Redactie Metro
Redactie Metro Sport 22 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Goud voor Schulting op 1000 meter shorttrack

Suzanne Schulting heeft op de Olympische Spelen in Pyeongchang een gouden medaille gepakt op de 1000 meter shorttrack.

De twintigjarige Friezin reed in de finale tegen Sukhee Shim, Minjeong Choi (allebei Zuid-Korea) Kim Boutin (Canada) en Arianna Fontana (Italië). Ze slaagde erin op kop te komen en gaf die voorsprong niet meer uit handen. De twee Koreanen deden in de laatste ronde een ultieme inhaalpoging, maar daarbij gingen ze onderuit. Het zilver ging daardoor naar de Canadese Boutin, de Italiaanse Fontana pakte brons.

De Nederlandse leek in de halve finale nog haar meerdere te moeten erkennen in de Koreanen Shim en Choi, maar met een knappe inhaalmanoeuvre wist ze te verrassen. In de finale nam ze brutaal het initiatief en stond ze de leiding niet meer af.

De gouden medaille van Schulting kwam redelijk onverwacht. Op de andere individuele afstanden wist de olympisch debutante niet te overtuigen in Gangneung. Op de 500 meter ging ze in de series onderuit en op de 1500 meter bleef de pupil van coach Jeroen Otter in de halve eindstrijd steken.

Nederland heeft bij de Spelen in Zuid-Korea in totaal vier medailles behaald bij shorttrack. Naast het goud voor Schulting en brons voor de vrouwenrelayploeg verzekerden Sjinkie Knegt (1500 meter) en Yara van Kerkhof (500 meter) zich van zilver.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.