WK Rusland

Internationale lof voor Kuipers na battle met Neymar

Kuipers in duel met Neymar/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

23 JUN 2018

Nu ons Nederlands elftal er niet bij is, kunnen we ons enkel vasthouden aan goede prestaties van Bert van Marwijk met Australië en de scheidsrechtersploeg rondom Björn Kuipers.

Het gaat vooral om deze acht seconden. Neymar is weliswaar een van de allerbesten van het moment, maar ontzag is er niet bij onze landgenoot. Hij geeft op niet misverstane wijze aan dat het genoeg is geweest met het gemekker van de Braziliaan.

Niet gek dus dat er vrijdag veel Nederlanders op een bepaalde manier best trots waren over hoe de arbiter Neymar de les las tijdens Brazilië - Costa Rica (2-0). Maar ook internationaal krijgt de bekendste man van Oldenzaal veel lof. En niet van de minsten.

Geef hem de finale

Onder andere voormalig topvoetballer en tegenwoordig Match of the Day-presentator Gary Lineker prijst hem dat hij durft terug te komen op zijn beslissing. „Hij heeft honderd procent gelijk. Het was een schwalbe van Neymar, dus dit was gerechtigheid. Hier is de VAR dus voor."

Ook Roy Keane en Peter Schmeichel zijn te spreken over Kuipers. „De scheidsrechter was alles wat je wil in een scheidsrechter", aldus de voormalig Iers international Keane. „Hij was uitstekend." Schmeichel vult aan: „Briljant optreden van Björn Kuipers. Geen schaamte om te erkennen dat hij fout zat. Dankzij de VAR. Geef hem de finale maar."

De drie voetbaliconen krijgen ook vanuit de internationale media de nodige bijval.


Views

4k+

KFC neemt rollende Neymar in de maling in reclame

Neymar/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

6 JUL 2018

De aanstellerij van Neymar is dit WK een van de meest besproken onderwerpen. De Zuid-Afrikaanse marketingafdelin fastfoodketen KFC speelt daar op geniale wijze op in getuige deze nieuwe reclame.

Voor het gemist heeft. De voorbije week gingen er al flink wat filmpjes over Neymar het internet rond, waarop de rollebollende Braziliaan in de maling wordt genomen.


Views

1k+

Hoogblonde fan Rusland is pornoactrice en naaktmodel

Go Russia! ©WK 2018

Foto van 'metronieuws'

20 JUN 2018

De zeer appetijtelijk ogende Natalia Nemtsjinova trok tijdens de openingswedstrijd van de Russen tegen Saudi-Arabië de aandacht van de regie met haar positieve vibe (en haar looks). Ze stal hiermee de harten van vele WK-kijkers en mensen op het internet.

Nemtsjinova werd door sommigen zelfs bekroond tot 'de meest aantrekkelijke voetbalfan van het WK 2018. De vrolijke blondine wordt in eigen land gezien als de het boegbeeld van de Russische supportersgroep.

Natalia tijdens de openingswedstrijd ©WK 2018


Views

4k+

Drones houden de spelers van Marokko in de gaten

Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat met de vlag van Marokko. Foto: Vincent van Dordrecht

Foto van 'Johan van Boven'

13 JUN 2018

In het drieluik ‘Zij wel’ interviewen we spelers uit de Eredivisie die, in tegenstelling tot Oranje, wél op het WK actief zijn. Vandaag het slot met soundbites van de Feyenoorders Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat over hun Marokko.

El Ahmadi: Vroeger, toen ik klein was, gingen we elk jaar een week of vijf naar Marokko op vakantie. Dan bouw je vanzelf een band op met een land. Het voelde en voelt altijd goed als ik er ben. Vroeger sprak ik thuis Nederlands met mijn broertjes en zusjes en soms met mijn vader, maar over het algemeen sprak ik Arabisch met mijn ouders. Als ik het volkslied van Marokko hoor, voel ik me altijd trots. Maar ik zou er niet kunnen wonen. Ik ben in Nederland opgegroeid en daar zal ik voor altijd blijven wonen.

Amrabat: In Nederland zijn de mensen meer gelijk, terwijl je in Marokko als profvoetballer echt een koning bent.


Views

3k+

Frankrijk voor de tweede keer wereldkampioen

De Fransen vieren feest na de 4-1 van Mbappé in de finale van het WK tegen Kroatië. Foto: Getty Images

Foto van 'Johan van Boven'

15 JUL 2018

Veel voetballiefhebbers hoopten zondag op een Kroatisch sprookje, maar het was Frankrijk dat in de finale van het WK in Rusland aan het langste eind trok: 4-2. Het is de tweede keer in de geschiedenis dat de ‘Haantjes’ zich tot wereldkampioen kronen.

De ploeg van Didier Deschamps had de zege mede te danken aan de twee smaakmakers van Frankrijk: Paul Pogba en Kylian Mbappé. Na een eigen doelpunt van Mario Mandzukic, een fraai schot van Ivan Perisic en een pingel van Antoine Griezmann trok het duo de wedstrijd over de streep.

Bevrijdend


Views

1k+