Redactie Metro
Redactie Metro Sport 15 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Jorrit Bergsma kwaad op ‘kamp-Kramer’

Jorrit Bergsma maakte kort na de wedstrijd, bij de opnames van het programma NOS Studio Sportwinter, zijn excuses voor de beschuldigingen tegenover kramer. „Ik ben fout geweest dat ik het bij het kamp-Kramer heb gelegd. Dat was slecht. Ik denk wel dat het doelbewust is gebeurd. Iemand die mij uit balans wilde brengen", zei hij.

Oorspronkelijk bericht

Jorrit Bergsma geeft ‘kamp-Kramer’ de schuld van alle commotie die op de dag van de 10 kilometer is ontstaan rond zijn coach Jillert Anema.

Ploegachtervolging

Na afloop van zijn zilveren race in Pyeongchang sprak Bergsma duidelijke woorden richting zijn concurrent. Hij zei te vermoeden dat ‘kamp-Kramer’ hem op de dag van de wedstrijd van zijn stuk probeerde te brengen.

Bergsma pakt zilver op de 10 kilometer

Bergsma doelde op het verhaal dat donderdag naar buiten kwam over Anema, die bij de Winterspelen in Sotsji een afspraak over het wedstrijdverloop op de ploegachtervolging tussen Frankrijk en Nederland probeerde te maken.

Bob de Jong

,,Of het uit het kamp-Kramer komt? Daar duidt het wel erg op”, zei Bergsma, die aangaf geen concrete bewijzen te hebben. ,,Voor hem was het heel belangrijk hier die 10 kilometer te winnen. Vier jaar terug gebeurde er ook al iets, kort voor het olympisch kwalificatietoernooi van Sotsji. Toen kwam opeens het bericht dat Bob de Jong en ik ruzie zouden hebben. Dat kwam ook uit die richting. Hij is een groot kampioen. Dit heeft hij niet nodig. Ik vind het heel jammer dat dit gebeurt. Waarom zou dit verhaal vandaag naar buiten komen?”

Jorrit Bergsma omhelst Bob de Jong terwijl Sven Kramer toekijkt op het podium van de 10.000

Bergsma hield Kramer vier jaar terug van de olympische titel op de langste afstand af. Donderdag moest de 32-jarige Fries de titel aan Ted-Jan Bloemen laten. ,,Als regerend olympisch kampioen had ik hier graag mijn titel verdedigd. Dat zat er vandaag niet in. Zilver was het hoogst haalbare. Nu overheerst de teleurstelling eigenlijk nog het meest. Ik had hier echt willen winnen, het is de enige afstand waaraan ik meedoe”, besloot Bergsma.

Anema was na afloop van de 10 kilometer in de Gangneung Olympic Oval niet beschikbaar voor een gesprek met (Nederlandse) media.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.