Redactie Metro
Redactie Metro Sport 22 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Nieuw-Zeeland wint na 26 jaar eindelijk een medaille

Na 26 jaar heeft Nieuw-Zeeland afgelopen nacht eindelijk een medaille gewonnen op de Olympische Winterspelen. De pas 16-jarige Zoi Sadowski-Synnott won op de Big Air de bronzen medaille met snowboarden.

De laatste keer dat Nieuw-Zeeland tijdens de Winterspelen in de prijzen viel was in 1992. De skiester Annelise Coberger veroverde toen zilver op de slalom. Vervolgens moesten de kiwi’s jaren wachten op een medaille. De plak van Sadowski-Synnott was de tweede ooit voor Nieuw-Zeeland in de geschiedenis van de Winterspelen.

Zoi Sadowski-Synnott was vooral blij met haar trucs. ,,Ik kan het nog niet echt beseffen, dat ik een medaille heb gewonnen, zei ze tegen Australische media.

Zoi Sadowski-Synnott was vooral blij dat haar trucs goed gingen. Foto: ANP

Derde medaille na 1,5 uur

Het wachten op een tweede medaille mocht dan lang hebben geduurd, een derde Nieuw-Zeelandse plak volgde niet veel later. Anderhalf uur na het binnenhalen van de plak door de 16-jarige snowboarder Sadowski-Synnott, won een andere 16-jarige Nieuw-Zeelander een medaille. Freestyleskiër Nico Porteous eindigde als derde op het onderdeel halfpipe, goed voor nog een bronzen plak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.