zo. Als het goed is herstelt de videoref het als zij in de fout gaan. Ik ben heel erg benieuwd wat ons dat gaat brengen.

Ronald de Boer, ex-international

Brazilië gaat hoge ogen gooien. Op elke positie hebben zij superveel kwaliteit. Zeker als Neymar fit en in vorm is, geef ik Brazilië de meeste kans. Daarna komt Spanje en als outsider zet ik Frankrijk op mijn lijstje. Lionel Messi zal er alles aan doen om wereldkampioen te worden met Argentinië, want dan is hij écht de allergrootste. Misschien is hij dat al, maar met een gewonnen WK natuurlijk helemaal. Maar voor mij is Argentinië niet meer dan een outsider. Ik hoop verder dat België het goed gaat doen, want met al hun talenten moeten zij nu echt een keer gaan oogsten. Met deze ploeg moeten ze minimaal de halve finale kunnen halen. Als dat niet gebeurt, hebben ze gefaald.

Ronald Waterreus, ex-international

Argentinië! Messi gaat zijn loopbaan vervolmaken. Hij is natuurlijk al een weergaloze speler en als het hem niet lukt, is het geen manier van falen. Maar het is bijna ondenkbaar dat een speler met zulke uitzonderlijke kwaliteiten nooit iets met zijn land wint. Dus zou je bijna zeggen: dat gaat een keer gebeuren. En het is niet zo dat hij de enige goede speler is bij Argentinië. Het is bepaald geen baggerelftal. Argentinië wereldkampioen; ik zou het geweldig vinden.


Views

4k+

De fijnste WK-analyses komen vanaf strand op Ibiza

Foto van 'Johan van Boven'

GISTEREN

„Momentje”, zegt Aad de Mos door de telefoon. Op de achtergrond klinkt het geluid van spelende kinderen en in de microfoon van zijn smartphone blaast een zacht zeebriesje. „Ik loop even naar het water. Zo, nu sta ik lekker met de beentjes in het water. Anders is het te warm. Het is hier nu 30 graden.”

De ex-trainer en voetbalanalyticus is op vakantie op het Spaanse feesteiland Ibiza. Hij komt er al zo’n dertig jaar en is er niet weg te slaan. Zon, zee, lekker eten en af en toe een vloeibare versnapering. Het zijn voor hem de ideale omstandigheden om samen met de familie uitgebreid te ontspannen. Zelfs tijdens een WK.

In het zand


Views

400+

Pretpark geeft korting per goal Rode Duivels

Pretpark geeft korting per goal Rode Duivels

Lange virtuele wachtrijen bij Plopsaland / HLN

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

De rest van de wereld is volledig in de WK-stemming, zo ook onze buren in het zuiden. Zaterdag speelde het Belgische voetbalteam tegen Tunesië op het WK in Rusland en won de wedstrijd met 5-2. België is blij, Plopsaland iets minder.

Meer doelpunten, meer korting

Het pretpark had namelijk korting per doelpunt beloofd: tien procent maar liefst. En hoe meer doelpunten, hoe meer korting. Reken maar uit, dat is dus vijftig procent korting op een kaartje. De virtuele wachtrijen zijn groot, meldt HLN. 


Views

300+

Likeability of 6

Klant trakteert spontaan in elektronicazaak

In samenwerking met BCC

20 JUN 2018

Nederlanders komen gemiddeld 1,2 keer per jaar in een elektronicawinkel, zo wijst onderzoek uit. Maar er zijn bijzondere uitzonderingen. Sommige mensen komen er zelfs vaker dan in de supermarkt.

Met de opkomst van het online shoppen wordt het weleens vergeten, maar fysieke winkels hebben nog wel degelijk een belangrijke functie in onze maatschappij. Ze vormen ontmoetingsplekken waar klanten terechtkunnen voor service, maar ook voor een gezellig praatje. Het filiaal van BCC in het Limburgse Beek is zo’n winkel die meer is dan een plek voor aan- en verkopen.

Functie in de buurt


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_bf470001daf785496b4aeccda54e415471fe8219_avatar

Views

3k+

Internationale lof voor Kuipers na battle met Neymar

Kuipers in duel met Neymar/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

23 JUN 2018

Nu ons Nederlands elftal er niet bij is, kunnen we ons enkel vasthouden aan goede prestaties van Bert van Marwijk met Australië en de scheidsrechtersploeg rondom Björn Kuipers.

Het gaat vooral om deze acht seconden. Neymar is weliswaar een van de allerbesten van het moment, maar ontzag is er niet bij onze landgenoot. Hij geeft op niet misverstane wijze aan dat het genoeg is geweest met het gemekker van de Braziliaan.


Views

2k+

Maak een festivalselfie en win de nieuwe ZenFone!
Likeability of 5

Camera videoMaak een festivalselfie en win de nieuwe ZenFone 5!

Nathan met roze bril en een vrolijke Pinkpopbezoeker.

In samenwerking met Asus

22 JUN 2018

Even een selfie op een festival schieten en posten om te laten zien wat voor tofs je nu weer aan het doen bent: doen we dat niet allemaal? Misschien gebeurt het deze zomer nog wel vaker als je weet dat je de ZenFone 5 - de nieuwste uit de serie - ermee kunt winnen…

#festivalselfie en #ZenFone

Metro en ASUS, de producent van de ZenFone, hebben samen een selfiewedstrijd opgezet. Meedoen is simpel. Ben jij op een festival en maak je er een selfie? Post de foto dan op social media, sowieso op Instagram, en zet er de hashtags #festivalselfie en #ZenFone bij. Wie weet sporen we je op en heb jij straks die coole smartphone in je handen om nog meer selfies te schieten.


love
user_bb7eca804598a35db9118cc282c6ffd6cf1c3eb7_avatar

Views

1k+

Team Kuipers vlagt en fluit op WK later dan normaal

Erwin Zeinstra, Björn Kuipers en Sander van Roekel vormen Team Kuipers. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

22 JUN 2018

Als groentje mocht Björn Kuipers naar het EK van 2012 in Oostenrijk en Zwitserland. Een prachtige ervaring voor een scheidsrechter, die hetzelfde wil als een voetballer: acteren op het allerhoogste niveau. Het WK in Rusland moet het spetterende slotstuk worden van zijn internationale loopbaan. Eindigen met het leiden van de finale in Moskou is de ultieme droom van Kuipers.

Tussen zijn eerste toernooi en het huidige WK is er veel veranderd. Hij heeft een vrachtlading aan ervaring op gedaan en prachtige wedstrijden mogen fluiten. De Champions Leaguefinale van 2014 bijvoorbeeld. Of de twee Europa Leaguefinales van 2013 en dit jaar. „Terwijl het eigenlijk een ongeschreven regel is dat een scheidsrechter nooit twee finales van hetzelfde toernooi fluit”, zegt hij zelf, om nog maar eens te onderstrepen hoe bijzonder zijn carrière is. „Ook als ik de WK-finale niet fluit is mijn loopbaan meer dan geslaagd.”

Spuitbus


Views

700+

WK is eigenlijk nieuw seizoen van Game of Thrones

De leader van het WK doet denken aan het introfilmpje van Game of Thrones.

Foto van 'Johan van Boven'

20 JUN 2018

Als voetballiefhebber heb je de leader van het WK vast al talloze keren voorbij zien komen. Het is een fraaie combinatie van iconische gebouwen in Rusland en historische beelden van het wereldkampioenschap.

De fraaie animatiebeelden doen ergens denken aan de tv-serie Game of Thrones. Om het plaatje compleet te maken heeft iemand de intromuziek van GoT onder de beelden van de FIFA gezet. Alsof we een nieuw seizoen van de HBO-serie krijgen voorgeschoteld.

Oordeel zelf:


Views

2k+

Exclusief hotel voor criminelen opent deze zomer z’n deurenvideo icon
00:00

In samenwerking met Dutch FilmWorks

22 JUN 2018

Exclusief hotel voor criminelen opent deze zomer z’n deuren

Géén wapens, géén politie en géén moorden. Dat zijn de drie regels die keihard gelden binnen een exclusief ziekenhuis voor criminelen in Los Angeles. Deze zomer gaat dat hotel open en de manager is Jodie Foster. Huh?

Members only

Natuurlijk speelt wereldster Foster een personage, in dit geval Jean ‘The Nurse’ Thomas. Haar geheime en exclusief ‘members only’-ziekenhuis vol gewonde huurmoordenaars, bankovervallers, gangsters en andere misdadigers heet Hotel Artemis. En zo heet de superspannende actiefilm met Foster ook.

Vanaf donderdag 28 juni draait Hotel Artemis in de Nederlandse bioscopen. Hierboven zie je alvast de trailer van wat de komende maanden dé verrassing van deze blockbusterzomer kan worden.

Sterrencast

Naast Jodie Foster heeft Hotel Artemis een bijzondere cast, vol boeiende namen. Zo zijn onder meer Guardians of the Galaxy’s Dave Bautista, Sterling K. Brown uit Black Panther, femme fatale Sofia Boutella uit Kingsman: The Secret Service en good old Jeff Goldblum (Jurassic Park) in de film te zien.

Filmliefhebbers kijken bovendien naar deze actiethriller uit vanwege de schrijver, Drew Pearce. Hij was ook verantwoordelijk voor Iron Man 3, Mission Impossible: Rogue Nation en Sherlock Holmes 3. Vette actie gegarandeerd!

Bloederige rellen

Géén wapens, géén politie en géén moorden dus. Maar ja, dan barsten in de straten van LA bloederige rellen los en betreedt een legendarische maffiabaas Hotel Artemis. De veiligste plek voor criminelen op aarde is in één klap de gevaarlijkste geworden…

BEKIJK OOK


Views

1k+

Eerst bidden in de moskee, daarna treuren om Ronaldo

Bezoekers van de An-Nasr-moskee in Rotterdam volgen in een bijgebouw de wedstrijd tussen Marokko en Portugal.

Foto van 'Johan van Boven'

20 JUN 2018

Borrelnootjes, hartstochtelijk geschreeuw en teleurstelling vanwege de uitschakeling van Marokko op het WK. Een sfeerverslag van een voetbalmiddag bij de Rotterdamse Moskee An-Nasr.

13:05 uur

Een klein uur voor de WK-wedstrijd tussen Marokko en Portugal wordt het steeds drukker voor de deur van het bijgebouw van de An-Nasr-moskee in Rotterdam-West. Tussen de gevel en lantaarnpalen zijn rode en groene vlaggetjes gespannen. Er komt iemand naar buiten met een stapel rode T-shirts. ‘Be a lion and eat me’, staat op de voorkant, verwijzend naar de Leeuwen van de Atlas, de bijnaam van het Marokkaans voetbalelftal.


Views

1k+

Hoogblonde fan Rusland is pornoactrice en naaktmodel

Go Russia! ©WK 2018

Foto van 'metronieuws'

20 JUN 2018

De zeer appetijtelijk ogende Natalia Nemtsjinova trok tijdens de openingswedstrijd van de Russen tegen Saudi-Arabië de aandacht van de regie met haar positieve vibe (en haar looks). Ze stal hiermee de harten van vele WK-kijkers en mensen op het internet.

Nemtsjinova werd door sommigen zelfs bekroond tot 'de meest aantrekkelijke voetbalfan van het WK 2018. De vrolijke blondine wordt in eigen land gezien als de het boegbeeld van de Russische supportersgroep.

Natalia tijdens de openingswedstrijd ©WK 2018


Views

2k+

Fans ruimen rotzooi op voordat ze stadion verlaten

Fans van Japan laten zich voor, tijdens en na de wedstrijd van hun beste kant zien. Foto: AFP

Foto van 'Johan van Boven'

20 JUN 2018

Wie wel eens in een voetbalstadion is geweest, weet wat voor rotzooi het kan zijn op de tribunes. Plastic bekertjes, kartonnen treetjes, lege patatzakken; alles wordt tussen de stoeltjes gegooid door de fans.

Ook tijdens het WK in Rusland wordt de afvalberg gedurende de wedstrijden alleen maar groter. Sommige fans hebben daar een simpele oplossing voor: opruimen. Zo verzamelden de supporters van Japan dinsdag na het gewonnen duel met Colombia de puinhopen op de tribunes.

Kauwgompje


Views

600+

Iraanse vrouwen mogen tijdens WK wél het stadion in

Een vrouwelijke fan van Iran kijkt naar de wedstrijd tegen Marokko. Foto: AFP

Foto van 'metronieuws'

20 JUN 2018

Iraanse vrouwen zijn dol op voetbal. In hun eigen land moeten ze er echter behoorlijk wat voor over hebben om een wedstrijd te bezoeken. Sinds de islamitische revolutie in 1979 is het in Iran voor vrouwen namelijk verboden om naar een stadion te gaan. Om toch een duel van hun favoriete club bij te wonen, proberen vrouwelijke fans soms toch binnen te komen.

In maart vermomden 35 vrouwen zich als man in een poging gewoon op de tribune plaats te kunnen nemen. Ze werden echter ontdekt en vervolgens door de politie opgepakt. Een heel afschrikkende werking had dat niet, want een maand later slaagden vijf als man verkleedde vrouwen er wel in om een wedstrijd van de club Persepolis mee te maken. Op social media verschenen verschillende foto’s waarop te zien was hoe ze hun lange haren onder degelijke pruiken hadden verstopt en dat ze nepbaarden op hun gezicht hadden geplakt.

Juichen


Views

2k+

Paniek in Moskou: het bier is bijna op

Paniek in Moskou: het bier is bijna op

„We hadden niet verwacht dat deze mensen enkel en alleen bier zouden drinken'', zo vertelde een ober. Foto: Colourbox.

Foto van 'Amarins de Boer'

19 JUN 2018

In Moskou is sprake van lichte paniek. Internationale voetbalfans houden wel van een biertje en dat merken bars en restaurants. Ze zien hun voorraad tot een minimum slinken en zeggen dat het moeilijk is om nieuwe vaten te bestellen.

Leveranciers

Met name de gelegenheden rond het Rode Plein bij het Kremlin, die veel supporters trekken, zijn hiervan het slachtoffer.


Views

3k+

Klotsoksels en hartslag van 180 bij de videoscheids

De studio van de videoscheidsrechter in Moskou. Foto: EPA

Foto van 'Johan van Boven'

19 JUN 2018

In de studio van de NOS zuchtte Rafael van der Vaart zondagavond nog maar eens diep. „We hebben het nu wéér over een beslissing van de videoscheidsrechter”, zei hij na de wedstrijd tussen Brazilië en Zwitserland. „Ik heb er eigenlijk helemaal geen zin meer in.”

De VAR (video assistant referee) zou het voetbal eerlijker moeten maken en voor minder discussies over doelpunten en rode kaarten moeten zorgen. Maar nu de videoscheids voor het eerst actief is tijdens een WK blijken 33 camera’s niet altijd voldoende om onduidelijkheid rond spelsituaties weg te nemen.

Duwtje


Views

1k+

Gaan de 'gouden' Rode Duivels nu eindelijk vlammen?

Eden Hazard moet samen met Kevin De Bruyne de Rode Duivels naar minimaal de halve finale van het WK leiden. Foto: AFP

Foto van 'Johan van Boven'

18 JUN 2018

Ronald de Boer laat er geen gras over groeien. „Als België de halve finale niet haalt, dan hebben ze gefaald.” En hij is niet de enige die er zo over denkt. De Spaanse bondscoach Roberto Martínez beschikt namelijk over een jaloersmakende groep voetballers. Waar Nederland al een tijdje afscheid heeft genomen van de gouden gerenatie met Wesley Sneijder, Arjen Robben, Rafael van der Vaart en Robin van Persie, daar watertanden de Belgische voetballiefhebbers van spelers Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Dries Mertens en Romelu Lukaku.

Maar het lukt onze zuiderburen maar niet om van al die individuele klasbakken een vlammend collectief te smeden. Twee jaar geleden vloog België er op het EK in Frankrijk in de kwartfinale uit tegen Wales. Ook op het WK in Brazilië was dat het eindstation, al was de tegenstander toen wel het grote Argentinië. De Belgen hopen in Rusland vooral de bittere nasmaak van het Europees kampioenschap weg te spoelen. Nog steeds beseffen ze - zowel de spelers als de fans - dat ze toen hadden moeten toeslaan.

De Spaanse bondscoach Martinez in gesprek met Kevin De Bruyne. Foto: EPA


Views

1k+

Denemarken met veel geluk langs Peru

'Nederlands' Denemarken met veel geluk langs Peru

Yussuf Poulsen viert zijn goal tegen Peru. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

16 JUN 2018

Denemarken heeft de terugkeer van Peru op het WK verpest. De Zuid-Amerikaanse ploeg, na 36 jaar terug op de mondiale eindronde, domineerde het duel in de Mordovia Arena van Saransk. De Deense voetballers pakten echter de winst, dankzij een doelpunt na een uur spelen van Yussuf Poulsen: 1-0.

De aanvaller van RB Leipzig scoorde na een steekpass van oud-Ajacied Christian Eriksen. Poulsen had de bal ook breed kunnen leggen op de volledig vrijstaande Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen, maar hij passeerde doelman Pedro Gallese zelf in de korte hoek. Ajacied Lasse Schöne kwam bij de Denen al na 35 minuten in het veld voor de aangeslagen William Kvist, zijn clubgenoot Kasper Dolberg bleef op de bank. Bij Peru ging Feyenoorder Renato Tapia in de slotfase naar de kant.

Kansen


Views

800+

Wat te doen tijdens een voetbalwedstrijd?

Wat te doen tijdens een voetbalwedstrijd?

Fanatieke russische fans gaan los tijdens wk-wedstrijd / ANP

Foto van 'Anne Kersten'

16 JUN 2018

Het WK is pas twee dagen gaande en is nu al het enige waar mensen nog over praten. Want misschien is het hoogtepunt van het WK al geweest en wee je gebeente als je als Nederlander voor Marokko bent.

Metro kan zich heel goed voorstellen dat je geen zin hebt in het hele WK-gedoe, maar dat je misschien toch voor de buis eindigt om te kijken, zij het onvrijwillig. Omdat Metro de slechtste niet is, hebben we een aantal dingen op een rijtje gezet om je lekker bezig te houden tijdens een saaie wedstrijd.

1. Wie heeft de mooiste voetbalschoenen? (Pluspunten voor meerdere kleurtjes)


Views

1k+

Heerlijke kraker Spanje-Portugal blijft onbeslist

Heerlijke kraker Spanje-Portugal blijft onbeslist

Cristiano Ronaldo was de man van de wedstrijd. / EPA

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

15 JUN 2018

Cristiano Ronaldo heeft al in zijn eerste wedstrijd op het WK alle aandacht opgeëist. Met drie treffers bezorgde hij Portugal in een heerlijke wedstrijd een gelijkspel tegen Spanje (3-3).

De grote vedette van Real Madrid schoot de Europees kampioen tweemaal op voorsprong. Diego Costa maakte twee keer gelijk voor Spanje. Lang leek de treffer van Nacho de wereldkampioen van 2010 een zege op te leveren. Maar in de 88e minuut verzilverde Ronaldo nog een vrije trap.

Lopetegui


Views

2k+

Late eigen goal doet Marokko de das om
Likeability of 6

Late eigen goal doet Marokko de das om

Ajacied Hakim Ziyech tijdens de wedstrijd tegen Iran. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

15 JUN 2018

Marokko heeft geen punten gehaald uit zijn ontmoeting met Iran. De ploeg van Hervé Renard, met een flink aantal (ex-)Eredivisiespelers verloor door een goal in blessuretijd met 1-0.

Bij Marokko stonden onder meer Ajacied Hakim Ziyech en Feyenoorder Karim El Ahmadi in de basis, terwijl Feyenoorder Sofyan Amrabat mocht invallen. Ook de Amsterdammer Mbark Boussoufa en de in Naarden geboren Nordin Amrabat mochten in de basis begin. Bij Iran mocht AZ'er Alireza Jahanbakhsh starten. Hij raakte overigens in de slotfase geblesseerd en moest het veld verlaten.

Weinig


likelol
user_81ca722384597e9e4bc87138bb92516f15a61300_avataruser_48e35435a07dbfbeb5eef2280126bbaba92f7b39_avatar

Views

3k+