Redactie Metro
Redactie Metro Sport 21 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Schaatsers gooien tegel bij huldiging, twee gewonden

Bij de huldiging van de Nederlandse schaatsmannen in het Holland House zijn twee gewonden gevallen. Dat gebeurde toen Sven Kramer, Koen Verweij, Jan Blokhuijsen en Patrick Roest, die op de achtervolging de bronzen medaille in de wacht sleepten, de zogenoemde ‘winnaarstegel’ in het publiek gooiden.

Alle Nederlandse medaillewinnaars bij de Spelen in Zuid-Korea krijgen in het Holland House zo’n tegel. Het is de bedoeling dat de winnaar de tegel optilt en dan overhandigt aan het publiek. De supporters geven de tegel vervolgens boven hun hoofden door tot aan het einde van de zaal. Daar wordt de plaquette opgehangen aan de muur met andere Nederlandse medaillewinnaars.

https://www.youtube.com/watch?v=kVHShKm7xMk

Baldadigheid

De schaatsers ergerden zich zichtbaar aan het rumoer in de zaal tijdens de huldiging. Uit een soort van baldadigheid gooiden ze de tegel daarna iets te hard de zaal in waarbij twee mensen werden geraakt.

Een van de twee gewonden is met een ambulance weggebracht. De ander kon aan de verwondingen worden geholpen in het Holland House. De geschrokken schaatsers gingen direct poolshoogte nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.